Çözüldü Linux üzerinden Rufus nasıl açılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pabola

Uzman
Rufus ile ISO yazmam gerekiyor ve laptop Linux olduğu için yapamıyorum. Laptop üzerinden sanal bir Windows vs. kurmak mümkün mü? Nasıl Rufus kurabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çözüldü. Şu an Windows kuruluyor.

Çözüm adımları aşağıdaki gibi oldu:

1. WoeUSB kurulu sistem boot ettik: https://files.teteos.net/pilux/techolay-linux-to-win.iso
(Hatta talep olursa bu ISO dosyasını ileride geliştireceğim)

2. Bilgisayarda bulunan bir diske Windows ISO dosyasını indirdik.

3. WoeUSB ile kurduk.

Ayrıca not geçmeliyim ki arkadaş yardım isteme konusunda troll değil. Anladığım kadarıyla bilgisayara aşırı aşırı yabancı.

İyi forumlar.

Ayrıca yine söylüyorum, yaptığım test sonucunda:
Bilgisayarında ısınma sorunu yok ancak diskinde bad sector var. Mutlaka forumdakilere SATA SSD disk sor.
Ve ne olur ne olmaz istersen o Windows USB'yi bozma yedekte dursun.
Her neyse, şu an Zorin mi kurulu bilgisayarınızda?

Her neyse, şu an zorin mi kurulu bilgisayarınızda?

Zorini kurdum sonra ekran saçma şekilde kafayı yedi. Ondan sonra arkadaşın ISO'sunu yükledim onu kurmaya çalışıyorum ama PC dondu sanırım biraz yüklendim. Kapattım soğsun diye bekliyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20240911_213710.webp
    247 KB · Görüntüleme: 56
Zorini kurdum sonra ekran saçma şekilde kafayı yedi. Ondan sonra arkadaşın ISO'sunu yükledim onu kurmaya çalışıyorum ama PC dondu sanırım biraz yüklendim. Kapattım soğsun diye bekliyorum.
Telefondan boot edeceksiniz sanırım. Tek yapmanız gereken şey boot edip USB'yi taktıktan sonra WoeUSB'yi açıp yazdırma işlemini yapmak.

Livecd için archiso'yu araştırmanızı öneriyorum. (tavsiyedir sadece )
Ben yıllarımı Debian'a verdiğim için Debian (ve tabanlı) üstünden devam edeceğim :')
Kurtarma amaçları taşıyan kendime ait LiveLinux ve WinPE de tasarlayacağım ileride. Şimdiden çalışmalar başladı
Forumda da paylaşırım

Telefondan boot edeceksiniz sanırım. Tek yapmanız gereken şey boot edip USB'yi taktıktan sonra WoeUSB'yi açıp yazdırma işlemini yapmak.

Hocam öğrenmek için soruyorum tam olarak boot etmek nedir?

Hocam?

Son düzenleme:
@Pabola benim verdiğim ISO dosyasını boot et. Yani telefonuna yazdır ve onu kuracakmışsın gibi başlatıp masaüstü gelmesini bekle. Masaüstü gelince de anydesk aç ve ID numarasını paylaş. Gelen isteklerden sadece 1187683944 id numaralı hasanmerkit kullanıcısını onayla.

Lütfen ama lütfen oyalanma ve sadece dediklerimi yap. Şu işi çözelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…