Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
AMD'nin surucusu daha basit/hafif oldugu icin eski oyunlarda fazla performans gosteriyor, asil olay kas gucu mu her neyse ona geldiginde NVIDIA daha iyi performans gosteren.

Asıl olay kas gücü değildir. Mesela, Xbox Series S çok güçlü bir konsol mu? Değil tabii ki. Ancak bakıldığında istediğin oyunu 60FPS alarak oynayabilir misin? Evet. Çünkü oyun yapımcıları bu konsola özel optimizasyon yapıyorlar. NVIDIA'da böyle yapıyor işte.

Aynı fiyatta, hatta daha da düşük fiyatta AMD tokatlıyor. bkz. 4060 ve benim kart. Arada 2bin TL fiyat farkı var yazılımsız teknolojisiz alıyor benim kartım.
Aradaki fark 800TL olduğundan farkındasın değil mi? 800TL fark varken AMD neden alalım?

Düzeltme: XFX AMD Radeon RX 6700 Speedster SWFT 309 RX-67XLKWFDV 10 GB GDDR6 160 Bit Ekran Kartı Fiyatları ve Özellikleri

Aradaki fark 800TL olduğundan farkındasın değil mi? 800TL fark varken AMD neden alalım?

2 fanlı Galax ile 3 fanlı XFX'i aynı statüde kabul ediyorsan koşa koşa almanı tavsiye ederim 4060'ı. 2x MSI Ventus'u muadili olarak görürüm ben.

2 fanlı Galax ile 3 fanlı XFX'i aynı statüde kabul ediyorsan koşa koşa almanı tavsiye ederim 4060'ı.

Fan sayısıyla kartın gücünü, işlevini ve parça kalitesini bir tutuyorsan tabii ki AMD alırsın.

2 fanlı Galax ile 3 fanlı XFX'i aynı statüde kabul ediyorsan koşa koşa almanı tavsiye ederim 4060'ı. 2X MSI Ventus'u muadili olarak görürüm ben.

O model XFX'in en ucuz modellerinden birisi çünkü adamlar 3 fanla soğutmayı becermişler.

İnceleme:

7xxx serisi:

4xxx serisi:

Fan sayısıyla kartın gücünü, işlevini ve parça kalitesini bir tutuyorsan tabii ki AMD alırsın.
Fan sayısı faktörlerden sadece birisi. Marka özelinde konuşuyorum ben. Kalite konusunda Galax'ın hiç şansı yok. Daha az video bellek ve daha leş performans için daha çok para verip Nvidia alabilirsiniz.

Fan sayısı faktörlerden sadece birisi. Marka özelinde konuşuyorum ben. Kalite konusunda Galax'ın hiç şansı yok. Daha az video bellek ve daha leş performans için daha çok para verip NVIDIA alabilirsiniz.

Ben bunu duymamış olayım! Galax dediğimiz firma hem parça kalitesi hem de soğutma performansı konusunda NVIDIA'nın en iyi kart üreticisi. O adamların HOF modelleri dünyaca ünlü!

Ek: 10GB VRAM bir şeyi ifade etmiyor çünkü kartı sayılı oyunlar haricen efektif kullanamayacaksın.

O model XFX'in en ucuz modellerinden birisi çünkü adamlar 3 fanla soğutmayı becermişler.

İnceleme:

7xxx serisi:

4xxx serisi:

Referans aldığın yer? Buraya mi güveneceğiz gerçekten :D Bende çıkayım birkaç ay bot basıp 5K aboneyle Galax, Zotac falan gömeyim. Nasıl olur?

Ben bunu duymamış olayım! Galax dediğimiz firma hem parça kalitesi hem de soğutma performansı konusunda NVIDIA'nın en iyi kart üreticisi. O adamların HOF modelleri dünyaca ünlü!

Ek: 10GB VRAM bir şeyi ifade etmiyor çünkü kartı sayılı oyunlar haricen efektif kullanamayacaksın.
HOF diyorsun farkındaysan. Click modelleri en ucuz kartları.

Bir süredir yeni bilgisayar toplamayı düşünüyorum ama bu şimdilik sadece bir hayal, daha para biriktirmeye bile başlamadım. Aklımda Full AMD bir sistem toplamak vardı ama AMD sürücülerinin efektif olmadığına dair birkaç video görmüştüm, adamlar "NVIDIA sürücülerini ayrı kuruyorsunuz ama çok daha iyiler" diyordu. AMD sürücülerinin durumu Linux'te gerçekten bu kadar kötü mü?
AMD Windows tarafinda az biraz kucuk kepazeliuklere devam ediyor fakat Linux uzerinde tam anlamiyla purussuz.

Eger CUDA ile isim olmazsa NVIDIA GPU alacagimi hic sanmiyorum.

Referans aldığın yer? Buraya mi güveneceğiz gerçekten :D Bende çıkayım birkaç ay bot basıp 5K aboneyle Galax, Zotac falan gömeyim. Nasıl olur?

HOF diyorsun farkındaysan. Click modelleri en ucuz kartları.
Bu adam kaynak bırakıyor. Hatta forumda da mevcut. @Telefonunu Çıkra, hocam sizi summon olarak kullansam sıkıntı olur mu?

AMD Windows tarafinda az biraz kucuk kepazeliuklere devam ediyor fakat Linux uzerinde tam anlamiyla purussuz.

Eger CUDA ile isim olmazsa NVIDIA GPU alacagimi hic sanmiyorum.
AMD, Windows tarafında eskiden sorunluydu şu anda kendisi sorunsuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.