CS2 native değil mi? Minecraft için de Prism gibi launcher'ları kullanabilir. Çalışmayan oyun nerede burada?Arkadaş 2 oyun oynuyor birisini direkt oynayamayacak.
Detaylar
Kim cevapladı?Blackraven
Üstün
Haklısınız. Linux ekosistemi hâlâ Windows'un gerisindedir. Ama kullanıcı Linux deneyimlemek istiyorsa evet derim çünkü @erdym'in de dediği gibi Valve kullanıcı dostudur. Windows'un güncellemeleri konusunda birçok kişi de eleştirir. Daha geçen günlerde Microsoft yöneticisi Pavan Davuluri açıklamalar yaptı. Bakalım göreceğiz.
Orası öyle tabii sonuçta yeni bir ürün almayacak. Linux geçmesi beğenmezse Windows tekrar kurması taş çatlasın 1 saat sürer toplam. Denemekten zarar gelmez.
CS2 native değil mi? Minecraft için de Prism gibi launcher'ları kullanabilir. Çalışmayan oyun nerede burada?
Yorumu düzelttim hacım.
erdym
Üstün
Haklısınız. Linux ekosistemi hâlâ Windows'un gerisindedir. Ama kullanıcı Linux deneyimlemek istiyorsa evet derim çünkü @erdym'in de dediği gibi Valve kullanıcı dostudur. Windows'un güncellemeleri konusunda birçok kişi de eleştirir. Daha geçen günlerde Microsoft yöneticisi pavan davuluri açıklamalar yaptı. Bakalım göreceğiz.
Bence bu tarz durumlarda denemek için en doğru hareket Dual boot olur.
Aynen öyle. Beğenmezse siler. Biz tavsiyesini konuya göre yaparız.Orası öyle tabii sonuçta yeni bir ürün almayacak. Linux geçmesi beğenmezse Windows tekrar kurması taş çatlasın 1 saat sürer toplam. Denemekten zarar gelmez.
Hüseyin the Great
Çalışkan
Telemetri kapatmanın işletim sisteminin çekirdek yapısını, paket yönetimini veya özgür yazılım felsefesini değiştirdiğini sanman biraz... iyimser bir yaklaşım.Bana kalırsa çok gereksiz Windows'ta telemetrileri vs. kapat, aynı Linux. Gereksiz maceraya girmeye gerek yok. Ek olarak WindHawk adlı program ile Windows'unuzu özelleştirebilirsiniz.
Telemetri kapatıp WindHawk kurunca Windows Linux oluyorsa; ben de bisiklete egzoz takınca Ducati kullanmış oluyorum herhalde. Aradaki kernel farkını, dosya sistemini ve özelleştirme derinliğini WindHawk ile çözebileceğini sanman tatlıymış.
Gereksiz macera dediğin şey, kullandığın sistemin sahibi olabilmek. Sen Microsoft ne verirse onu 'kapatmaya' çalışırken, biz ne istiyorsak onu inşa ediyoruz. Aradaki fark vizyon farkı, program farkı değil. İyi forumlar.
Hüseyin the Great
Çalışkan
Masaüstü kullanımı senin için sadece simgelere tıklayıp tarayıcı açmaksa evet, Linux sana fazla gelebilir.Linux'un masaüstü kullanımı gereksiz bir eğlenceden başka bir şey değil.
Daha Microsoft microslop kelimesini yasaklatmakla uğraşıyor. Hyprland ile hazır dotfiles bile kullanabilirken Windows'ta 3rd party programlar mı kursun özelleştirme yaparken? Ayrıca Windows'ta debloat yaparken çok dikkatli olmalısınız çünkü Microsoft Edge WebView2 runtime ve Edge runtime silerseniz WhatsApp desktop gibi birçok WebView2 isteyen uygulama çalışmayacak, hata fırlatacaktır.
Kısaca evet.
Stabil olsun kafam rahat olsun: Debian GNU/Linux.
Yarı rolling release istersen: Fedora Linux.
Stabillik umurumda değil kendim boza boza öğreneyim: Arch Linux.
Bu kadar kasmaya gerek yok isteyen istediğini kullansın. Eminim ki burada Linux'u tavsiye edenlerde Windows kullanıyordur çünkü Linux'da her şey uyumlu değil.
Blackraven
Üstün
Telemetri kapatmanın işletim sisteminin çekirdek yapısını, paket yönetimini veya özgür yazılım felsefesini değiştirdiğini sanman biraz... İyimser bir yaklaşım.
Telemetri kapatıp windhawk kurunca Windows Linux oluyorsa; ben de bisiklete egzoz takınca Ducati kullanmış oluyorum herhalde. Aradaki kernel farkını, dosya sistemini ve özelleştirme derinliğini windhawk ile çözebileceğini sanman tatlıymış.
Gereksiz macera dediğin şey, kullandığın sistemin sahibi olabilmek. Sen Microsoft ne verirse onu 'kapatmaya' çalışırken, biz ne istiyorsak onu inşa ediyoruz. Aradaki fark vizyon farkı, program farkı değil. İyi sosyaller.
Masaüstü kullanımı senin için sadece simgelere tıklayıp tarayıcı açmaksa evet, Linux sana fazla gelebilir.
Evet Windows kullanan insanların Linux'a mesafeli olmasının hatta Linux kullanan insanların diğer Linux kullanan insanlara karşı irrite olmasının en büyük sebebi bu tür arkadaşlar. Linux ve distro subredditlerinde de bu tür tiplemeler çok bulunmakta bırak Windows kullanan insanları kendileri ile %99 örtüşen fikirlere ve uygulamalara sahip insanlarla dahi çatışan, küçümseyen, üstü kapalı hakaret etmeye varan hareketlerde bulunan insanlar.
Maalesef ki Linux'a geçilince bu tiplemeler ile çok karşılaşıyorsunuz ki Recep Baltaş'ın son videosuna verilen tepkilerde de bunu görebilirsiniz. Adam X sorununu yaşadım diyor hemen yok öyle bir şey sen becerememişsin(?) diyorlar... Yok sen şu distroyu kullanıyorsan cahilsin yok şunu çözemediysen beceriksizsin öyle gidiyor...
Allah herkese sakinlik ve dirayet versin. İnsanlara yardımcı olun ve bir şeyler öğretmeye, öğrenmeye çalışın. Yapıcı olun, yıkıcı değil.
Reend
Başarılı
Linux'a geçmeden Arch'ı pfp yapman garip olmuş. Ama masaüstünü özelleştirmeyi seviyorsan, yeni bir şey öğrenmek & kullanmak istiyorsan ve buna da zamanın varsa neden olmasın, bence geçebilirsin. Oynadığın oyunlar çalışıyor Linux'ta.Arkadaşlar Linux'a geçmeli miyim sizce? Temalar falan çok güzel gözüküyor. CS2 ve Minecraft oynuyorum tek.