GPU'nun Vulkan ve OpenGL desteklemesi çok önemli Linux'ta. Malum Linux'ta DirectX yok.

Gpumda Vulkan yok OpenGL 2.0 var.

8500GT de OpenGL var Vulkan yok ya 512MB'lik halini kullanıyorum anladımda sorun eder mi?

GPU'nun Vulkan ve OpenGL desteklemesi çok önemli Linux'ta. Malum Linux'ta DirectX yok.

Sorun eder mi sadece OpenGL olması en azından oynadığım oyunlar Vulkan istemiyor.

Soruma cevap vermedin Linux işimde tecrübem yok az çok bilgim var videoalardan.

Duyor musunuz?

@AMG GOAT

Son düzenleme:
Biliyorum hocam dağıtım işine girme dediğim şeyin anlamı "o mu iyi bu mu iyi diye dağıtımları çok fazla kıyaslama" demek istiyorum. Bir tanesini kur geç. 5 tane dağıtım söyleyin yazmışsınız ona ithafen yazdım.

Ha anladım 1 2 değdim oyunlar Vulkan değil OpenGL isityor sadece ama gpumda Vulkan yok OpenGL var Vulkan önemli deniyor linıxda oyun için.

Sorun yaratır mı?

Grafik kartin Vulkan desteklemiyorsa 3 boyutlu hizlandirma gerektiren hicbir oyunu Windows'da oynadigin gibi oynayamazsin 10 kat duser performansin, o yuzden istersen dene bak karar ver.