Bir uygulama açmak zorunda kalmıyorsunuz ki hocam, Wine veya Coffe zaten arka planda otomatik çalışıyor. 2000 bilmem kaç yılından beri kısayol diye bir şey var ne de olsa, Wine gibi uyumluluk araçları kısayollarla çalışabiliyor.Dual boot başka olay neden olmasın? Ancak bana göre bir uygulama açmak için başka bir uygulamayı kullanmak zorunda kalmak ek bir uğraştır ben bunu istemiyorum ki bunu isteyip istememek konu sahibine kalmış yoksa her şeyin bir alternatifi de vardır.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 18 Aralık 2023
Bir uygulama açmak zorunda kalmıyorsunuz ki hocam, Wine veya Coffe zaten arka planda otomatik çalışıyor. 2000 bilmem kaç yılından beri kısayol diye bir şey var ne de olsa, Wine gibi uyumluluk araçları kısayollarla çalışabiliyor.
İşte bu da bir ek uğraştır onu anlatmaya çalışıyorum. Kaldı ki her şeyi de böyle açamayacak. Ben bu yüzden Linux'a karşıyım.
Bu tüm oyunlar destek sunmuyor demek değil, kendinizle çelişiyorsunuz. Çinli firmaların tuhaf tuhaf programlarını kullanmıyorsanız (Capcut gibi) çalışıyor genel programlar. Sizin her "programı" açamamasından karşı olmanız; her "oyunu" açamaması ile aynı şey değil.İşte bu da bir ek uğraştır onu anlatmaya çalışıyorum. Kaldı ki her şeyi de böyle açamayacak. Ben bu yüzden Linux'a karşıyım.
Bu tüm oyunlar destek sunmuyor demek değil, kendinizle çelişiyorsunuz. Çinli firmaların tuhaf tuhaf programlarını kullanmıyorsanız (Capcut gibi) çalışıyor genel programlar. Sizin her "programı" açamamasından karşı olmanız; her "oyunu" açamaması ile aynı şey değil.
Evet tüm oyunlara destek sunmuyor bu böyle aksini iddia edebiliyor musunuz? Daha doğrusu hepsini desteklemiyor diyelim yanlış anlaşıldık galiba. Riot oyunlarını kafanıza göre indirip açabiliyor musunuz mesela? Steam üzerinden tüm oyunları oynayabiliyor musunuz Wine gibi oyunlar olmadan? Tüm programları açmıyor, tüm oyunları da açmıyor.
Bazı oyunları abidik gubidik programlarla açmak ek uğraştır ve ben buna karşıyım fikrim de bu konuda Windows gibi tüm oyunlar destek getirmediği sürece değişmeyecektir.
Bahsettiğiniz konu sadece bazı anti-cheat taşıyan oyunlarda var ki bundan dolayı Linux'a karşıysanız yanlış cepheye geçmişsinizEvet tüm oyunlara destek sunmuyor bu böyle aksini iddia edebiliyor musunuz? Riot oyunlarını kafanıza göre indirip açabiliyor musunuz mesela? Steam üzerinden tüm oyunları oynayabiliyor musunuz Wine gibi oyunlar olmadan? Tüm programları açmıyor, tüm oyunları da açmıyor.
Bazı oyunları abidik gubidik programlarla açmak ek uğraştır ve ben buna karşıyım fikrim de bu konuda Windows gibi tüm oyunlar destek getirmediği sürece değişmeyecektir.
Üstelik WİNE ile (Ki tam olarak Wine de değil) oyunlara giriş yapmanız oyunun desteklenmediği manasına gelmez. Oyunu native olarak desteklemez sadece, PROTON ile girebildiğiniz her oyun Steam'de desteklenen listesinde bulunur.
Yani ülke yok etmek gerekmiyor zaten destek listesini çoğaltmak için, iki tuşa basınca Windows oyunları da destekliyor Linux
Bahsettiğiniz konu sadece bazı anti-cheat taşıyan oyunlarda var ki bundan dolayı Linux'a karşıysanız yanlış cepheye geçmişsinizOyun firmaları dobralıktan ve veri çekmekten dolayı Linux'a port'lamıyor oyunlarını. Karşı olma sebebiniz buysa bu Linux'a karşı olmak değil, Linux'un sizin gereksinimlerinize uymaması. Ki yine daha arkadaşın oynayacağı oyunları bile bilmeden "Linux kurma tüm oyunlar direkt destek sunmuyor." demek için yeterli bir sebep değil bence.
Üstelik WİNE ile (Ki tam olarak Wine de değil) oyunlara giriş yapmanız oyunun desteklenmediği manasına gelmez. Oyunu native olarak desteklemez sadece, PROTON ile girebildiğiniz her oyun Steam'de desteklenen listesinde bulunur.
Yukarıda dediğim gibi bunlar ek uğraştır ancak ben size bunu anlatamıyorum. Uğraşmak isteyen uğraşabilir ancak bu son kullanıcı işi değildir ve ben uğraşmayacağım, iyi forumlar.
Bence grafik farkı var. Linux'ta iyi render edilmiyor ve sürücü desteği kötü olduğu için grafikler o kadar iyi render olmuyor. Deneyimlerime göre Windows'ta grafikler daha iyi çiziliyor yani.Bahsettiğiniz konu sadece bazı anti-cheat taşıyan oyunlarda var ki bundan dolayı Linux'a karşıysanız yanlış cepheye geçmişsinizOyun firmaları dobralıktan ve veri çekmekten dolayı Linux'a port'lamıyor oyunlarını. Karşı olma sebebiniz buysa bu Linux'a karşı olmak değil, Linux'un sizin gereksinimlerinize uymaması. Ki yine daha arkadaşın oynayacağı oyunları bile bilmeden "Linux kurma tüm oyunlar direkt destek sunmuyor." demek için yeterli bir sebep değil bence.
Yani ülke yok etmek gerekmiyor zaten destek listesini çoğaltmak için, iki tuşa basınca Windows oyunları da destekliyor Linux2 dakikalık boş zamanınız yoksa böyle bir şeye uğraşmamak dobralık (Hakaret anlamında değil yanlış anlamayın.) olur bence.
Bu doğru tabiki hocam ancak ayar çekerek çözülebiliyor. AMD ekran kartlarında pek sorun olmazken NVIDIA'da bazı oyunlarda grafik farkı yaşanıyor, bunlar da config ile düzeltilebiliyor. En azından ben bu şekilde düzelttimBence grafik farkı var. Linux'ta iyi render edilmiyor ve sürücü desteği kötü olduğu için grafikler o kadar iyi render olmuyor. Deneyimlerime göre Windows'ta grafikler daha iyi çiziliyor yani.
Ben çektim ama kurtarmadı yine ve sınırlı seçenekleri var. Her oyunda da çalışmıyor.Bu doğru tabiki hocam ancak ayar çekerek çözülebiliyor. AMD ekran kartlarında pek sorun olmazken NVIDIA'da bazı oyunlarda grafik farkı yaşanıyor, bunlar da config ile düzeltilebiliyor. En azından ben bu şekilde düzelttim![]()
Arkadaşlar merhaba.
Linux'ta oyun oynarken, özellikle DXVK oyunlarının grafikleri biraz kötü olur. Bunun nedeni, temel grafik ayarlanın yapılmaması olabilir. Hatta DXVK, tüm grafik ayarlarını, varsayılan bir ayarlarda tutup, oyunun kendi ayarlarının etkinleştirmesine bile izin vermiyor olabilir. Bu kısmı tam bilmemekle birlilte, oyunun grafik ayarlarını iyileştirmeye yönelik bazı ayarlar oluşturdum. Ayarları araştıra araştıra yaptım ve yapay zekaya'dan da bir config yapmasını istedim.
İşte ayar uygulanmış ve uygulanmamış halleri. Resimleri, tam ekran incelemeyi unutmayın. Yorumlarınızı...
Linux'ta oyun oynarken, özellikle DXVK oyunlarının grafikleri biraz kötü olur. Bunun nedeni, temel grafik ayarlanın yapılmaması olabilir. Hatta DXVK, tüm grafik ayarlarını, varsayılan bir ayarlarda tutup, oyunun kendi ayarlarının etkinleştirmesine bile izin vermiyor olabilir. Bu kısmı tam bilmemekle birlilte, oyunun grafik ayarlarını iyileştirmeye yönelik bazı ayarlar oluşturdum. Ayarları araştıra araştıra yaptım ve yapay zekaya'dan da bir config yapmasını istedim.
İşte ayar uygulanmış ve uygulanmamış halleri. Resimleri, tam ekran incelemeyi unutmayın. Yorumlarınızı...
- Makaleler
- 3
@Jack İşte, Linux'ta ASUS Zenbook'lar için tool bile yazdım, Windows'taki MyASUS'tan daha iyi kontrol ediyorum. Linux veya open source düşmanı değilim. Uzun süre Linux kullandım, hala da kullanıyorum ama ve lakin ki oyun oynayan adamın Linux'ta işi yok. Bunu anlaması zor değil.
Proton da kullandım, WINE da. Windows'taki kadar rahat ve pratik değiller. Bu böyle. Konu sahibi istiyorsa geçebilir, deneyebilir ama Windows oyun oynama konusunda her zaman çok daha güçlü bir seçenek olacaktır.
Sizin dediğiniz düz tornavidayla yıldız vida sökülür demek. Evet, sökülür ama ne gerek var?
Proton da kullandım, WINE da. Windows'taki kadar rahat ve pratik değiller. Bu böyle. Konu sahibi istiyorsa geçebilir, deneyebilir ama Windows oyun oynama konusunda her zaman çok daha güçlü bir seçenek olacaktır.
Sizin dediğiniz düz tornavidayla yıldız vida sökülür demek. Evet, sökülür ama ne gerek var?