Black Plague
Uzman
Selam arkadaşlar, elimde eski bir PC var ve bunu bir Linux server olarak kullanmak istiyorum. Bir Linux sunucu için hangi dağıtımları ve paketleri önerirsiniz?
Aynı anda hem web sunucusu hem de oyun sunucusu çalıştırmak için bayağı güçlü bir makine lazım. Node.js başlı başına kaynak tüketen bir kütüphane. Ben Ubuntu Server 22.04 LTS kullanıyorum. Genelde Ubuntu LTS dağıtımları öneriliyor.Kendimce her şey için kullanacağım. Oyun sunucusu, web sunucusu, Node.js vb.
Aynı anda hem web sunucusu hem de oyun sunucusu çalıştırmak için bayağı güçlü bir makine lazım. Node.js başlı başına kaynak tüketen bir kütüphane. Ben Ubuntu server 22.04 LTS kullanıyorum. Genelde Ubuntu LTS dağıtımları öneriliyor.
Aynı anda hem web sunucusu hem de oyun sunucusu çalıştırmak için bayağı güçlü bir makine lazım. Node.js başlı başına kaynak tüketen bir kütüphane. Ben Ubuntu server 22.04 LTS kullanıyorum. Genelde Ubuntu LTS dağıtımları öneriliyor.
Telemetri olsa ne gibi eksileri oluyor ki?Hocam makinede 8 GB RAM var zaten bir sunucu için en önemli olan 2 şey var. RAM ve depolama. Bir Linux dağıtımının ortalama 500 MB RAM kullandığını varsayarsak rahat kaldırır.
Hocam Ubuntu'nun desktop sürümünde telemetri var fakat aynı şey server sürümü için geçerli mi?
Ubuntu server de baya kullanışlı ve avantajlı sırf telemetri için kullanmamak tuhaf. Cannoical güvenli şirket.Hocam olmasını istemiyorum. Yani kim kişisel sunucusunda telemetri olmasını ister ki?
Debian öneririm.Selam arkadaşlar, elimde eski bir PC var ve bunu bir Linux server olarak kullanmak istiyorum. Bir Linux sunucu için hangi dağıtımları ve paketleri önerirsiniz?
Ubuntu'da kapatılamayan bir telemetri mi var? Mevzu telemetri olmaması ise bu Debian'da da oluyor, kullanım anketi diye bir şey ve kurulum esnasında soruyor. Telemetriden anladığınız ne bilmiyorum ama bunlar genelde açık şekilde gözlemleyebildiğiniz veriler zaten, çoğu zamanda anonim olurlar, ben anonim telemetrinin verilmesinden yanayım, bu sistemler bu bilgilerle geliştiriliyor veya kullanıcıya kolaylık sağlayacak hale getiriliyor, herkesin bilgisayar kullanımı aynı değil sonuçta.Hocam olmasını istemiyorum. Yani kim kişisel sunucusunda telemetri olmasını ister ki?