Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani ben NVIDIA'nin Linux'ta sorunlu oldugu kismina cok takilmiyorum. Belki featureful olmayabilir ki zaman zaman AMD'den daha fazla feature destekledigi de oluyor. 15 yıldır bir fiil NVIDIA kullanıyorum bir sorun yasamadim. AMD ekran kartim da var son 6 ayda NVIDIA ile 5 yilda yasadigimdan daha fazla sorun yasamisimdir. Ben NVIDIA Linux'ta kotu algisinin olusmasinin nedenini bir sürücü bile kurmayi beceremeyen insanlarin kendi kendilerine yasattiklari sorunlari NVIDIA'ya yuklemesinden ibaret oldugunu biliyorum yillardir. Zaten bunu butun yeni Linux kullanicilari yapiyor. O yuzden fazla takilmayin hangi GPU'yu istiyorsaniz onu alin. Sonucta bilgisayarlar Linux'tan veya Linux uyumlulugundan ibaret degil.

Yani ben NVIDIA'nin Linux'ta sorunlu oldugu kismina cok takilmiyorum. Belki featureful olmayabilir ki zaman zaman AMD'den daha fazla feature destekledigi de oluyor. 15 yıldır bir fiil NVIDIA kullanıyorum bir sorun yasamadim. AMD ekran kartim da var son 6 ayda NVIDIA ile 5 yilda yasadigimdan daha fazla sorun yasamisimdir. Ben NVIDIA Linux'ta kotu algisinin olusmasinin nedenini bir sürücü bile kurmayi beceremeyen insanlarin kendi kendilerine yasattiklari sorunlari NVIDIA'ya yuklemesinden ibaret oldugunu biliyorum yillardir. Zaten bunu butun yeni Linux kullanicilari yapiyor. O yuzden fazla takilmayin hangi GPU'yu istiyorsaniz onu alin. Sonucta bilgisayarlar Linux'tan veya Linux uyumlulugundan ibaret degil.
Linux'la uyumlu parçalar alırsak daha rahat kullanırız ve başımız az ağrır.

Bir süredir yeni bilgisayar toplamayı düşünüyorum ama bu şimdilik sadece bir hayal, daha para biriktirmeye bile başlamadım. Aklımda Full AMD bir sistem toplamak vardı ama AMD sürücülerinin efektif olmadığına dair birkaç video görmüştüm, adamlar "NVIDIA sürücülerini ayrı kuruyorsunuz ama çok daha iyiler" diyordu. AMD sürücülerinin durumu Linux'te gerçekten bu kadar kötü mü?

Linux'ta AMD'nin kendi Driver aplikasyonu olmadığı için AFMF 2'yi açamazsınız. Tek sorun bu.

Linux'la uyumlu parçalar alırsak daha rahat kullanırız ve başımız az ağrır.
Ben 1 aydır NVIDIA kart ile Linux kullanıyorum ve sorun yaşamıyorum.

Yani sen eger ekran kartinin hangi Nvidia suruculeri tarafindan desteklendigini sitesine girip bakamayacak kadar bilgisizsen sorun sendedir Nvidia suruculerinde degil.
Bunu kime yazdınız anlamadım. Ben şu an zaten 3050li laptopta ve 1070li masaüstünde Linux kullanıyorum. Sorun yaşadığım da yok. Bahsettiğim videoya çok şaşırdım ve burda tecrübeye dayalı yorum yapabilecek kişilerin doğrulamasını umdum.

Uzun yıllar Nvidia ile Linux kullanıp sonra AMD'ye geçenlerden çok fark var gibi yorumlar görüyorum zaman zaman, hiç farkında olmasanız bile görüntüsel bir sorunun kaynağı Nvidia sürücüleri olabiliyor. Hatta Proton ile oynamaya çalıştığınız bir oyun hata verip çöküyorsa bu bile sırf Nvidia kullanılmasından kaynaklanabiliyor. Giderek Nvidia sürücülerini düzeltiyorlar gibi görünüyor ama bence hala çok zaman var.

Yani sen eger ekran kartinin hangi Nvidia suruculeri tarafindan desteklendigini sitesine girip bakamayacak kadar bilgisizsen sorun sendedir Nvidia suruculerinde degil.
GTX 1050 ile RTX 4060, her iki kartta en son sürücü desteğine sahip olmasına rağmen iki kart arasında Linux deneyimi arasında dağlar kadar fark oluyor, Linux'ta her iki kartı deneyimlemiş kullanıcıların paylaştığı deneyimlere dayanarak söylüyorum.

Uzun yıllar Nvidia ile Linux kullanıp sonra AMD'ye geçenlerden çok fark var gibi yorumlar görüyorum zaman zaman, hiç farkında olmasanız bile görüntüsel bir sorunun kaynağı Nvidia sürücüleri olabiliyor. Hatta Proton ile oynamaya çalıştığınız bir oyun hata verip çöküyorsa bu bile sırf Nvidia kullanılmasından kaynaklanabiliyor. Giderek Nvidia sürücülerini düzeltiyorlar gibi görünüyor ama bence hala çok zaman var.

GTX 1050 ile RTX 4060, her iki kartta en son sürücü desteğine sahip olmasına rağmen iki kart arasında Linux deneyimi arasında dağlar kadar fark oluyor, Linux'ta her iki kartı deneyimlemiş kullanıcıların paylaştığı deneyimlere dayanarak söylüyorum.
Ben GT425 ve RTX 4060'da deneyimleyen birisiyim ve sorun yaşamıyorum.

Bunu kime yazdınız anlamadım. Ben şu an zaten 3050'li laptopta ve 1070'li masaüstünde Linux kullanıyorum. Sorun yaşadığım da yok. Bahsettiğim videoya çok şaşırdım ve burada tecrübeye dayalı yorum yapabilecek kişilerin doğrulamasını UMD'um.
Yok sana yazmadim. Ortaya yazdim.

Uzun yıllar NVIDIA ile Linux kullanıp sonra AMD'ye geçenlerden çok fark var gibi yorumlar görüyorum zaman zaman, hiç farkında olmasanız bile görüntüsel bir sorunun kaynağı NVIDIA sürücüleri olabiliyor. Hatta Proton ile oynamaya çalıştığınız bir oyun hata verip çöküyorsa bu bile sırf NVIDIA kullanılmasından kaynaklanabiliyor. Giderek NVIDIA sürücülerini düzeltiyorlar gibi görünüyor ama bence hala çok zaman var.

Ben 1050 Ti kullandim 3 yil, su anda 3060/4080 kullanıyorum deneyim olarak bir fark goremedim. Bir ara bir sürücü bugi yuzunden 1000 ve diger bazi seriler problem yasadi hatta NVIDIA'nin bugune kadar Linux'ta yasadigi en buyuk sorun olabilir. Ancak boyle seyler cok sık yasanmiyor. 6 yilda bilemedin 10 yilda bir yasaniyor.

Wayland kimileri icin olmazsa olmaz olabilir ancak Wayland cikana kadar keske ciksa dedigim bir sey degildi acikcasi.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.