Benim için güzelce çalışıyor. Adaptive Sync ve 165Hz için lazım.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?Geraltın kılıcı
Üstün
Benim için güzelce çalışıyor. Adaptive Sync ve 165Hz için lazım.
Hocam daha G-Sync yazılmamış, Vibrance ayarı yazılmamış. Ben bunun neyini kullanayım? He Bi'de FreeSync özelliği var kendisinde ancak olmaması daha iyi. BG 3'te FPS'imi 3'e düşürdü. Ben oyunda 120FPS alıyordum.
Jennifer
Üstün
Sanmıyorum. Çoğu dağıtım artık Wayland'ı default tutuyor, 2024 yılı içerisinde çok fazla düzeltmeler getirildi kullanılan senkronizasyon modeli ve compositor'lere.
AMD Windows tarafinda az biraz kucuk kepazeliuklere devam ediyor fakat Linux uzerinde tam anlamiyla purussuz.Bir süredir yeni bilgisayar toplamayı düşünüyorum ama bu şimdilik sadece bir hayal, daha para biriktirmeye bile başlamadım. Aklımda Full AMD bir sistem toplamak vardı ama AMD sürücülerinin efektif olmadığına dair birkaç video görmüştüm, adamlar "NVIDIA sürücülerini ayrı kuruyorsunuz ama çok daha iyiler" diyordu. AMD sürücülerinin durumu Linux'te gerçekten bu kadar kötü mü?
Eger CUDA ile isim olmazsa NVIDIA GPU alacagimi hic sanmiyorum.
Geraltın kılıcı
Üstün
Sanmıyorum. Çoğu dağıtım artık Wayland'ı default tutuyor, 2024 yılı içerisinde çok fazla düzeltmeler getirildi kullanılan senkronizasyon modeli ve Compositor'lere.
HDR desteği, Vibrance desteği, G-Sync desteği ve FreeSync'de bulunan hatalar dolayısıyla daha çok ekmek yemesi lazım. Üstüne modlama konfigürasyonları hatalı ve CachyOS'de Wayland açıkken ayarlara giremiyorum.
Jennifer
Üstün
Wayland temelinde minimal bir görüntü sunucusu, bu desteklerin çoğu protokol eksikliğinden çok compositor'un ve bağlı olduğu GPU sürücüsünün destek verememesinden kaynaklanıyor... Bu hataların çoğu zaten biliniyor ve üstüne geliştirilmeye çalışıyor, umuyorum ki 2026 gelmeden çoğu düzelecek.HDR desteği, Vibrance desteği, G-Sync desteği ve FreeSync'de bulunan hatalar dolayısıyla daha çok ekmek yemesi lazım. Üstüne modlama konfigürasyonları hatalı ve CachyOS'de Wayland açıkken ayarlara giremiyorum.
Nvidia'nın Wayland üzerinde ayar yapamananın sebebi basit. Programın adı bile "Nvidia X Server settings".HDR desteği, Vibrance desteği, G-Sync desteği ve FreeSync'de bulunan hatalar dolayısıyla daha çok ekmek yemesi lazım. Üstüne modlama konfigürasyonları hatalı ve CachyOS'de Wayland açıkken ayarlara giremiyorum.
Geraltın kılıcı
Üstün
NVIDIA'nın Wayland üzerinde ayar yapamananın sebebi basit. Programın adı bile "NVIDIA X Server settings".
Komut olarak da yapamıyorsun.
Çünkü Xorg'da tek bir sunucu var, bütün dağıtımlar ve masaüstü ortamlarının compositorları bunu kullanıyor, Nvidia'da bu sunucuya özel ayarlar yapılmasını sağlayabiliyor, fark ettiyseniz Wayland'e geçince Nvidia X Server Settings tamamen kullanılamaz olmuyor hala daha fan hızını değiştirebiliyorsunuz. Wayland'de sunucu dediğimiz şey masaüstü ortamları tarafından oluşturuluyor veya birden fazla masaüstü ortamı compositor geliştirip birde protokole gelecek yenilikleri bu compositore adapte etmemek için ortak bir compositor kullanabiliyor, wlroots gibi. Wayland'de bu ayarlar compositore bırakılmış aslında, mesela bu da bir eksi sayılabilir, Windows'ta ve X'te çok kolay bir şekilde gerçekte var olmayan bir çözünürlüğe geçiş yapabilirsiniz ama Wayland'de şu an bunu sunan bir compositor yok, gamescope ile idare etmeye çalışıyorsunuz ya da kernele paremetre ekliyorsunuz, sırf custom çözünürlük için kernele bir şeyler söylemek. Wayland protokolünden çok compositorların kat etmesi gereken yol çok bence ama protokol güvenlik gizlilik diye özelliklerden kısmış. Başka bir konuda bahsetmiştim hala daha arka plan uygulamalarına kısayol atamak için workaround arıyorsam batsın o protokol.
pwleredal
Yetkin
Windows'ta ne sorununu görüyor insanlar bende bilmek istiyorum. Ben NVIDIA kart mı kullanıyorum arkadaşlar acaba? Ben niye sorun yaşamadım bu kartlarda.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.