Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

4775

Uzman
Elime Acer Aspire E1-531 bir bilgisayar geçti. BIOS'ta HDD gözüküyor lakin, Mint'te terminal acıp fdisk -l yazınca gözükmüyor. Açılırken errno -16 hatası veriyor. Diskin sağlam olup olmadığını görebilmemizin yolu var mı?

Çözüm
Sistemi kurarken gözükmemekte. Hem cihazı herhangi bir ağa bağlayamam çünkü internetim biraz kısıtlı. Az önce Windows ile de denedim o da görmüyor. Biraz kurcalayınca diski okuyabiliyor Windows ama Mint gibi kurulum ekranında çıkmamakta. Diskpart a girebilsem sistemi kurtarabilirim gibi. Tek sorun 0 MB olarak görmesi.

Eki Görüntüle 108336
Bağlantıları düzgün mü? Ona rağmen böyle ise büyük ihtimal öldü.
@8338, yanlış anlama hocam yan forumdaki 60-70 çözümüm Windows ile ilgili, bende denedim ama sorun şu ki yazdıktan sonra sistem donuyor. Sistem tepki vermiyor.

Normalde eski sistemler ile uğraşmayı severim ama bir seviyesi olmalı. Bu son 4 aydır ilçedeki bilgisayarları elden geçirdim. Bir vakit kömür madenine de gelip gelemeyeceğimi sordular. Gelirim dediğimde sana haber ederiz dediler.
Ucuz bir SSD alın hocam. Ölmüş o disk.