dixtuel

Uzman
Merhaba,

RPCS3 ile elimdeki oyunları oynuyorum fakat aklıma takılan bir şey var. Windows 11 Pro'da hem yeni sürüm güncellemeleri hem de performans sıkıntıları yaşanabilir deniyor. Arch tabanlı güncel bir Linux dağıtımını kurmayı düşünüyorum fakat performans farkı yaşar mıyım onu merak ediyorum. Boş yere kurmuş olmak istemiyorum. Oynayacağım oyunlara birkaç örnek verirsem: Gran Turismo 5-6 (5'i akıcı oynuyorum denebilir) Killzone 2 (20 FPS falan alıyorum) Blur (aşırı kasıyor)

Sistemim:
  • CPU: Intel Core i3-10100F (4 cores / 8 Threads, 3.60 GHz)
  • GPU: ASUS ROG STRIX RTX 2060 OC 6 GB.
  • RAM: 16 GB (2x8 GB G.Skill Ripjaws DDR4)
  • Kingston A2000 256 GB NVMe SSD.
  • Turbox 128 GB SATA SSD.
  • WD Black 1 TB 2.5" HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

RPCS3 ile elimdeki oyunları oynuyorum fakat aklıma takılan bir şey var. Windows 11 Pro'da hem yeni sürüm güncellemeleri hem de performans sıkıntıları yaşanabilir deniyor. Arch tabanlı güncel bir Linux dağıtımını kurmayı düşünüyorum fakat performans farkı yaşar mıyım onu merak ediyorum. Boş yere kurmuş olmak istemiyorum. Oynayacağım oyunlara birkaç örnek verirsem: Gran Turismo 5-6 (5'i akıcı oynuyorum denebilir) Killzone 2 (20 FPS falan alıyorum) Blur (aşırı kasıyor)

Sistemim:
  • CPU: Intel Core i3-10100F (4 cores / 8 Threads, 3.60 GHz)
  • GPU: ASUS ROG STRIX RTX 2060 OC 6 GB.
  • RAM: 16 GB (2x8 GB G.Skill Ripjaws DDR4)
  • Kingston A2000 256 GB NVMe SSD.
  • Turbox 128 GB SATA SSD.
  • WD Black 1 TB 2.5" HDD.
- İşletim Sistemi Seçimi: Linux ile RPCS3'ün performansı genelde daha iyi olabilir çünkü temiz bir kurulum ile daha az arka plan işlemi olur. Ancak bu, kullandığınız dağıtıma ve ayarlarınızı nasıl yapılandırdığınıza bağlıdır.

- Arch Tabanlı Dağıtım: Arch tabanlı bir dağıtım kullanmayı düşünüyorsanız, güncel paketler ve özelleştirme seçenekleri başarınızı artırabilir. Popüler ve iyi desteklenen bir dağıtım seçmek (örneğin, Manjaro) tavsiye edilir.

- Grafik Sürücüleri: NVIDIA'nın resmi sürücülerini yükleyin. Arch veya Manjaro, bu sürücüleri kolayca kurmanıza imkan tanır. Sürücüler:
- sudo pacman -S nvidia
- sudo pacman -S nvidia-utils

- RPCS3 Ayarları: RPCS3'ün ayarlarını optimize edin:
- Vulkan Kullanımı: Grafik ayarlarınızda Vulkan'ı seçin, bu daha iyi performans sağlayabilir.
- PPU ve SPU Ayarları: Emülatör ayarları menüsünde PPU ve SPU seçeneklerini "recompiler" olarak ayarlayın.

- Bellek Kullanımı: RAM kullanımını kontrol edin. Arka planda gereksiz uygulamaları kapatmak, performansı artırabilir.

- Depolama Alanı: Oyunlarınızı SSD üzerinde çalıştırmak, yükleme sürelerini ve genel performansı artırabilir.

- Kıyaslama ve Deneme: Oyunları test etmek için iki işletim sistemi arasında karşılaştırma yapın. Belirli oyunların performansında fark olup olmadığını görmek için videolar çekin.

Yukarıdaki adımları izleyerek, Linux üzerinde RPCS3 ile daha iyi performans almayı deneyebilirsiniz. Başarılar dilerim!