Elime Acer Aspire E1-531 bir bilgisayar geçti. BIOS'ta HDD gözüküyor lakin, Mint'te terminal acıp fdisk -l yazınca gözükmüyor. Açılırken errno -16 hatası veriyor. Diskin sağlam olup olmadığını görebilmemizin yolu var mı?
Sistemi kurarken gözükmemekte. Hem cihazı herhangi bir ağa bağlayamam çünkü internetim biraz kısıtlı. Az önce Windows ile de denedim o da görmüyor. Biraz kurcalayınca diski okuyabiliyor Windows ama Mint gibi kurulum ekranında çıkmamakta. Diskpart a girebilsem sistemi kurtarabilirim gibi. Tek sorun 0 MB olarak görmesi.
@8338, yanlış anlama hocam yan forumdaki 60-70 çözümüm Windows ile ilgili, bende denedim ama sorun şu ki yazdıktan sonra sistem donuyor. Sistem tepki vermiyor.
Normalde eski sistemler ile uğraşmayı severim ama bir seviyesi olmalı. Bu son 4 aydır ilçedeki bilgisayarları elden geçirdim. Bir vakit kömür madenine de gelip gelemeyeceğimi sordular. Gelirim dediğimde sana haber ederiz dediler.
@AMG GOAT, bilgisayar benim değil ki masrafa gireyim. 64 GB'lik USB alın desem "onsuz olmuyor mu?" derler. Kapattım bilgisayarı yarın "bu bilgisayar diskinden hasar almış, bunu onaramam." deyip bilgisayarı teslim ederim.