Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Linux altında SSD'deki verileri silmek için aşağıdaki komutu kullanabilirsin:

blkdiscard -v -f /dev/nvme0n1 (veya /dev/sdX)

Bu işlem verilerinizin geri getirilmesine dair gerçekçi bir olasılık olmaksızın, etkili bir şekilde yok olmasına neden olur.

Eğer paranoyak iseniz önce bu komutu:

cat /dev/urandom > /dev/nvme0n1

Sonra da tekrar yukarıdaki blkdiscard komutunu çalıştırın.
Bu arada, daha kolay bir yolu var mı? Ben çünkü taşınabilir SSD sıfırlamak istiyorum, yani içinde kullandığım işletim sistemi yüklü değil, sadece dualboot için Windows var, oda komple silinebilir. Uygulamasız silmenin yolu var mı? Direkt biçimlendir yapsam silinir mi hepsi?

Bu arada, daha kolay bir yolu var mı? Ben çünkü taşınabilir SSD sıfırlamak istiyorum, yani içinde kullandığım işletim sistemi yüklü değil, sadece dualboot için Windows var, oda komple silinebilir. Uygulamasız silmenin yolu var mı? Direkt biçimlendir yapsam silinir mi hepsi?
Microsoft’un Diskpart aracı ile yapabilirsin. İnternette gerekli rehberler mevcut. İşine yarayacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi
Dostum BIOS ekranında anakartının menüsünden güvenli silme yapabilirsin. 15 yıllık teknolojidir.

Dostum BIOS ekranında anakartının menüsünden güvenli silme yapabilirsin. 15 yıllık teknolojidir.

Ondan değil, BIOS'u bilmem. Bir de diskin adı vs. çok karışık BIOS'ta yanlış bir şey yaparım sıkıntı olur.

Microsoft’un Diskpart aracı ile yapabilirsin. İnternette gerekli rehberler mevcut .İşine yarayacaktır.
Diski yeni gibi sıfır yapar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Microsoft’un Diskpart aracı ile yapabilirsin. İnternette gerekli rehberler mevcut .İşine yarayacaktır.
Windows + R ile Çalıştır'ı açınız. CMD yazıp komut istemcisini açınız.

"diskpart" yazıp ardından komut çalışınca "list disk" yazınız.

1731241906286.webp

Diskiniz hangisi ise "select disk %disk_numarasi%" şeklinde diski seçip "clean" komutunu çalıştırın. Örnek: select disk 1

İşlem 5-15 dakika arası sürebilir.

(Görsel ve süreç alıntıdır.)

Ondan değil, BIOS'u bilmem. Bir de diskin adı vs çok karışık BIOS'ta yanlış bir şey yaparım sıkıntı olur.

Diski yeni gibi sıfır yapar mı?
Evet yapar. Ancak dikkat et farklı bir kısmı silme. PC'ye takılan tüm depolama burada görünür harici olanlar dahil. Nereden biliyorsun diye sorma dilim yandı :)

Windows + r ile çalıştır'ı açınız. CMD yazıp komut istemcisini açınız.

"Diskpart" yazıp ardından komut çalışınca "list disk" yazınız.

Eki Görüntüle 97409

Diskiniz hangisi ise "select disk %disk_numarasi%" şeklinde diski seçip "clean" komutunu çalıştırın. Örnek: Select disk 1

İşlem 5-15 dakika arası sürebilir.

(Görsel ve süreç alıntıdır.)

Evet yapar. Ancak dikkat et farklı bir kısmı silme. PC'ye takılan tüm depolama burada görünür harici olanlar dahil. Nereden biliyorsun diye sorma dilim yandı :)))))

Yok isimli zaten diskim, disk 2'yi siliyorum o zaman. Teşekkürler.