21611

Becerikli
Hangi bölümü önerirsiniz? Ya İngilizce ve Fransızca tercümanlıkları arasında ÇAP yapmayı düşünüyorum ya da bu iki dilin öğretmenlikleri arasında yapacağım. Hangisi daha mantıklı olur?

Gerçekçi konuşmak gerekirse herkes üniversiteye ÇAP yapacağım, erasmusa gideceğim, yatay geçiş yapacağım hayaliyle gidiyor ama bunu %90'ı gerçekleştiremiyor. O yüzden seçeceğiniz bölümü ona göre seçmenizi tavsiye ederim ve öğretmenlik okursanız daha fazla meslek kolunda çalışma fırsatı bulursunuz gün sonunda.

Gerçekçi konuşmak gerekirse herkes üniversiteye ÇAP yapacağım, erasmusa gideceğim, yatay geçiş yapacağım hayaliyle gidiyor ama bunu %90'ı gerçekleştiremiyor. O yüzden seçeceğiniz bölümü ona göre seçmenizi tavsiye ederim ve öğretmenlik okursanız daha fazla meslek kolunda çalışma fırsatı bulursunuz gün sonunda.
Teşekkür ederim. Benim ÇAP yapma ihtimalim kesine yakın, bir tanesi yeterli olmayabilir. Atama sıkıntısı vs. olursa diye. (Tabii kabul edilirse)

Katiliyorum gerçekçi ve bulundugumuz maddi duruma gore secimlerimizi yapmamiz gerekli. Benimde ne hayallerim vardi fakat hayat olmadik seyler cikartiyor, yasatiyor insana. O yuzden bulundugunuz duruma gore degil tamamen sahip oldugunuz maddiyata gore hareket etmek gerekiyor. Bu tur seyler ciddi maddiyat istiyor cunku.

Teşekkür ederim. Benim çap yapma ihtimalim kesine yakın, bir tanesi yeterli olmayabilir. Atama sıkıntısı vs. olursa diye. (tabii kabul edilirse)

Fransızca öğretmenliğinin ataması 2 elin parmağını geçmiyor, Fransızca tercüman ataması ise senede 1 kişi falan oluyor. Hani atama sıkıntısı olacak diye tercih ettiğiniz alternatifin albenisi 0...

Fransızca öğretmenliğinin ataması 2 elin parmağını geçmiyor, Fransızca tercüman ataması ise senede 1 kişi falan oluyor. Hani atama sıkıntısı olacak diye tercih ettiğiniz alternatifin albenisi 0...
İş imkanı olarak bakacaksak fen edebiyat fakültesinden herhangi bir bölümün okunmasının dört yıl zaman kaybı olduğunu düşünüyorum. Dört yıl hapis yatsanız hem daha az masraf yapmış olursunuz hem de insanlara gözdağı verebilirsiniz :d