Liseden dil mezunu olan biri hangi bölümlere gidebilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EmperorAntares
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 156
  • Etiketler Etiketler
    dil
Selam, birkaç aydır üniversite okusam mı diye düşünüyorum. O yüzden araştırma içerisindeyim. Şu anda dil bölümündeyim ve ortalamam 89-90 arası bir şey. İngilizceyi seviyorum ve yapıyorum hatta seviyem belki B2 falan olabilir, ölçmedim. Dil bölümüne karşı genel olarak bir yargı var meslek az diye. Öğretmenlik istiyordum fakat vazgeçtim ve onun yerine şu anlık okursam mütercim tercüman olmayı düşünüyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. İyi akşamlar.

İngilizceyi seviyorum.
Öğretmenlik istiyordum fakat vazgeçtim...
O zaman zaten secenekleriniz elin parmagi bile etmiyor. Turizm Rehberligi bolumunu es geciyorum zira kendisi sadece Ingilizce ile baglantisi olan bir bolum degil.

''Ogrendigim dilin kokenini ve edebiyatini da oldukca merak ediyorum'' diyorsaniz Ingiliz Dili ve Edebiyati bolumune yonelin. Gercekten ilginiz varsa iskence gibi gelen bir bolum degil ve yeri geldiginde Mutercim ve Tercumanlik haline kiyasla daha kolay olabiliyor. Kisacasi karar sizin bu durumda. Ders dagilimlarina ve diploma farklarina bakin, buna gore kararinizi verin.
Dil bölümüne karşı genel olarak bir yargı var meslek az diye.
Bunu diyenleri de takmayin.

Peki tercümanlık ile şirketlerde, spor kulüplerinde vs. gibi alanlarda iş bulabilir miyim?

Peki tercümanlık ile şirketlerde, spor kulüplerinde vs. gibi alanlarda iş bulabilir miyim?
Sozlu cevirmenlik dersleri Ingilizce Mutercim ve Tercumanlik bolumunun icinde mevcut, bu yuzden mezun oldugunuzda bu kabiliyete sahip kabul ediliyorsunuz. Yani kagit ustunde evet, mumkun ancak takdir edersiniz ki dediginiz is alaninda rakibiniz diger dillere kiyasla cok olacagi icin iyi siyrilmaniz gerekiyor ve simultane ceviri yapmak da ciddi emek isteyen bir is bu arada.

Hedefim İngilizce'yi tamamen öğrenip yanına İspanyolca'yı eklemek. O zaman daha fazla şansım olur muhtemelen.

Varlıklı bir aileden gelmiyorsan salt dil bölümü okumanı tavsiye etmem. İngilizceni geliştirirken kendine bir yetkinlik daha kazanacağın bölüm seç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…