Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Dün akşam itibarıyla Linux Mint'e geçtim. Acer Nitro 5 AN515-54 model bir laptop kullanıyorum. Acer'ın bu model için yaptığı fan hız ayar uygulaması Acer NitroSense maalesef Linux'ta çalışmıyor. Alternatif ararken 2 tane buldum.

1.Linux-NitroSenseClone
2.nbfc

Bu iki alternatifi de denedim fakat ikisi de benim sahip olduğum modelde çalışmıyordu. Çoğu Acer Nitro 5 modeli için destekleri var ama şaşırtıcı şekilde benim kullandığım model için koymamışlar. Bunların yerine kullanabileceğim bir alternatif var mı ya da bunları bir şekilde kullanabilir miyim?
  • Bilgisayar: Acer Nitro 5 AN515-54
  • Ekran Kartı: GTX 1650
  • İşlemci: i5 9300H
  • RAM: 16 GB 2667 MHz
  • İşletim sistemi: Linux Mint Cinnamon

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@Dark Raiden, bu tarz çıktı olmuyor hocam ayrıca PWM ayarı nedir?
Dün akşam itibarıyla Linux Mint'e geçtim. Acer Nitro 5 AN515-54 model bir laptop kullanıyorum. Acer'ın bu model için yaptığı fan hız ayar uygulaması Acer NitroSense maalesef Linux'ta çalışmıyor. Alternatif ararken 2 tane buldum.

1.Linux-NitroSenseClone
2.nbfc

Bu iki alternatifi de denedim fakat ikisi de benim sahip olduğum modelde çalışmıyordu. Çoğu Acer Nitro 5 modeli için destekleri var ama şaşırtıcı şekilde benim kullandığım model için koymamışlar. Bunların yerine kullanabileceğim bir alternatif var mı ya da bunları bir şekilde kullanabilir miyim?
  • Bilgisayar: Acer Nitro 5 AN515-54
  • Ekran Kartı: GTX 1650
  • İşlemci: i5 9300H
  • RAM: 16 GB 2667 MHz
  • İşletim sistemi: Linux Mint Cinnamon
NBFC kullanarak yapabilirsiniz.

Öncelikle aşağıdaki komutlarla NBFC paketini kurun:

Kod:
wget https://github.com/nbfc-linux/nbfc-linux/releases/download/0.3.19/nbfc-linux_0.3.19_amd64.deb
apt install ./nbfc-linux_0.3.19_amd64.deb

Sonra aşağıdaki komutla "conflicting" dosyalarını yeniden adlandırın:

Kod:
mv /opt/nbfc/Plugins/StagWare.Plugins.ECSysLinux.dll /opt/nbfc/Plugins/StagWare.Plugins.ECSysLinux.dll.old

Aracı başlatın:

systemctl enable nbfc --now

İstediğiniz configuration'u uygulayın (örnek):

Kod:
nbfc config --apply "Acer Predator G3-572"

Normal sartlarda yukarıdaki komutta yer alan config işe yaramalı, yani direk copy paste yapabilirsiniz. Eğer işe yaramazsa komutun sonundaki tırnak içine nbfc config --list komutun çıktısındaki configleri yazmayı deneyebilir, veya nbfc config --set auto komutuyla bilgisayarınıza uygun bir config'i otomatik olarak ayarlatmayı deneyebilirsiniz.

Bütün bunları yaptıktan sonra, nbfc set -s <hız> şeklinde veya baska bir uygulama araciligiyla fan hızınızı ayarlayabilirsiniz.
Paketi dediğim şekilde kurduğunuzdan / kurabildiğinizden emin misiniz? which nbfc komutu ile kontrol edin.

Eğer kurulmamışsa, öncelikle wget komutunu çalıştırdığınız dizindeyseniz, başka bir dizine geçin, veya rm -rf nbfc-linux_0.3.19_amd64.deb komutuyla indirdiğimiz dosyayı silin.

Uyguladıysanız veya zaten aynı dizinde değilseniz, konudaki ilk mesajımda bulunan komutları teker teker tekrar uygulayın. Herhangi bir hata alıyorsanız çıktısını paylaşın.

Which nbfc komutunun verdiği dizine gittim. Daha önce kurduğum nbfc-qt dosyasını buldum. Sudo komutu ile açtım şu an istediğim şekilde çalışıyor teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör: