26225

Becerikli

Linux'ta Lossless Scaling Kurulumu

1. Lossless Scaling'i Yükleyin

Öncelikle Steam üzerinden Lossless Scaling'i yükleyin.

1757525100024.webp

2. lsfg-vk Paketini İndirin

Kullandığınız Linux dağıtımına göre aşağıdaki paketlerden birini indirin:

lsfg.webp

• Arch Linux için:
    lsfg-vk-1.0.0-x86_64.tar.zst
  • Debian, Ubuntu, Linux Mint için:
    lsfg-vk-1.0.0-x86_64.deb
  • Fedora için:
    lsfg-vk-1.0.0-x86_64.rpm

3. Terminal Üzerinden Kurulum

İndirdiğiniz paketin bulunduğu konuma terminal açın ve aşağıdaki komutlardan dağıtımınıza uygun olanı çalıştırın:
  • Arch Linux için:
    sudo pacman -U ./lsfg-vk-1.0.0-x86_64.tar.zst
    Debian, Ubuntu, Linux Mint için:
    sudo apt install ./lsfg-vk-1.0.0-x86_64.deb
  • Fedora için:
    sudo dnf install ./lsfg-vk-1.0.0-x86_64.rpm

4. lsfg-vk Configuration Window'u çalıştırın

• Create New Profile kısmına tıklayın.

ss23.webp

• Ardından Lossless Scaling'i çalıştırmak istediğiniz oyunu açın ve büyüteç ikonundan oyunu seçin.

ss22.webp

• Multiplier: 2 veya 4 olarak ayarlayın. 4x seçeneği, giriş gecikmesine (input lag) yol açabilir.
  • Flow Scale: Donanımınıza göre düşürülebilir. Hareket sırasında çözünürlüğü azaltarak performansı artırır.
  • Performance Mode: Donanımınız düşükse etkinleştirebilirsiniz.

1757527679515.webp

Tüm bunları yaptıktan sonra oyunu yeniden başlatın ve Lossless Scaling aktif olmuş olacaktır. Eğer aktifleşmediyse başlatma seçeneklerine ENABLE_LSFG=1 %command% yazmayı deneyebilirsiniz. İyi oyunlar!

Linux'ta Windows'tan bile iyi çalışıyor emülatörler dahil olmak üzere
Lossless Scaling <3
Evet, mesela Windows’ta Lossless Scaling, Days Gone ile çalışmıyor (bilinen bir sorun). Ancak Linux’ta mükemmel çalışıyor, 90 FPS’e sabitleyip 2x Frame Gen açıyorum ve 180 FPS oynuyorum, mis gibi.

Evet, mesela Windows’ta Lossless Scaling, Days Gone ile çalışmıyor (bilinen bir sorun). Ancak Linux’ta mükemmel çalışıyor, 90 FPS’e sabitleyip 2x Frame Gen açıyorum ve 180 FPS oynuyorum, mis gibi.
God Of War'da deniyorum ben 120FPS akıyor RPCS3'de. Ha AppImage gibi sürümlerde sıkıntı.