Fark etmez. Bu okulda görülecek ve bilinecek, konuşulacak. O 40 kişinin 20 tanesi getirse dahi takip edilemez. Zaten bu yaş grubu da bu tarz izinleri suistimal etmeye çok açık.

Hocam düşüncenizi anlıyorum ancak artık günümüzdeki birçok kişi fiziksel olarak hocaları dinlemek yerine YouTube hocalarını dinliyor. Kendimde tecrübe ettim daha verimli bence. Eğer ders ortamını bozacak ses davranış yok ise müsaade edilmeli bence.

Verilmez, verilmemeli de. 500 kişilik bir okulda dahi tek örnek sen olamazsın. Sen ders için tablet getirirsin, diğer öğrenciler "biz de istiyoruz" derler. Onlara da ders için izin verilse dahi asla takibi mümkün değildir ve çok yüksek ihtimalle kötüye de kullanılacaktır.

Bunun düzeni düzgün bir şekilde kurulursa hiçbir sorun çıkmıyor. Okulum laptop, tablet ve telefon tarzı şeylerde herhangi bir toplama yapmıyor ve kullanımı serbest, özellikle aralarda falan çok işlevsel oluyorlar. Ayrıca derslerde de diğer yayınevlerinden faydalanmak için kimya, fizik tarzı hocalarımız bize dijital kitap gönderiyordu. Tabii derste hocanın karşısında izni olmadan kullanmak etik ve hoş olmayan bir davranıştır fakat bahsettiğim durumlarda bu araçlar çok yararlı oluyor.

@erdym, bu okula çok bağlı. İyi eğitimli (akademik başarıdan bahsetmiyorum) öğrencilerle mümkün olabilir. Çok kolay bir şekilde suistimal edilebilir bir konu.

Açık liseye daha bu hafta bir tanıdığım geçirdi çocuğunu. Kaymakamlık-Banka-Milli Eğitim üçgeninde birkaç kez gidip geldi diye biliyorum.

Kendisi velim ve gayet gariban bir vatandaş. Eşi ağır işlerde çalıştığı için kaç tane fıtığı var adamın. Lütfen bu tarz durumlarda daha ılımlı yaklaşalım çünkü hoş bir itham değil.

Şimdi hatırladım neden birkaç kez gittiğini. Bankadan yatırdığı parayı çocuğu değil kendi adına yatırmıştı. Onunla ilgili kaymakamlığa ve bankaya tekrar gitmişti. Ön yargı iyi değildir.

@Testo Unit, sınıf yönetimine aykırı. Eğer böyle bir durum varsa direkt okula gelinmemeli. Devamsızlık dert ediliyorsa açık lise yolu da açık. Doğru bulmuyorum.
Açık lise yolu lisanslı sporcu veya özel durumu olmadıkça imkansız, benim lisansım olmasına rağmen sakatlığım olduğu için açık liseye geçmeme izin verilmemişti.