Haberlerde görmüştüm araştırdım çok bir kaynak bulamadım. Gerçekçiliği tartışılır, Yusuf Tekin'den çıkan laflar pek inandırmasa da Liseler için yeni 3 adet eğitim modeli planlanıyor. Kısaca açıklamak gerekirse; 3+1 eğitim modeli, 11. sınıfa kadar zorunlu, 12. sınıfın ise tercihen olacağı ve 11. sınıfa gelenlere direkt diploma verileceği yönünde. 2+2 modeli aynı mantık, 10. sınıfa kadar zorunlu sonrası ise yine tercihe bağlı. Yaş modeli ise sınıfa bağlı olmaksızın, direkt 16 yaşına gelmiş kişilerin diploma alabilmesi ve tercihen eğitime devam etmesi yönünde.
Siz bu modeller hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynaklar:

Haberlerde görmüştüm araştırdım çok bir kaynak bulamadım. Gerçekçiliği tartışılır, Yusuf Tekin'den çıkan laflar pek inandırmasa da Liseler için yeni 3 adet eğitim modeli planlanıyor. Kısaca açıklamak gerekirse; 3+1 eğitim modeli, 11. sınıfa kadar zorunlu, 12. sınıfın ise tercihen olacağı ve 11. sınıfa gelenlere direkt diploma verileceği yönünde. 2+2 modeli aynı mantık, 10. sınıfa kadar zorunlu sonrası ise yine tercihe bağlı. Yaş modeli ise sınıfa bağlı olmaksızın, direkt 16 yaşına gelmiş kişilerin diploma alabilmesi ve tercihen eğitime devam etmesi yönünde.
Siz bu modeller hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynaklar:
Eğitimin yılıyla, yaşıyla oynayıp duracaklarına içeriğini düzeltsinler, okulları düzeltsinler, bilgileri 30 yıl öncesinde kalmış sözde eğitimcilerin yeni nesli eğitememesi sorununu çözsünler, öğrenci zorbalığını çözsünler. Sırf gündem değişsin diye, insanlar ülkenin rezilliklerini konuşmasınlar diye çok önemli işler yapıyormuş gibi davranmaktan başka yaptıkları hiç bir şey yok maalesef.

Bu kadar basit değil. Çalışma hayatının da düzenlenmesi gerek. 16 yaşında mezun ettin, ne yapacak bu çocuk? Nerede, nasıl, ne şartlarda çalışacak? 11 ve 12.sınıf yerine staj mı getirilecek? Staj gelirse 2 yıl köle mi olacak? Çocuklar okula gitmeyip reşit olana kadar evinde boş boş oturacak mı?

Düzgün uygulandığı ve denetlendiği takdirde iyi bir fırsat olabilir ama bu ülkede ne düzgünce uygulandı ki?