Geraltın kılıcı 37
Üstün
O öyle olmuyor. Yeni gelenlerin çoğu geliştirici olmayacak. İşleri daha da sabote edecekler.
Hocam ona göre distrolar var. Mesela Zorin OS veya Linux Mint'ı hiç bozamadım.
O öyle olmuyor. Yeni gelenlerin çoğu geliştirici olmayacak. İşleri daha da sabote edecekler.
Bizim oralarda bir soz var. Nerde çokluk, orda pislik diye. %90 gibi abrust pazar payi ile zaten kendi icinde ayrilikci ekosistemin kararli olmayacagi ve yine tekellesme soz konusu olacagi bilmeyen yoktur. Windows'un bu kadar berbat olmasi Microsoft yuzunden degil, bu kadar adamin zaten baska secenek yokmuscasina kisir dongu gibi Windows kullanmasindan kaynaklaniyor. Zaten calisan duzeni niye Microsoft daha yenilikci olacagim diye bozmaya kalkissin? Aynisi Windows olmasin X birine olsun, ayni sey olacak. Zaten ezici ustunluk iyi bir sey olsaydi dunya kapitalist degil sosyalist olurdu.Peki neden olmasın? Linux daha iyi değil mi? Daha hafif, hızlı, ve en önemlisi bedava.
Daha iyi değil.
Bu daha iyi olduğunu göstermez.
"Kullanılmayan RAM, boşa giden RAM değil midir?"
İnanın genel çoğunluğun umurunda bile değil.
Hayır 3. Derece akrabalarıma kadar kimse oynamıyor kalanınıda bilmiyorum. Desteklemeside istemem boş oyunlar hepsi, bu çekirdek işini bi' başlasalar durmazlar şirketler.
Kac yillik Linux kullanicisiyim, ceviri disinda soyledigin projelerin hic birinde direkt pull requestim olmadi. O soyledigin cok utopik bir sey, zaten kullanicilarin ezici cogunlugu sadece consumer tarafinda, gelistiren tarafta degil.Hocam %20'lik bir kullanıcı kesimini alırsa daha fazla destek olacağı için KDE, Wayland gibi masaüstü ortamları veya ekran protokolleri daha iyi bir şekilde geliştirilebilecek.
Ben de 5 yıllık Linux kullanıcısıyım, kendi kişisel araçlarımı GitHub'da yayınlamak ve çeviriler dışında Linux'a hiçbir katkım olmadı. Çoğunluk sadece araçları kullanır, üretmez.Kac yillik Linux kullanicisiyim, ceviri disinda soyledigin projelerin hic birinde direkt pull requestim olmadi. O soyledigin cok utopik bir sey, zaten kullanicilarin ezici cogunlugu sadece consumer tarafinda, gelistiren tarafta degil.
Kac yillik Linux kullanicisiyim, ceviri disinda soyledigin projelerin hiçbirinde direkt pull requestim olmadi. O soyledigin cok utopik bir şey, zaten kullanicilarin ezici cogunlugu sadece consumer tarafinda, gelistiren tarafta degil.
Valve, daha şimdiden bu kadar azlık tabana hizmet ediyor. Bazı şeylerin kullanıcı sayısıyla bir alakası yok.Büyük firmalar özel uygulamalarını geliştirmez diye düşünüyorum.
Hocam Valve'dan ziyade HP, Acer, Palit, Galax gibi firmaların kendi yazılımlarını Linux'a getirmesi. Bu tarz yazılımları kullanan çoğu kişi Linux'u tercih etmiyor.Valve, daha şimdiden bu kadar azlık tabana hizmet ediyor. Bazı şeylerin kullanıcı sayısıyla bir alakası yok.