Sayısal alanda okurken zevk alacağın tek bölüm havacılık elektrik-elektroniği, uçak elektrik-elektroniği, havacılık ve uzay mühendisliği, uçak gövde motor, eşit ağırlık olarak havacılık yönetimi diyebiliriz genel olarak havacılık sektöründe verilen eğitim sektörün disiplini ve hataya yer verilmemesi sebebi ile dolgun ekipmanlar ile sağlanıyor mühendis lab de küçük şeylerle uygulama yaparken sen uçağın motorunu yakıt sistemini veya aviyoniğini öğreniyorsun zaten şu an ülkemizde de havacılık alanında bir ilerleme var diğer sektörler yavaş yavaş ölüyor hem uluslararası alanda da kabul edilebilirliği olduğu için boşta da kalmazsın.
Ben mühendislik hedefi olan biriyim ve elektrik-elektronik mühendisliği derslerine baktığım zaman hiçbiri beni tatmin etmiyor birkaç ağır sayısal ders ve onun dışında bazı temel elektrik-elektronik dersleri yani üniversiteye gittiğin zaman çok şey öğrenmeyeceksin adamların verdiği dersler temele elektrik, temel elektronik, elektronik devrelere giriş, lojik vs vs. havacılık sektöründe kazanılan paralar ciddi manada iyi ve bir kere sektöre girdin diyelim pilot olma şansın bile olabilir lisans bölümün havacılık ile ilgili sektörde çalışmışsın kısa sürede diğer mesleklere göre iyi bir gelir elde etmiştin fiziki şartları da sağladıktan sonra böyle bir şansın oluyor.
Havacılığı öneriyorum çünkü sevebileceğin ısınabileceğin bir meslek zaten tüm dünyada adı anıldığı zaman farklı gözle bakılan iki grup var biri subaylar diğeri pilotlar ülkede avukat da sağlıkçı da mühendis de çok fazla var ama havacılık sektöründe çalışmak üzere eğitim almış lisanslı kişiler çok az zaten okulları da az öyle her yerde okuyamıyorsun ama bence okumaya değer.
Bu arada şunu söyleyeyim sınava çalışmayı bırakma şu saatten sonra haftada birkaç TYT denemesi çözsen AYT matematikte fasikül bitirip çıkmış sorulara yoğunlaşsan yine iyi bir sıralama yapabilirsin.