Hu tao

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Teyvat
Herkese selam, güç kaynağım kalitesiz olduğu için yeni bir PSU almak istiyorum. Faze'ın marka PSU kullanıyorum.

• GPU RX 9060XT 16 GB (200 W)
  • CPU R5 5600 65-75 W

Diğer donanımlarda 150 W desem, bu PSU geçerli olur mu? 2500 TL'ye bence iyi bir ürün.

Yoksa bunu mu alsam bu ic yapısı Japon muş PTTAVM: FSP HGS-650M Hydro GSM Lite PRO serisi 650W 80+ GOLD Yarı tak çıkar kablolu güç kaynağı

Son düzenleme:
FSP çok iyidir, şaşma. 5090 ile kullanıyorum.
Hangi modelini kullanıyorsun? Hyper Pro modelleri kaliteli değil o kadar.

@Andar Han @Yusuf7878
Fazeon C4 değil diye biliyorum iyi olmasa da.
PSU konusunda 2-2.5k aralığı ne ara bu kadar kurak olmuş🙃 Genelde FSP'den daha iyileri bulunuyordu.
Ben bir tek şunu gördüm. PSU konseyinden de görüş alalım :)
Edit : Akakçe Green'leri görmemiş. Delta için de benzeri olabilir.
High power önermem, çok yalan konuşuyorlar.

Eğer kaliteli istiyorsan ve ripple ile perişan olmak istemiyorsan sana tavsiyem bütçeni 4K seviyelerine çıkar.

Son düzenleme:
Yapay zeka onların tam içini bilemiyor, ayrıca yapay zekanın derdi doğruyu söylemek değil, seni tatmin etmek; FSP ve High Power üst seviye mallarını almadıkça önermem.
Hocam, şimdi sistemim 5090'lı şaşalı sistem değil. Fazeon F1 gibi Rampage kalitesinde PSU kullanmaktansa FSP'nin orta segment (2. linkteki) PSU'yu alsam daha iyi olmaz mı? Hem bu sistemi yükseltmeyi düşünmüyorum, 2 yıl kullanırım, kardeşime veririm, ben yeni toparlarım. Diğer çok para da vermek istemiyorum 5-6K'lık PSU'lara

Ha 4K'ya kadar daha iyi PSU var diyorsanız, onları da değerlendiririm hocam

Hocam, şimdi sistemim 5090'lı şaşalı sistem değil. Fazeon F1 gibi Rampage kalitesinde PSU kullanmaktansa FSP'nin orta segment (2. linkteki) PSU'yu alsam daha iyi olmaz mı? Hem bu sistemi yükseltmeyi düşünmüyorum, 2 yıl kullanırım, kardeşime veririm, ben yeni toparlarım. Diğer çok para da vermek istemiyorum 5-6K'lık PSU'lara

Düşük bütçe demek kötü filtreleme, kötü kalite demek; bu da bileşenlere zarar verebilir ve içindeki korumalar birkaç transistörden oluşan basit sistemler olur. O yüzden bana göre 4K aşağısı PSU'lar alınmaz (eski tip RX580 falan olsa alınırdı).

2 tane iyi model var 4-5k bandında istersen düz al ömürlük olsun, ister Lite al 2 senelik olsun.

Son düzenleme:
High power önermem, çok yalan konuşuyorlar.

Eğer kaliteli istiyorsan ve ripple ile perişan olmak istemiyorsan sana tavsiyem bütçeni 4K seviyelerine çıkar.
Taepo uzun yıllardır Tayvan menşeili bir kapasitör üreticisi, High Power'da bunu kullanmış. Bir yalan yok ki burada? Öbür markalarda Taepo'ya Tayvan diyor zaten.

Ki Japon diye bildiğimiz kapasitörlerin çoğunluğu zaten Çin'de üretiliyor ucuz olduğundan dolayı. Önemli olan nerede üretildiği değil, nasıl üretildiği. Kendilerine özgü kalite kontrol standartları, tarifleri ve üretim makineleri var. Aradaki farkı bunlar belirliyor. Rubycon'un sektörde lider isimlerden olması örnek.

Düşük bütçe demek kötü filtreleme, kötü kalite demek; bu da bileşenlere zarar verebilir ve içindeki korumalar birkaç transistörden oluşan basit sistemler olur. O yüzden bana göre 4K aşağısı PSU'lar alınmaz (eski tip RX580 falan olsa alınırdı).
Burasıda abartı olmuş. Giriş seviye olup, ripple değerleri normal olan tonla güç kaynağı var. Genelde 20mV seviyesindeler. 4.000TL çok uçuk bir rakam 3060, 3070(ve benzer güç tüketimleri) kullanan bir kişi için.

Bu arada düşük bütçelerde de karmaşık tasarımlar mevcut. LLC ve senkron doğrultma görülebiliyor.

@Andar Han @Yusuf7878
Fazeon C4 değil diye biliyorum iyi olmasa da.
PSU konusunda 2-2.5k aralığı ne ara bu kadar kurak olmuş🙃 Genelde FSP'den daha iyileri bulunuyordu.
Ben bir tek şunu gördüm. PSU konseyinden de görüş alalım :)
Edit : Akakçe Green'leri görmemiş. Delta için de benzeri olabilir.
C4 değil ama iyide değil. Fan berbat, ripple çok kötü. Gamdias M2 750W'da olabilir belki. High power Elite ile aynı platform, sadece silver'a çıkartılmış.

Son düzenleme:
Taepo uzun yıllardır Tayvan menşeili bir kapasitör üreticisi, High Power'da bunu kullanmış. Bir yalan yok ki burada? Öbür markalarda Taepo'ya Tayvan diyor zaten.

Ki Japon diye bildiğimiz kapasitörlerin çoğunluğu zaten Çin'de üretiliyor ucuz olduğundan dolayı. Önemli olan nerede üretildiği değil, nasıl üretildiği. Kendilerine özgü kalite kontrol standartları, tarifleri ve üretim makineleri var. Aradaki farkı bunlar belirliyor. Rubycon'un sektörde lider isimlerden olması örnek.
Taepo acayip bir firma. Bazı kapasitörleri Çin malları kadar kalitesizken bazı malları Japon malları kadar kaliteli oluyor, o yüzden belirsiz. Mesela elimde bir PSU anakartı var, 12V kanalında aynı seri, aynı kapasitör, hepsi Taepo 2200uF ama hepsi aynı olmasına ve aynı katta kullanılmalarına rağmen birisi şişmiş, diğeri hâlâ taş gibi. Bu yüzden ben belirsiz markalardan sayıyorum ve önermiyorum.

burasıda abartı olmuş. Giriş seviye olup, ripple değerleri normal olan tonla güç kaynağı var. Genelde 20mv seviyesindeler. 4.000TL çok uçuk bir rakam 3060, 3070(ve benzer güç tüketimleri) kullanan bir kişi için.

Bu arada düşük bütçelerde de karmaşık tasarımlar mevcut. Llc ve senkron doğrultma görülebiliyor.

Abartı değil mesela bir chengx ve bir nichicon düşün 105 derece modeller olsun bunların ikisi de Low esr olsun ama fark edeceksin ki emin ol chengx bunlara karşı çok daha az ömürlü olacak chengx Low esr özelliğini yavaştan kaybederken nichicon taş gibi duracak, 4K uçuk bir rakam değil PSU bilgisayarın kalbidir elektronikçiyim ve bayağı bir PSU anakartı gördüm tavsiyem ne olursa olsun dandik PSU alınmamalı ileride illaki kullanılacaktır tekrar almaya gerek kalmaz (ayrıca dandik kapasitörlerde Low esr değerlerinin zarar görmesi yapılan tasarıma sorunlar çıkaracaktır nasıl yani? Mesela farz et ki elinde bir smps güç kaynağı var bu güç kaynağının entegresine özel olarak Low esr değeri seçilir ama eğer esr değeri zarar görürse PSU'daki PWM sinyali bozulabilir hatta PSU bileşenlerinde zincirleme arızaya yol açabilir psulardaki büyük arızaların sebebinin ilk sorumlusu bu yüzden kapasitörlerdir)

Son düzenleme: