elrondforwin

Uzman
Bildiğimiz gibi zapret gibi çözümler linuxa yeni başlayanlar için çok kafa karıştırıcı olabiliyor, hatta direkt çalışmayabiliyor. Bir arkadaşıma zapret gerekmişti ve saçma sapan bağımlılık hataları alıp duruyordu. Ben de uzaktan bağlanıp çözemeyince yeni çözüm arayışına girdim. Sonra bu videoya denk geldim ve çözüm çok basit geldi. İlk başta çalışmasını beklememiştim fakat sorunsuz şekilde çalıştı. Zapret gibi herhangi bir blockcheck işlemi de olmadığı için ekstra kolaydı. Ben de bunu daha da kolaylaştırarak tek bir bash scripti haline getirdim. Arch Linux, Fedora ve Ubuntu/Debian tabanlı dağıtımlar için desteği var. Flatpak uygulamaları dahil tüm uygulamalarda çalışıyor. Flatpak'tan Sober aracılığı ile Roblox oynayan arkadaşlar bazı bypass yöntemlerinde problem yaşayabiliyor, bunda o sorun yok.

Yaptığı şey ise basitçe dnscrypt-proxy indirip konfigüre etmek ve aktifleştirmek, dnscrypt-proxy'nın çalışabilmesi için NetworkManager'dan aktif ağın DNS'ini 127.0.0.1'e yönlendirmek, ardından ise byedpictl'i kurup, sistem başlangıcında otomatik olarak açılmasını sağlayacak systemd servisi oluşturup byedpictl'i aktif etmek. Bu dediğimi anlamadıysanız boşverebilirsiniz sadece nasıl çalıştığını basitçe anlattım :D

Türk Telekom üzerinde denendi ve çalışıyor, SuperOnline'da henüz deneme fırsatım olmadı.

Dağıtım olarak da Fedora ve Arch Linux'ta denendi, Ubuntu ve Debian tabanlı dağıtımlarda da farkeden tek şey zaten paket yöneticileri olduğu için ve betikte de desteği olduğu için %99 çalışıyordur diye tahmin ediyorum.

Betiği kurabilmek için çalıştırmanız gereken iki komut var. (İlk komut repoyu ~/.local/share/byedpi-turkey konumuna indiriyor. Betiğin eksiksiz çalışabilmesi için bu gerekli.)
curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/elrondforwin/byedpi-turkey/refs/heads/master/curl.sh | bash
cd ~/.local/share/byedpi-turkey && ./kurulum.sh

Eğer memnun kalmadıysanız veya sadece kaldırmak isterseniz de kaldırma betiğini çalıştırabilirsiniz.
bash ~/.local/share/byedpi-turkey/kaldir.sh

Repo linki: