Windows'a tabii en iyisi temiz kurulum ve sonra Chipset sürücülerini kurmak. Ama Linux'ta bunun kuralı nedir?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
Gentoo kullanmıyorsanız hiçbir gereği yok. Olduğu gibi kullanabilirsiniz.
Fedora hocam.
- Makaleler
- 4
Dediğim gayet açık. "Gentoo harici" dedim.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 24
Hayır gerekmiyor. Gerekli modüller varsa kernel boot ederken aktifleşir device nodelara uygun. İşlemci markası değişince microcode güncellemesi gerekiyor sadece.
Sorun işte burada. Ben şu an Intel kullanıyorum. Ve ilerleyen zamanlarda AMD işlemci ve tabii AMD anakart alacağım. Ve şu an ki SSD'de ki Fedora boot eder mi?Hayır gerekmiyor. Gerekli modüller varsa kernel boot ederken aktifleşir device nodelara uygun. İşlemci markası değişince microcode güncellemesi gerekiyor sadece.
Eder, AMD/Nvidia ekran kartı değişimi yoksa çalıştırır. (Bunun da çözümü var bu arada, ancak sizin durumunuzda gerekli olmadığı için bahsetme gereğinde bulunmadım.)Sorun işte burada. Ben şu an Intel kullanıyorum. Ve ilerleyen zamanlarda AMD işlemci ve tabii AMD anakart alacağım. Ve şu an ki SSD'de ki Fedora boot eder mi?
Taşınabilir Linux USB kullanırken, bir sürü farklı anakartda, bir sürü farklı işlemcide ve bir sürü farklı ekran kartında çalıştırdım. Hiçbir sorun olmadı. Linux, taşınabilirlikte en az problem yaşabileceğiniz işletim sistemidir.
MrSecurity
Başarılı
AMD geçtiğiniz takdirde tek yapmanız gereken güç tuşuna basıp sistemi kullanmak.
- Makaleler
- 24
Yeni konular
-
-
YÖK Atlas mı, yoksa Uludağ Üniversitesi'nin kendi sitesi mi daha doğru?
- THE KEROXEA
-
Elektronik Lenovo LOQ 15ARP10E | R5 7535HS & RTX 3050 65W laptop 30.850 TL
- Fırsat Ekibi
-
-
Ev ve Yaşam Süpermarket ürünlerinde 750 TL'ye 150 TL indirim
- Fırsat Ekibi
-
-
-
-