Yer
Cintra
Arkadaşlar, Fedora, Arch ve Ubuntu tabanlı çok fazla dağıtım kullandım ancak hiçbirinde G-Sync compitible sürümü iyi çalışmıyordu. NVIDIA ekran kartına sahibim ve bu sebeple fg teknolojisini oynadığım oyunlarda kullanıyorum. Ancak fg açıldığı zaman biliyorsunuz ki belirli bir gecikme oluyor. Bu sorunuda G-Sync ile çözüyordum ancak Linux'ta G-Sync oyunun 5-10 dakikasında iyi çalışsada sonrasında sorunlara sebebiyet veriyor. Bu sorunları Linux'ta nasıl aşabiliyoruz? Windows'tan gına geldi! Linux'ta ne güzel her gün modlayabiliyor ve üstüne yeni şeyler öğrenebiliyordum. Windows'ta ise dombililer gibi takılıyorum. Sıkıldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, Fedora, Arch ve Ubuntu tabanlı çok fazla dağıtım kullandım ancak hiçbirinde G-Sync compitible sürümü iyi çalışmıyordu. NVIDIA ekran kartına sahibim ve bu sebeple fg teknolojisini oynadığım oyunlarda kullanıyorum. Ancak fg açıldığı zaman biliyorsunuz ki belirli bir gecikme oluyor. Bu sorunuda G-Sync ile çözüyordum ancak Linux'ta G-Sync oyunun 5-10 dakikasında iyi çalışsada sonrasında sorunlara sebebiyet veriyor. Bu sorunları Linux'ta nasıl aşabiliyoruz? Windows'tan gına geldi! Linux'ta ne güzel her gün modlayabiliyor ve üstüne yeni şeyler öğrenebiliyordum. Windows'ta ise dombililer gibi takılıyorum. Sıkıldım.
G-Sync uyumlu modun Linux'ta kötü çalışması sorununu aşmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. NVIDIA Sürücülerini Güncelleyin:
- NVIDIA'nın en son sürücülerini kullanmak için terminalde aşağıdaki komutu uygulayın:
Kod:
bash
     sudo apt update
     sudo apt upgrade nvidia-driver

2. X.Org Ayarlarını Kontrol Edin:
- /etc/X11/xorg.conf dosyasını açın ve G-Sync ile ilgili ayarların doğru olduğundan emin olun. G-Sync ayarları için aşağıdaki satırları ekleyin:
Kod:
     Option "TripleBuffer" "True"
     Option "AllowIndirectGLXProtocol" "True"

3. KDE veya GNOME gibi bir Masaüstü Ortamı Kullanın:
- DDE veya alternatif bir masaüstü ortamı kullanıyorsanız, G-Sync uyumluluğunda sorunlar yaşanabilir. Daha yaygın masaüstü ortamlarından birini deneyin.

4. Oyun Ayarlarını Optimize Edin:
- Oynadığınız oyunların grafik ayarlarından "V-Sync" veya "G-Sync" seçeneklerini değiştirmeyi deneyin. Bazı oyunlarda ikisini de kapatmak veya yalnızca birini kullanmak daha iyi sonuç verebilir.

5. G-Sync Monitör Ayarlarını Kontrol Edin:
- Monitörünüzde G-Sync açık olup olmadığını kontrol edin. Monitörün OSD (Ekran Üstü Görüntü) menüsüne girerek G-Sync'in etkin olup olmadığını kontrol edin.

6. Oyunlarda Ongoing/Background Uygulamaları Kapatın:
- Oyun oynarken arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmayı deneyin. Bu, performansı artırabilir ve G-Sync'in daha tutarlı çalışmasına yardımcı olabilir.

7. Test ve Geri Bildirim:
- Değişiklikleri yaptıktan sonra oyunlarınızı test edin. Hala sorun yaşıyorsanız, belirli bir oyun veya yazılım ile ilgili daha fazla bilgi sağlayabilirsiniz.

Bu adımlar sorununuzu çözmeye yardımcı olmalıdır. Eğer hâlâ sorun yaşıyorsanız, monitör modeliniz hakkında bilgiyi de paylaşabilirsiniz.

G-SYNC derken? X11 mi kullaniyosun? Bugune kadar G-SYNC ile ilgili bir sorun yasamadim.

G-Sync derken? X11 mi kullaniyosun? Bugune kadar G-Sync ile ilgili bir sorun yasamadim.

Hocam, Witcher 3'ü oynarken FreeSync'te yaşadığım sorunları yaşıyorum. CP77 oynadığımda ise sorun oluyor. Anlamadım. Steam'de oynuyorum sorunlu çalışıyor, başka bir uygulamadan çalıştırıyorum daha iyi oluyor.