Herkese tekrardan merhabalar! Bu rehberimde sizlere yaşadığım talihsiz bir olay sonrasında hakkında rehberini yazmaya karar verdiğim bir içerik olan RPCS3 emülatörü ile oynadığınız oyunların save dosyasını yedeklemeyi anlatacağım. Geçenlerde sistemime format attıktan sonra Toy Story 3 save dosyam silindi ve oyuna baştan başlamak zorunda kaldım. Siz siz olun, yedeğinizi mutlaka alın :)

Dilerseniz hemen anlatmaya başlayayım.

NOT: Bu işlemleri yaparken (kopyalama / geri yükleme) emülatörün kapalı olduğundan emin olun. Bozuk save dosyalarını kimsenin seveceğini zannetmiyorum :)

Save Dosyalarının Bulunduğu Klasörü Bulma

Öncelikle RPCS3'ün kurulu olduğu klasöre gittikten sonra şu dizini takip ediyoruz:

dev_hdd0\home\00000001\savedata

1767439143436.webp

1767439195637.webp

1767439285715.webp

1767439401022.webp

savedata klasörünün içinde BLES, BLJS veya BLUS gibi harflerle başlayan klasörler bulunuyor olması lazım. Bu kodlar oyunun bölge kodunu (Serial / Title ID) ifade eder.

1767439442479.webp

Her bir klasör, farklı bir oyunu temsil ediyor.

Save Dosyalarını Ayırt Etme

Oyununuzun save dosyalarının hangisi olduğunu anlamak için 2 farklı yöntem var.

1) Bu iki yoldan birisi, klasörün içindeki ICON0.PNG dosyasından tespit etmek. Mesela bende BLES00878 klasörünün içinde şu görsel var:

ICON0.webp

Bu da demek oluyor ki bu klasör, Toy Story 3 oyununun save klasörü.

2) Diğer bir yol ise RPCS3 uygulamasından kontrol etmek.

1767439702280.webp

Oyun isminin sağında, "Serial" yazan sütunda yazıyor oyunun kodu :)

Mesela Toy Story 3 oyununun yanında BLES00878 kodunu görebiliyoruz.

Bu kod adına sahip klasörün yedeğini ister bir HDD'ye, ister bir USB belleğe, ister telefonunuza, isterseniz de bulut depolamaya alabilirsiniz.

Yedeklenen Save Dosyasını Geri Yükleme

Tekrardan aynı klasöre (RPCS3\dev_hdd0\home\00000001\savedata) yedeklediğiniz save dosyasını kopyalayarak yedeklemiş olduğunuz save dosyanızı tekrardan yükleyebilirsiniz. "Var olan dosyanın üzerine yazılsın mı?" diye soracak olursa "Evet" dersiniz 🙂

Kısa bir rehber oldu ancak işe yarar olduğunu düşünüyorum. Benden bugünlük bu kadar, iyi günler dilerim!

Son düzenleme:
Fehmi sana bir sey soracagım, Android'de de böyle bir şey yapmam mümkün mü? Benım a21s'ı emulator makınesıne donusturmek ıstıyorum. Overclock kernel attıktan sonra ve custom romla cıhaz nefes aldı bayagı.