Makaleler
1
Sonuçlar daha açıklanmadı biliyorum ama ufaktan araştırayım istedim. Mütercim tercümanlığa daha yakın hissediyorum kendimi -ki hocalar da benim yatkın olduğumu biliyor ve mütercim tercümanlık okumamı istiyorlar- fakat yapay zekânın gidişatı beni korkutuyor. 16 sene oku sonra da işsiz kalmak istemiyorum. O yüzden İngiliz dili ve edebiyatı düşünüyorum. Ama ODTÜ gelirse öğretmenlik de yazabilirim belki. Dediğim gibi kafam çok karışık, sizlerden fikir almak istedim. Dediğim bölümleri Hacettepe'de okumayı istiyorum bu arada. Sıralamalar nasıl gelir bilmiyorum ama netlerim 3-5k civarını gösteriyor.

@emre_kck

Son düzenleyen: Moderatör:
3-5k arası sıralama ile tercümanlık veya öğretmenlik bölümlerinden hangisine girerseniz girin bu konuda eğitim veren en kaliteli kurumlardan birisinde eğitim almış olacaksınız ve üniversiteyi de okurken boş vaktinizin birazını kendinizi geliştirmeye harcadığınız sürece bu kurumlardan mezun olduktan sonra iş sıkıntısı yaşayacağınızı sanmıyorum. Bir şekilde bir dalın ucuna tutunursunuz. Bu yüzden bu sıralamadaki birisine vereceğim tavsiye sizin gönlünüzde en çok hangisi varsa okurken pişman olmayacağınız bölümü yazmanız olacaktır.

Hocam bence İngilizce gibi dillerden ziyade, daha az konuşulan veya Avrupa dili olmayan bir bölüm seçerseniz o dilin mütercim tercümanlığı ile konsolosluklarda veya diplomatik yerlerde görev alabilirsiniz ki bunda da parayı vuruyorsunuz.