Aşağıdaki oyunları oynayabiliyorum:
  • Hunt: Showdown 1896 - Crytek'e çoğu kişi sövse de bazı durumlar için, ben sevmeye başladım, adamlar Linux desteği veriyorlar usta, bundan iyisi Şam'da kayısı
  • Ghostrunner
  • Fall Guys
  • Batman Arkham serisi
  • Sid Meier's CIV VI + DLC'lerle birlikte
  • Cyberpunk 2077
Ayrıca bir durum var. Bu konuda bahsettim. Hunt: Showdown 1896'da 80 FPS üstü görmeyen, 60-70 FPS'lerde takılan ben CachyOS'ta 110 FPS Hunt oynadı dün. Minimum 100. 100'ün altına düşmedi FPS. Garuda, Windows 11, ZorinOS carttırı curtturu halt etmiş. CachyOS göz bebeğim oldu. La 30-40 FPS fazla almak ne demek? Hem de 8 GB RAM'li bilgisayarda.

Multiplayer oyunlarda ise Anti-Cheat'ten dolayı bazılarını oynayamadım
Seni Hunt'a davet ediyorum ey cemaat-i Linux üyesi.

Çoğu oyunu oynayabiliyorum ancak yüksek sistem isteyen oyunlar ve bazı online oyunlar Windows'da. Bir de Mount & Blade Bannerlord veya Warband'ta FPS nedense düşük, en düşük ayarlarda dahi aynı, bu yüzden onlar da Windows'da.

Oynayamadığım tek kişilik/hikayeli oyun yok şahsen. Multiplayer oyunlarda ise Anti-Cheat'ten dolayı bazılarını oynayamadım. Ama bence Linux oyun deneyimi gayet Windows'a yakın ve güzel. Sizin deneyimleriniz nasıl?
Minecraft disi oyunlari Linux'ta oynamıyorum.
Debian 13 + CachyOS Kerneli ile denediğimde Minecraft Windows'taki performansından daha iyi çalıştığını gördüm ama dağlar kadar fark yoktu.

NVIDIA kartlarda hala DX12 oyunlarda Windows'a göre performans daha düşük oluyor maalesef. NVIDIA bu sorunu halen çözemedi. DX11/10/9/8 oyunlarda ise hiçbir sorun yok, Windows ile aynı performans alınıyor.

Onun dışında dediğiniz gibi Linux'un oynatamadığı Singleplayer oyun yok neredeyse. Resident Evil 2, Stellar Blade, Resident Evil 4, Control ve Life is Strange, Arch Linux kurulumumda sorunsuz çalıştı.

Online oyunlarda ise Anti-Cheat nedeniyle desteklenmeyen oyunlar hariç tüm oyunlar Linux'ta çatır çatır çalışıyor. Hatta Counter-Strike 2'nin doğal Linux sürümü de mevcut. Bu sürüm doğrudan doğal Vulkan kullanıyor, DXVK gibi bir çözüm kullanmıyor. Tabii bazı hataları ve eksikleri var fakat genel rekabetçi deneyim için gayet iyi diyebilirim. Bir süre CS2'yi sadece Arch Linux'ta oynadığım bile olmuştu. Hatta abilerim bile bilgisayarımda CS2 oynayacağı zaman Arch Linux'tan açmıştım ve çatır çatır oynamışlardı. Valorant denen garabeti oynamadığınız sürece hiçbir sorun yok.

Kod:
NixOS Unstable
Kernel 6.17.8 CachyOS-LTO(zen4)
Hyprland(0.52.1)
AMD 7950X , NVIDIA 4070 SUPER(580.105.08)

Kernel anti cheat yüzünden birkaç online oyun çalışmıyor , bunun dışında sorun yaşadığım bir şey hatırlamıyorum.

Daha önce oynadığım oyunlardan aklıma gelenler
Kod:
The Witcher 3
V Rising
Minecraft
Path of Exile 2
Palworld
Mount & Blade 2 Bannerlord
Mortal Kombat
LOCKDOWN PROTOCOL
The Forest
ETS2
ELDEN RING ve bazı soulslar
Don't Starve Together
CS2
Arc Raiders
Cyberpunk 2077

Herhangi bir oyun veya AC hakkında fikri olanlar aşağıdan kontrol edebilir.