8bankai

Uzman
Hedefim 100K, büyük şehirlerden birinde okumak istiyorum fakat ne bölümü seçmeliyim kafam karışık, geleceği parlak bir bölüm önerirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birkaç yıl önce olsaydı Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünü iyi bir üniversitede tercih edin derdimç Ama son dönemlerde piyasada mezun sayısı çoğaldı + yeni mezuna da iş imkanı kısıtlı hale geldi maalesef, o yüzden geleceği parlak ibaresi altında değerlendirmek pek mümkün değil. 100K'dan daha iyi bir sıralama yaparsanız Hukuk düşünün çünkü EA'da geleceği parlak pek bölüm yok. Belki Psikoloji ve Sınıf Öğretmenliğini de düşünebilirsiniz. Sınıf'ta en azından diğer öğretmenlik bölümlerine göre hatrı sayılır atamalar var. Bana kalırsa EA tarafında elle tutulur pek bir şey kalmadı hocam

EA'da üstte ki hocamında dediği gibi pekte elle tutulur bir bölüm yok, hukuk var ama hem puanları yüksek hem de işsizlik olarak başı çeken bölümlerde geliyor

Sayısal seçsem yapamam,yönetim bilişim sistemleri hedeflesem nasıl olur sizce iş bulması zor olur mu?
Sayısalı bende yapamadığımda EA geçtim zaten, ama orda da maalesef matematik var. YBS konusuna gelirsek matematiğiniz zayıfsa sınavı kazansanız bile üniversitede matematik yoğun olacaktır, katlanabilirseniz okunur. İş bulma konusunda o bölüme de büyük bir yığılma var ve işsizlik orda da var maalesef.

Sayısal seçsem yapamam,yönetim bilişim sistemleri hedeflesem nasıl olur sizce iş bulması zor olur mu?
Yönetim Bilişim Sistemlerini kaliteli bir üniversitede okursanız belki öyle önünüz açılır, ama burası Türkiye o yüzden bir şey diyemiyorum. Yukarıdaki hocamın dediği gibi YBS’de de sayısal dersler var. Programlama, veri, lineer falan..