21061

Çalışkan
Merhaba, yakın zamanda laptopum için BIOS programlaması yapıldı. Yapıldığından beridir işlemcim sadece Turbo moddayken çok yüksek sıcaklıklara erişmeye başladı, artık neredeyse hep 80 üzerinde 100'e kadar dayanıyor. Termal macundan kaynaklıdır diye düşündüm ama ekran kartımda bir artış yok ve fanlarım eskisi gibi dönmüyor. Eskiden 70 derece olunca o rahatsız edici sesi duyardım, şimdi 95'te bile duyamıyorum. Fanlarda donanımsal bir şey yok sanırım çünkü BIOS'a girince fanlar adeta uçuyor, yani bu sorunu nasıl çözebilirim?

İşlemci : Ryzen 5 7535HS
BIOS Sürümü : JNCN52WW(V2.12)
Anakart : LNVNB161216

Son düzenleme:
BIOS yazmak yerine çipi mi anakarttan söküldü? Bana güvenilir bir bilgisayarcı açıklaması gibime gelmedi. Cihazın macununu silip kötü macun da sürmüş olabilirler. BIOS güncellemek için çip ne zamandan beridir kaldırılıyor bilmiyorum. Yeni teknoloji galiba (!)

BIOS yazmak yerine çipi mi anakarttan söküldü? Bana güvenilir bir bilgisayarcı açıklaması gibime gelmedi. Cihazın macununu silip kötü macun da sürmüş olabilirler. BIOS güncellemek için çip ne zamandan beridir kaldırılıyor bilmiyorum. Yeni teknoloji galiba (!)

Israr ettim ama sökülecek deyip durdu. Ancak şu an da sorun fanlarda yani 95 derece olsa bile dönüş hızı artmıyor BIOS açıkken son hız dönüyor. Macun olarak MX4 kullanmışlar.

Israr ettim ama sökülecek diyip durdu. Ancak şuan da sorun fanlarda yani 95 derece olsa bile dönüş hızı artmıyor BIOS açıkken son hız dönüyor.
Macun olarak mx4 kullanmışlar.
Israr etmesi yaptırmak zorunda olduğunuz anlamına gelmiyor ki. Her neyse biz çözüme odaklanalım artık yapacak bir şey yok. Cihazı tamamen boşta bıraktığınız zaman işlemciniz kaç derece?

Israr etmesi yaptırmak zorunda olduğunuz anlamına gelmiyor ki. Her neyse biz çözüme odaklanalım artık yapacak bir şey yok. Cihazı tamamen boşta bıraktığınız zaman işlemciniz kaç derece?
Yeni nesil cihazlarda böyle dedi bilgim olmadığı için mantıklı buldum tamam dedim. Turbo modu kapatıyorum sürekli ama boştayken sıcaklık farkı olmuyor genelde 43-50 arasında, Cinebench r23 testi yapmıştım belki yardımcı olursa diye sonuçları veriyorum.

Turbo kapalı iken ortalama sıcaklık 72-76 30w civarı çekti 7415 puan aldı. (fanlar sessiz)
Turbo açık iken ortalama sıcaklık 76-81 33w civarı çekti 7841 puan aldı. (fanlar sessiz)
Multi core olarak yaptım iki testide sıcaklıklar burada epey düşük oyundayken sürekli 80 üzerinde anlıkta olsa 95 100 görüyor fan sesi artmadan.