Müsait vakitlerimde arkadaş ortamımla birlikte oyun yayınları açmayı düşünüyorum bütçem 5K 6K'ya belki çıkarım ama daha yükseğine çıkmak istemiyorum şu an için, benim bulduklarım Logitech C922 ve ASUS ROG Eye sizce bu ikisinden hangisi mantıklı görüntü kalitesi anlamında veya sizin önerebileceğiniz var mı?
-
Logitech C922:
- Çözünürlük: 1080p/30fps veya 720p/60fps destekler.
- Otomatik ışık düzeltme ve HDR desteği vardır.
- Yayın için optimize edilmişdir, akıcı video kalitesi sunar.
- Genellikle kullanıcı dostu ve uyumludur, birçok yayın platformuyla iyi çalışır.
-
ASUS ROG Eye:
- Çözünürlük: 1080p/30fps desteği vardır, ancak bazı durumlarda Logitech C922 kadar iyi performans göstermeyebilir.
- Oyun odaklı tasarımı sayesinde daha iyi bir estetik sunar.
- Işık düzeltme konusunda daha sınırlı olabilir, bu nedenle iyi aydınlatma gerektirebilir.
Sonuç:
- Eğer görüntü kalitesi ve yayın deneyimi en öncelikli hedefinizse, Logitech C922 kesinlikle daha iyi bir seçimdir.
- Eğer tasarım ve markanın oyun odaklılığı sizin için önemliyse, ASUS ROG Eye da bir seçenek olabilir fakat görüntü kalitesi açısından C922 daha güvenilir bir tercihtir.
Alternatif Öneri:
- Eğer bütçeniz esnekse, Logitech StreamCam veya Razer Kiyo gibi diğer seçenekleri incelemeyi düşünebilirsiniz. Bu kameralar da yayın için iyi performans sunar.
Görüntü kalitesini etkileyen faktörler arasında aydınlatma da bulunuyor, bu nedenle iyi bir aydınlatma sistemi (softbox veya LED ışık) almayı da düşünmelisiniz.