İki tane bölüm okuyacağım ve hangisini okuyacağıma karar veremedim. Tercümanlık ile dil ve konuşma terapistliği bölümlerini okuyacağım. Önce tercümanlık okursam 4 yıl boyunca bu para yetecek mi, emin değilim. Dil ve konuşma terapistliği okursam bu meslekteyken üniversite okumaya zamanım kalıp kalamayacağını bilmiyorum. Öncelik mesleğimi şu anlık tercümanlık olarak düşünüyorum. Sizin fikriniz nedir?
Detaylar
Kim cevapladı?Blackraven
Üstün
Tercümanlık günden güne ölecek bir meslek. Çoğu kişinin aksine bir anda "çat" diye AI var diye biteceğini düşünmüyorum ama sallıyorum bundan 10 sene önce akademik makalesinden firma teklifine kadar her şey için tercümanlık hizmeti kullanılırken şu an bu olay anca yeminli tercümanın "zorunlu" olduğu noktalara kadar geriledi. Gelecek ne getirir Allah bilir. Dolayısı ile ölü ata 4 senenizi yatırmanızı önermem. Tavsiyem sadece dil ve konuşma terapistliği okumanız olur illa sıra ile okuyacaksanız da ilk bunu okuyun sonra diğerine geçersiniz.
Peki tercümanlığı açıktan okuyarak ikisini aynı anda okusam nasıl olur? Onu da düşünüyorum.Tercümanlık günden güne ölecek bir meslek. Çoğu kişinin aksine bir anda "çat" diye AI var diye biteceğini düşünmüyorum ama sallıyorum bundan 10 sene önce akademik makalesinden firma teklifine kadar her şey için tercümanlık hizmeti kullanılırken şu an bu olay anca yeminli tercümanın "zorunlu" olduğu noktalara kadar geriledi. Gelecek ne getirir Allah bilir. Dolayısı ile ölü ata 4 senenizi yatırmanızı önermem. Tavsiyem sadece dil ve konuşma terapistliği okumanız olur illa sıra ile okuyacaksanız da ilk bunu okuyun sonra diğerine geçersiniz.
Blackraven
Üstün
Peki tercümanlığı açıktan okuyarak ikisini aynı anda okusam nasıl olur? Onu da düşünüyorum.
Tercümanlık açık öğretim var mı bilmiyorum ama mesleki anlamda gereksiz ha şahsi ilgim var, hobim var diyorsanız tabii ki okuyabilirsiniz. Üniversiteye geçmeye hazırlanan her idealist genç gibi kendinizi geliştirme, dolph lundgren gibi kalifiye bir insan olmak istiyor olabilirsiniz ama insan diploma toplamak ile gelişmez. İlginiz olan, mesleğiniz olacak şey üzerinde gelişmeye yönelmek her zaman daha mantıklıdır. Yoksa X okuyayım yandaldan y okuyayım yetmedi açıktan Z okuyayım... Bunu yapanlardan fayda gören görmedim.
Zaten ben tercümanlık böyle olmasa direkt tercümanlığı seçerdim sadece. Dil ve konuşma terapistliğini asıl seçme sebebim tercümanlığın bitebilmesi. Yani tercümanlığa ilgim daha çok diğer mesleklere göre.Tercümanlık açık öğretim var mı bilmiyorum ama mesleki anlamda gereksiz ha şahsi ilgim var, hobim var diyorsanız tabii ki okuyabilirsiniz. Üniversiteye geçmeye hazırlanan her idealist genç gibi kendinizi geliştirme, dolph lundgren gibi kalifiye bir insan olmak istiyor olabilirsiniz ama insan diploma toplamak ile gelişmez. İlginiz olan, mesleğiniz olacak şey üzerinde gelişmeye yönelmek her zaman daha mantıklıdır. Yoksa X okuyayım yandaldan y okuyayım yetmedi açıktan Z okuyayım... Bunu yapanlardan fayda gören görmedim.