Bu tartışmanın özü budur:
Detaylar
Kim cevapladı?Xudayar_Mirzayev
Uzman
Bu yuzden cogu yapay zeka ve robotik programlarinin Windows destegi yok/sinirli degil mi?
Isi oyun oynayip internette gezmek olan adam icin Linux berbat. Isi bilgisayar olan adam icin Linux nimet. Gerisi bos muhabbet.
Yapay zeka Windows'ta sınırlı? Yok daha neler. Ne kadar bilgisayar işinde olanar Windows kullanıyor çoğu.
Benim deneyimimde bazılarında evet, bazılarında hayır olarak cevaplayabiliyorum bunu. Buna kesin olarak evet diyebilmek için çok geniş bir örneklemde deney yapmak gerekiyor.
Hepsinde kötü.
Ben de Linux kullanıyorum, Linux seviyorum (Arch kullanıyorum bu arada) ama Linux'ta oyun oynanir vs. gibi iddialar tamamen sacmalik. Gereksiz bir caba. Ugrasirsan belki cogu oyunu acarsin ama ne gerek var? Iki tikla indir-oyna yapmak varken ne diye ugrasayim?
Oyun oynanmamasi bir isletim sistemini bozuk yapmaz. Oyunlar sikintili demek oyunlar sikintili demek. Baska bir anlami yok ve evet, oyun meselesi Linux'ta hala karin agrisi.
Sen duzgun calisan 1000 tane oyun sayarsin ben de sana sorunlu 1000 tane oyun sayarim sonsuza dek gider bu konusma![]()
Eğer 1000'lerle geliştirici Linux'a katkı yapıyor ve çok hata verirse islik problem.
Son düzenleyen: Moderatör:
Geraltın kılıcı
Üstün
Stabildir ancak çeşitli şeyleri öğrenmen gerekiyor. Mesela, Gentoo, Arch veya Debian'ın yazdığı yazıları ve forumlarında geçen şeyleri öğrenmen gerekiyor. Yoksa zorlaşabilir veya Windows gibi değiştirilemez bir dağıtım kullan.Windows ile Linux'u karşılaştırdığımızda, sistem güncellemesi yaptıktan sonra hangi işletim sisteminde sistemi bozacak hatalarla karşılaşmak daha mümkün? Linux'ta bir güncelleme sonrasında sistemin kararlılığı bozulabilir mi? Atıyorum, bazı sistem dosyaları bozulmaya başlayabilir mi? Bazı dosyalar açılmamaya başlayabilir mi? Averaj kullanıcı olarak, Linux'u sıkıntısız kullanmak için yapmam gereken temel şeyler neler?
Fedora Silverblue
An atomic variant looks, feels, and behaves just like a regular desktop operating system, but your updates are delivered as full images of a working system. This makes every installation identical to every other, and it will never change while in use. What's more, Silverblue will always keep an...
- Makaleler
- 1
Linux'ta oyun tas gibi de oynanir ama hiçbir seyin calisacagi garanti degildir. Onceligi oyunlar olan insanlarin Linux fanboyuna donusup her yerde Linux'ta soyle iyi oyun oynanir boyle harika FPS alirsin muhabbetleri cok bunaltiyor beni. Linux'ta oyun oynamak tatli-sert bir deneyim.
Xudayar_Mirzayev
Uzman
Stabildir ancak çeşitli şeyleri öğrenmen gerekiyor. Mesela, Gentoo, Arch veya Debian'ın yazdığı yazıları ve forumlarında geçen şeyleri öğrenmen gerekiyor. Yoksa zorlaşabilir veya Windows gibi değiştirilemez bir dağıtım kullan.
![]()
Fedora Silverblue
An atomic variant looks, feels, and behaves just like a regular desktop operating system, but your updates are delivered as full images of a working system. This makes every installation identical to every other, and it will never change while in use. What's more, Silverblue will always keep an...fedoraproject.org
Windows zaten bilgisayar için en iyi ayarları yapıyor. Linux gibi konfigüre etmeye ihtiyacı yok.
Geraltın kılıcı
Üstün
Windows hiçbir ayar yapmıyor. Windows'da bazı şeyleri kapatmazsan çok fazla RAM ve CPU kullanıyor.Windows zaten bilgisayar için en iyi ayarları yapıyor. Linux gibi konfigüre etmeye ihtiyacı yok.
- Makaleler
- 3
Yapay zeka Windowsda sınırlı? Yok daha neler. Ne kadar bilgisayar işinde olanar Windows kullanıyor çoğu.
Xudayar_Mirzayev
Uzman
Ramın çok kullanması Ayar Yapmıyor demek değil.Windows hiçbir ayar yapmıyor. Windows'da bazı şeyleri kapatmazsan çok fazla RAM ve CPU kullanıyor.
Yani Windows insan, Linux robot gibi bir şey.Windows zaten bilgisayar için en iyi ayarları yapıyor. Linux gibi konfigüre etmeye ihtiyacı yok.
Xudayar_Mirzayev
Uzman
Bruhh. Bu nasıl mantık? Biz de bu ayarları yapamıyoruz, o zaman biz de robotuz.