Notxr

Uzman
Merhaba dostlar, sistemimi belirteceğim. Linux'a mı geçsem onda dedim eski 2. PC im o hem artık Linux gelişti hem de açık kaynak ve eski Windows'taki tehlikelerde gider dedim ama bu oyunları da oynayacağım 3'ünü açılıyor ama PES 13'ü bilemedim 2. porton falan iyi performans verir mi? Ha oluyorsa Linux dağıtımı önerin. (eski Minecraft dediğim 1.8.9 gibi)

Need for Speed Underground 2, PES 13 ve eski Minecraft gibi eski oyunlar.

Sistem:
Core 2 Duo E8200 2.66GHz
4 GB 2*2 667MHz RAM.
8500GT (belli bir süre sonra değiştireceğim)
Ga G31m s2l anakart. (ha içinde SSD var)

Son düzenleme:
Steam OS sanırım bilgisayara da yükleniyor ama olmazsa Linux Mint başlangıç için iyidir. Proton, Windows kadar olmasa da işe yarar bir uygulama. Ayrıca oyunun Linux'ta desteklenip desteklenmediğini Proton'un sitesinden bakabilirsiniz.

Steam OS sanırım bilgisayara da yükleniyor ama olmazsa Linux Mint başlangıç için iyidir. Proton, Windows kadar olmasa da işe yarar bir uygulama. Ayrıca oyunun Linux'ta desteklenip desteklenmediğini Proton'un sitesinden bakabilirsiniz.

O sitede görünmüyor resmi Minecraft var FIFA 8'i açan varda performansı nasıl merak ettim NFS U2 yide açmışlar PES 13 muamma çok basitte değil çok da zor olamyan ve pek ağır olamyan 4 GB RAM ile iyi çalışcak önerin var mı?

Linux'ta bazı oyunlar daha düşük FPS veriyor ama diğer oyunlar 3 aşağı 5 yukarı FPS olarak neredeyse aynı.

Bilgisayarın kötüyse daha fazla FPS vermez ama daha hızlı çalışır Linux Windows'a kıyasla.
Linux mint debian edition veya Fedora Xfce öneririm.

O sitede görünmüyor resmi Minecraft var FIFA 8'i açan varda performansı nasıl merak ettim NFS U2 yide açmışlar PES 13 muamma çok basitte değil çok da zor olamyan ve pek ağır olamyan 4 GB RAM ile iyi çalışcak önerin var mı?
Minecraft, Java programlama diliyle yazıldığı için çapraz platform desteği var; yani oynayabilirsin. Prism Launcher kullanabilirsin mesela. Diğerleri hakkında bilgim yok ama Minecraft, Windows'ta nasılsa öyle oynanır; performans kaybı olmaz, belki de daha fazla performanslı çalışır.

Minecraft resmî olarak var zaten eski sürümlere de launcher üzerinden geçebilirsin, tabii premiumun varsa. Diğer eski oyunlar da sorunsuz oynanıyor. Need For Speed Underground 2, Most Wanted ve Carbon'u oynayabiliyorum. PES 2013'ü de oynayabilirsin.

Tabii ekleyeyim mesela FIFA 13'ü sorunsuz oynayabiliyorum ama FIFA 15 açılmadı. FIFA'ların bazıları sorun yaratabilir, denemek lazım.

Bir de dağıtım önerin şimdilik 1 mi 2 tanemi ne geldi 5 de biter.

Hocam yeni başlayacaksan dağıtım işine girme, Linux Mint veya Fedora kur geç öbür türlü o mu iyi bu mu iyi diye kararsız kalırsın. Çoğu dağıtım 3 aşağı 5 yukarı aynı zaten. İlk defa kuracaksan Linux Mint öneririm, kullanması kolay.

Hocam yeni başlayacaksan dağıtım işine girme, Linux Mint veya Fedora kur geç öbür türlü o mu iyi bu mu iyi diye kararsız kalırsın. Çoğu dağıtım 3 aşağı 5 yukarı aynı zaten. İlk defa kuracaksan Linux Mint öneririm, kullanması kolay.

Onalrda dağıtım ya.

Ekran kartinin Vulkan'i desteklemesi gerekir oyun oynamak istiyorsan.

Dediğim oyunlar Vulkan'sız.