Madem düşürecektiniz 3 yıllık liseyi neden 4 yıla çıkardınız diye sormazlar mı? İşlerine geldiği gibi ülke yönetiyorlar.
Dine ters bir anlatım. Ama iş profesyonel hayata gelince, karşında hep bir müslüman olmuyor. Sen dinin islam diye niye o teoremin öğretilmesini yasaklıyorsun değil mi? Her dinleyen onu benimsiyecek diye bir şey yok.Darwin'nin Evrim Teorisi kaç yıldır anlatılmıyor. O da koyulmalı.
Bu kadar basit değil. Çalışma hayatının da düzenlenmesi gerek. 16 yaşında mezun ettin, ne yapacak bu çocuk? Nerede, nasıl, ne şartlarda çalışacak? 11 ve 12.sınıf yerine staj mı getirilecek? Staj gelirse 2 yıl köle mi olacak? Çocuklar okula gitmeyip reşit olana kadar evinde boş boş oturacak mı?
Düzgün uygulandığı ve denetlendiği takdirde iyi bir fırsat olabilir ama bu ülkede ne düzgünce uygulandı ki?
Bir yandan şuan okullarda olan çocukların en az yarısı için okumak etkisiz eleman. Çoğunun ulaşabileceği en büyük potansiyel inşaat işçiliği, bim kasiyerliği ya da garson vs. Bu konuda suçlu onlar değil, sistem. Ama bu saatten sonra elden bir şey gelmez. Sosyal Medya üzerinde sırf "eğlenmek" için hocasına saçma sapan hareketler yapanları gördük. Tuğla dizicek adama kitap verince böyle oluyor maalesef. Piyasa sahiplerinin işine yarayacak olması ve bu çocukları köleleştirecek olmaları kötü evet, ama bu sistem ile okullarda ki başarı oranı ve refah oranı yüksek oranda artacaktır. Hiçbirimizin bunu engelleyecek gücü olmadığını düşünürsek elden pek bir şey gelmez.Evet köle olacak. Esnafın, fabrika sahibinin, Kobi'nin bunu istemesinin tek sebebi 18 yaşına gelmiş kişi okumak istemiyorsa askere gidiyor geliyor yaş oluyor 19. 19 yaşındaki adamı da sen asgari maaştan az paraya köle gibi kullanamıyorsun çünkü adam diyor ki ben gezmek istiyorum, eğlenmek istiyorum, aileme faydam olsun istiyorum, para biriktirip evlenmek istiyorum diyor o köle işini beğenmiyor. 16-17 yaşındaki çocukları ise böyle sömürebilirler diye bu sistemi çok yoğun olarak istediler. Hükümette tabii ki bu imkanı onlara sağladı.
Bir yandan şuan okullarda olan çocukların en az yarısı için okumak etkisiz eleman. Çoğunun ulaşabileceği en büyük potansiyel inşaat işçiliği, bim kasiyerliği ya da garson vs. Bu konuda suçlu onlar değil, sistem. Ama bu saatten sonra elden bir şey gelmez. Sosyal Medya üzerinde sırf "eğlenmek" için hocasına saçma sapan hareketler yapanları gördük. Tuğla dizicek adama kitap verince böyle oluyor maalesef. Piyasa sahiplerinin işine yarayacak olması ve bu çocukları köleleştirecek olmaları kötü evet, ama bu sistem ile okullarda ki başarı oranı ve refah oranı yüksek oranda artacaktır. Hiçbirimizin bunu engelleyecek gücü olmadığını düşünürsek elden pek bir şey gelmez.
Bende iyimser düşünüyorum işte, iyimserliğim aklımı gölgeliyor. Tekrar düşündüm, çok haklısınız. Bu devlet, kendi menfaati olmadığı sürece kılını kıpırdatmaz.Hayır artmayacak. Yapılan "tasarruf" birilerinin ceplerine girecek, "eski" denecek okullar yıkılıp yerlerine plazalar, lüks siteler yapılacak. Böylece şehrin en merkezi konumlarındaki okul arazileri "değerlendirilmiş" olacak. 16-17 yaşındaki çocukları köle gibi çalıştıran ufak esnaf kazanacak, lüks konut yapan müteahhitler kazanacak, devlet kazanacak. Kaybeden ise 16-17 yaşında gerçekten parlak bir geleceği olacak ama ailesi tarafından okula gönderilmeyecek çocuklara olacak.