Elinize sağlık.
Linux esneklik ve kullanım olarak Windows'tan daha Avantajlı olsa da Windows oyun konusunda halen birinci diyebiliriz.
İleride Oyun sektörü Linux üzerinde daha çok gelişirse geçebilir diye düşünüyorum.
Bunlar değişecek zaten. Windows'tan gizli gizli herkes sıkıldı zaten isteselerde istemeselerde. Hergün aynı şey ile yaşamak bence çok sıkıcı. 5-10 yıl içerisinde Linux varsayılan olacak bence. Tabi bende Windows kullanmıyor değilim.Harici SSDm'de Windows yüklü arada işim çıkınca kullanıyorum. Ama günlük olarak Linux kullanıyorum.

En iyi çalışanlardan biri olan Waydroid mevcut.
Oyun için deneyimlemedim ama gayet performanslı çalışıyordu.
Bence çok iyi değil o. Çünkü arka planda çalışıyor, oyun kolu desteği yok, Nvidia için aşırı kötü, berbat. Birde sisteme entegre oluyor gibi yani. Bence bu açıdan iyi değil.

Ayrıca Windows'taki çok iyi. Mesela Mumu; Android Emulator, DirectX API, Vulkan API çeviricilerine sahip, yüksek frame rate destekliyor (örneğin oyunları 165 Hz monitörünüzde ve 165 FPS'te çalıştırabiliyorsunuz), yüksek ekran çözünürlüklerini destekliyor ve DPI falan da kolayca ayarlanıyor.

Bence çok iyi değil o. Çünkü arka planda çalışıyor, oyun kolu desteği yok, NVIDIA için aşırı kötü, berbat. Bir de sisteme entegre oluyor gibi yani. Bence bu açıdan iyi değil.

Ayrıca Windows'taki çok iyi. Mesela Mumu; Android Emulator, DirectX API, Vulkan API çeviricilerine sahip, yüksek frame rate destekliyor (örneğin oyunları 165 Hz monitörünüzde ve 165 FPS'te çalıştırabiliyorsunuz), yüksek ekran çözünürlüklerini destekliyor ve DPI falan da kolayca ayarlanıyor.

Waydroid'i ben de sevmiyorum. Performanssız çalışıyor bayağı. Şu an iyi bir emülatör, bekliyoruz sadece.

LoL oynatsa geçerim. Ara yüzü güzel konsol gibi bir de emülatör yüklü olduğu bir sistem var çok hoş.

Sorması ayıp harici HDD yüklü Windows oyunlarını açıyor mu? Yoksa Linux için tekrar mı yüklemek gerek.

Lutris'te LoL Script'i var diye biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence çok iyi değil o. Çünkü arka planda çalışıyor, oyun kolu desteği yok, Nvidia için aşırı kötü, berbat. Birde sisteme entegre oluyor gibi yani. Bence bu açıdan iyi değil.

Nvidia kullanmadığım için konuşmam doğru olmaz.
Kimsininde kötü çalışır kimisinde iyi.
Benim sistemimde iyi çalıştı.

Windows'takiler her türlü daha iyi çalışıyor zaten.
Lutris'te LoL Script'i var diye biliyorum.
Anticheat entegrasyonu ile Artık imkansız hale geldi.

Son düzenleyen: Moderatör: