WinTone01

Başarılı
Merhaba,

Linux'ta DPI (Deep Packet Inspection) tabanlı engelleri aşmak için kullandığım
zapret motorunu her seferinde elle kurmaktan sıkıldığım için kendime bir panel
yazdım, sonra da açık kaynak yayınladım: Unwall.

GitHub: GitHub - WinTone01/Unwall: Linux control panel for the zapret/nfqws DPI bypass engine — systemd service, nftables, encrypted DNS, gateway mode, GTK4 UI (EN/TR)

Windows tarafında bilinen zapret-win-turkey uygulamasının yaptığı işi Linux'ta,
Linux'un kendi araçlarıyla yapıyor: WinDivert sürücüsü yerine çekirdeğin
netfilter/NFQUEUE altyapısı, servis yönetimi için systemd, yetki için polkit.

Ne yapıyor?

• Engellenen sitelere (Discord, Roblox vb.) erişimi DPI atlatma teknikleriyle açmaya çalışır. VPN değil: trafiğiniz kimsenin sunucusundan geçmez, sadece paketler yerelde işlenir.
  • Operatörünüz için hazır profiller: Türk Telekom, Superonline, Kablonet, Vodafone, Turkcell/Telekom mobil. Hiçbiri işe yaramazsa "ISS Analizi" (blockcheck) tuşu operatörünüz için çalışan ayarı kendisi arar.
  • Yalnızca listedeki alan adları motordan geçer, normal trafiğiniz etkilenmez. com.tr ve gov.tr varsayılan olarak hariç tutulur.
  • Şifreli DNS: tek anahtarla DoH (dnscrypt-proxy, 443) veya DoT (systemd-resolved, 853) kurar. ISS'niz DNS'e müdahale ediyorsa zapret tek başına yetmiyor, bu yüzden panele dahil ettim. Kaldırınca ayarları geri alır.
  • Ağ geçidi modu: PlayStation, Xbox, Switch, akıllı TV gibi cihazları bilgisayar üzerinden geçirir. Windows'taki gibi ekstra sürücüye (Npcap) gerek yok, Yönlendirme çekirdek tarafından yapılıyor.
  • Açılışta otomatik başlama (systemd servisi), arayüz kapalıyken de çalışır.
  • Arayüz Türkçe ve İngilizce; dil sistem ayarınızdan seçiliyor, menüden de değiştirilebiliyor.
  • Arayüz root olarak çalışmıyor. Sadece gereken işlemler polkit ile parola soruyor.

Ekran görüntüleri

1785444527403.webp

1785444538016.webp

Kurulum

Depoyu çekip kurulum betiğini çalıştırmanız yeterli, parolayı bir kez sorar:
Kod:
   git clone https://github.com/WinTone01/Unwall.git
   cd Unwall
   ./install.sh

Kurulum gereken paketleri kendi kurar (Arch/pacman, Debian/apt, Fedora/dnf,
openSUSE/zypper), motorları kaynaktan derler ve uygulamayı menüye ekler.
Hiçbir servisi kendiliğinden başlatmaz, sistem ayarlarınıza dokunmaz — motoru
başlatmak, DNS'i açmak, otomatik başlatmayı etkinleştirmek tamamen sizin
elinizde, arayüzden yapılıyor.

Sonrasında uygulama menüsünde "Unwall" olarak çıkıyor.

Kaldırmak için ./uninstall.sh — servisi, kuralları, DNS ayarlarını, dosyaları
ve derlenmiş motorları siler, geriye iz bırakmaz.

Test ettiğim ortam

CachyOS (Arch tabanlı), KDE Plasma / Wayland. Kurulum betiği Debian, Ubuntu,
Fedora ve openSUSE'yi de tanıyor ama oralarda daha az test edildi; sorun
görürseniz issue açarsanız bakarım.

Sık sorulanla

• VPN mi? Hayır. Trafik üçüncü bir sunucuya gitmiyor, çıkış IP'niz değişmiyor.
  • Her engeli açar mı? Hayır. Engelin türüne göre değişir; DNS üzerinden yapılan müdahalelerde şifreli DNS, DPI müdahalesinde doğru strateji gerekir. Panel ikisini de kapsıyor ama her operatörde her şey çalışmayabilir.
  • Motor kime ait? Zapret ve zapret2 motorları @bol-van'ın. Bu proje onların Linux tarafındaki kontrol paneli, motorun kendisi değil.
  • Kaynak kodu? Tamamı GitHub'da, kurulum kaynaktan derliyor.

Geri bildirim, hata bildirimi ve özellikle kendi operatörünüzde çalışan strateji
katkıları çok makbule geçer. Farklı ülkelerden profil eklemek de tek satırlık
bir iş (lib/strategies.conf).

Son düzenleme:
Hocam ben de baktım biri benim repoyu fork etmiş zapret-linux-turkey diye, sonra bulamamıştım. Meğer sizmişsiniz. :D

Elinize sağlık ilk fırsatta deneyeceğim.

Ben de DNS'i dnscrypt-proxy ile dahil etmeyi düşündüm ama sonra sistem ayarlarına dokunmamayı daha doğru buldum. YogaDNS yüklesin kullanıcı diyorum.

Hocam ben de baktım biri benim repoyu fork etmiş zapret-linux-turkey diye, sonra bulamamıştım. Meğer sizmişsiniz. :D

Elinize sağlık ilk fırsatta deneyeceğim.

Ben de DNS'i dnscrypt-proxy ile dahil etmeyi düşündüm ama sonra sistem ayarlarına dokunmamayı daha doğru buldum. YogaDNS yüklesin kullanıcı diyorum.
Evet en başta sadece forklayıp bırakıcaktım ama sonra bunu niye globale açmayayım diye düşündüğüm için flathuba yükleyebilmek adına projeye yeni bir isim verip ayırdım ancak creditler kısmında sana yer verdim :)

Evet en başta sadece forklayıp bırakıcaktım ama sonra bunu niye globale açmayayım diye düşündüğüm için flathuba yükleyebilmek adına projeye yeni bir isim verip ayırdım ancak creditler kısmında sana yer verdim :)
Teşekkürler hocam. Benim yaptığım amatör işi hobi projesi, sizinki çok daha profesyonel gözüküyor. Fedora'da deneyeceğim yarın. Yıldızladım. 🌟