Francesco Totti 44
Üstün
Merhabalar, SSD'mi tamamen silmek istiyorum, hiçbir şey kalmasın içinde.
blkdiscard -v -f /dev/nvme0n1 (veya /dev/sdX)cat /dev/urandom > /dev/nvme0n1blkdiscard komutunu çalıştırın.Microsoft’un Diskpart aracı ile yapabilirsin. İnternette gerekli rehberler mevcut. İşine yarayacaktır.Bu arada, daha kolay bir yolu var mı? Ben çünkü taşınabilir SSD sıfırlamak istiyorum, yani içinde kullandığım işletim sistemi yüklü değil, sadece dualboot için Windows var, oda komple silinebilir. Uygulamasız silmenin yolu var mı? Direkt biçimlendir yapsam silinir mi hepsi?
Dostum BIOS ekranında anakartının menüsünden güvenli silme yapabilirsin. 15 yıllık teknolojidir.Bu arada, daha kolay bir yolu var mı? Ben çünkü taşınabilir SSD sıfırlamak istiyorum, yani içinde kullandığım işletim sistemi yüklü değil, sadece dualboot için Windows var, oda komple silinebilir. Uygulamasız silmenin yolu var mı? Direkt biçimlendir yapsam silinir mi hepsi?
Dostum BIOS ekranında anakartının menüsünden güvenli silme yapabilirsin. 15 yıllık teknolojidir.
Diski yeni gibi sıfır yapar mı?Microsoft’un Diskpart aracı ile yapabilirsin. İnternette gerekli rehberler mevcut .İşine yarayacaktır.
Windows + R ile Çalıştır'ı açınız. CMD yazıp komut istemcisini açınız.Microsoft’un Diskpart aracı ile yapabilirsin. İnternette gerekli rehberler mevcut .İşine yarayacaktır.
Evet yapar. Ancak dikkat et farklı bir kısmı silme. PC'ye takılan tüm depolama burada görünür harici olanlar dahil. Nereden biliyorsun diye sorma dilim yandıOndan değil, BIOS'u bilmem. Bir de diskin adı vs çok karışık BIOS'ta yanlış bir şey yaparım sıkıntı olur.
Diski yeni gibi sıfır yapar mı?
Windows + r ile çalıştır'ı açınız. CMD yazıp komut istemcisini açınız.
"Diskpart" yazıp ardından komut çalışınca "list disk" yazınız.
Eki Görüntüle 97409
Diskiniz hangisi ise "select disk %disk_numarasi%" şeklinde diski seçip "clean" komutunu çalıştırın. Örnek: Select disk 1
İşlem 5-15 dakika arası sürebilir.
(Görsel ve süreç alıntıdır.)
Evet yapar. Ancak dikkat et farklı bir kısmı silme. PC'ye takılan tüm depolama burada görünür harici olanlar dahil. Nereden biliyorsun diye sorma dilim yandı))))
Rica ederim. İyi forumlar.Yok isimli zaten diskim, disk 2'yi siliyorum o zaman. Teşekkürler.
Bu arada 3 saniye sürdü, şimdi ayrılmamış oldu yeniden ayırıyorum.
LLF ve Secure Erase aynı şey değil. LLF, HDD için; Secure Erase ise SSD.Low level format. Secure erase diye de geçiyor uygulamalarında.
Her BIOS'ta yok.