Detaylar
Kim cevapladı?Geçenlerde ben de konu açmıştım. Game Pass haricinde sıkıntı olmaz denilmişti. Arkadaşlar da baksınlar.
KakaoluKekAdam
Yetkin
Şuradan bakabilirsin oyun destekliyor mu, desteklemiyor mu. En iyisi Windows yanına Linux kurmak yani Dual-boot.
Son düzenleyen: Moderatör:
Ahmet12421
Becerikli
Linux'ten oyun oynanabilir ama Windows'taki kadar performans verir mi orası şüpheli.
Oynayacağınız oyunlar ProtonDB üzerinde rankı altın ve üstü değilse oyun için Linux'u tercih etmeseniz daha iyi olur. Ancak native destekli oyunlar (genelde Valve'nin oyunları) Linux üzerinde rahatlıkla oynanabiliyor ve Windows'tan daha iyi performans verir.
Geraltın kılıcı
Üstün
AMD kart varsa daha iyi performans veriyor.Linux'ten oyun oynanabilir ama Windows'taki kadar performans verir mi orası şüpheli.
Gloxinium
Becerikli
Merhaba oyun oynamak icin Linux kulanmayı düşünüyorum. Linux oyun oynamak icin uygun mudur? Örnek olarak The Last of Us Part 1 gibi. Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim.
Bu videoya bir göz atabilirsiniz, şahsen ben de Windows 11'in hatalarından bıktığım için Linux'a geçmeyi düşünüyorum. Bir de duyduğum kadarıyla Steam, Arch Linux ile iş birliği yapacakmış. Belki 1 yıla çoğu oyun sıkıntısız oynanır.
Bu videoya bir göz atabilirsiniz, şahsen bende Windows 11'in hatalarından bıktığım için Linux'a geçmeyi düşünüyorum. Bir de duyduğum kadarıyla Steam, Arch Linux ile iş birliği yapacakmış. Belki 1 yıla çoğu oyun sıkıntısız oynanır.
Windows 11 hatalarından dolayı Custom Windows'a gectim coğu Windows hatası bitti Windows dışında macOS Sequoia ve Arch Linux ve kulanabilirsiniz uyumlululuk acısından Ubuntu daha iyidir.
Mesela oyun açması mı? Yoksa oyunları rahat oynayabilmek mi?
1. evet, belki açar.
2. stabil, kararlı yani düzgün çalışmasını bekleyemezsiniz. Hep bir sorun olur.
Windows 11 IoT Enterprise LTSC 64-bit ve Windows 10 IoT Enterprise LTSC 64-bit sürümünde oyun oynamak dışında oyunuda indirimediğim icin Linux'a gecmeyi düşünüyorum benim icin oyunu indirmesi yeterli oyun oynatması kısmında Windows'tan daha stabildir diye düşünüyorum.
Oynayacağınız oyunlar ProtonDB üzerinde rankı altın ve üstü değilse oyun için Linux'u tercih etmeseniz daha iyi olur. Ancak native destekli oyunlar (genelde Valve'nin oyunları) Linux üzerinde rahatlıkla oynanabiliyor ve Windows'tan daha iyi performans veri.
Oynayacağınız oyunlar ProtonDB üzerinde rankı altın ve üstü değilse oyun için Linux'u tercih etmeseniz daha iyi olur. Ancak native destekli oyunlar (genelde Valve'nin oyunları) Linux üzerinde rahatlıkla oynanabiliyor ve Windows'tan daha iyi performans verir.
Anladım ayrıca Linux'ta Windows'ta örnek olarak Steamdan indirdiğimiz oyunu direk actığımız gibi linuxtada durum aynımı ya da ekstra progam kulanmak gerekiyor mu?
Son düzenleme:
Kanuni Jedi Suleyman
Yetkin
Linux oyun oynamak için uygun olmasaydı, Steam Deck Arch tabanlı SteamOS ile birlikte gelmezdi.