Siz yaşamadıysanız AMD sürücüleri sorunsuzdur ben ikna oldum, veya siz stabil hale gelmesi için iki nesil geçmesi gereken Wattman hatasına hiç denk gelmediniz.Windows'ta ne sorununu görüyor insanlar bende bilmek istiyorum. Ben NVIDIA kart mı kullanıyorum arkadaşlar acaba? Ben niye sorun yaşamadım bu kartlarda.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?pwleredal
Yetkin
Geldiysem namerdim. Bir kere de crash vermedi kartım. Belli başlı oyunlarda stuttering yiyordum, onu da Afmf kapatarak çözdüm. Teknoloji konusunda gerçekten al birini vur ötekine. Ne Afmf ne FSR bir halta yaramıyor. Radeon kart alacak adam yüksek güç tüketimi buna bağlı olarak saf gücü için alacak. Minimum watt tüketimi ile oyun performansını tamamen teknolojilere, yapay zekalara dayandıran Nvidia gibi çalışmıyor Amd'nin kafası.Siz yaşamadıysanız AMD sürücüleri sorunsuzdur ben ikna oldum, veya siz stabil hale gelmesi için iki nesil geçmesi gereken Wattman hatasına hiç denk gelmediniz.
Geraltın kılıcı
Üstün
Eskiden oluşan sorunlar dolayısıyla Windows'ta sorunlu sanıyorlar.Windows'ta ne sorununu görüyor insanlar bende bilmek istiyorum. Ben NVIDIA kart mı kullanıyorum arkadaşlar acaba? Ben niye sorun yaşamadım bu kartlarda.
Hocam ben Wayland'de ayarlar sekmesine giremiyorum.Çünkü Xorg'da tek bir sunucu var, bütün dağıtımlar ve masaüstü ortamlarının compositorları bunu kullanıyor, Nvidia'da bu sunucuya özel ayarlar yapılmasını sağlayabiliyor, fark ettiyseniz Wayland'e geçince Nvidia X Server Settings tamamen kullanılamaz olmuyor hala daha fan hızını değiştirebiliyorsunuz. Wayland'de sunucu dediğimiz şey masaüstü ortamları tarafından oluşturuluyor veya birden fazla masaüstü ortamı compositor geliştirip birde protokole gelecek yenilikleri bu compositore adapte etmemek için ortak bir compositor kullanabiliyor, wlroots gibi. Wayland'de bu ayarlar compositore bırakılmış aslında, mesela bu da bir eksi sayılabilir, Windows'ta ve X'te çok kolay bir şekilde gerçekte var olmayan bir çözünürlüğe geçiş yapabilirsiniz ama Wayland'de şu an bunu sunan bir compositor yok, gamescope ile idare etmeye çalışıyorsunuz ya da kernele paremetre ekliyorsunuz, sırf custom çözünürlük için kernele bir şeyler söylemek. Wayland protokolünden çok compositorların kat etmesi gereken yol çok bence ama protokol güvenlik gizlilik diye özelliklerden kısmış. Başka bir konuda bahsetmiştim hala daha arka plan uygulamalarına kısayol atamak için workaround arıyorsam batsın o protokol.
- Makaleler
- 1
AMD yazilim acisindan Nvidia'nin gerisinde kaldi diye kaslari mi guclenmis anlamadim?
Geraltın kılıcı
Üstün
Anlamadım.AMD yazilim acisindan Nvidia'nin gerisinde kaldi diye kaslari mi guclenmis anlamadim?
- Makaleler
- 1
Nedir bu 3 mesajda bir kas gucu kas gucu, onu anlamaya calisiyorum. AMD'de DLSS'e rakip olabilecek iyi bir teknoloji yok diye AMD NVIDIA'dan guclu mu oldu? AMD'de kas gucu var da NVIDIA'da yok mu? Onu anlamaya calisiyorum.
Geraltın kılıcı
Üstün
AMD sonsuzluk çekirdeğine abandığı için eski oyunlarda iyi performans gösteriyor. NVIDIA ise yeni oyunlarda yazılım yoluyla yüksek performans gösteriyor.Nedir bu 3 mesajda bir kas gucu kas gucu, onu anlamaya calisiyorum. AMD'de DLSS'e rakip olabilecek iyi bir teknoloji yok diye AMD NVIDIA'dan guclu mu oldu? AMD'de kas gucu var da NVIDIA'da yok mu? Onu anlamaya calisiyorum.
- Makaleler
- 1
AMD'nin surucusu daha basit/hafif oldugu icin eski oyunlarda fazla performans gosteriyor, asil olay kas gucu mu her neyse ona geldiginde Nvidia daha iyi performans gosteren.AMD sonsuzluk çekirdeğine abandığı için eski oyunlarda iyi performans gösteriyor. NVIDIA ise yeni oyunlarda yazılım yoluyla yüksek performans gösteriyor.
pwleredal
Yetkin
Aynı fiyatta, hatta daha da düşük fiyatta AMD tokatlıyor. bkz. 4060 ve benim kart. Arada 2bin TL fiyat farkı var yazılımsız teknolojisiz alıyor benim kartım.Nedir bu 3 mesajda bir kas gucu kas gucu, onu anlamaya calisiyorum. AMD'de DLSS'e rakip olabilecek iyi bir teknoloji yok diye AMD NVIDIA'dan guclu mu oldu? AMD'de kas gucu var da NVIDIA'da yok mu? Onu anlamaya calisiyorum.
- Makaleler
- 1
Senin kartin ne bilmiyorum ki?Aynı fiyatta, hatta daha da düşük fiyatta AMD tokatlıyor. bkz. 4060 ve benim kart. Arada 2bin TL fiyat farkı var yazılımsız teknolojisiz alıyor benim kartım.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.