Herkese selam,

Bildiğiniz üzere hem Techolay SEO'su adına, hem de bilgilendirme amaçlı 'İstediğiniz mouseları inceliyorum' adlı bir seriye başladım. İlk bölümden, @YXEL'in isteği üzerine bu mouseu inceleyeceğiz.

İncelememi istediğiniz başka mouse var ise bu konunun altına yazabilirsiniz.

Hazırsanız başlayalım.

Kutu İçeriği ve Başlangıç​

• Logitech G Pro X Superlıght 2
  • Lıghtspeed kablosuz alıcı
  • Grip tape
  • USB-A - USB-C uzatıcı
  • Dongle dönüştürücü
  • Kullanım kılavuzu
Çıkıyor. Dolu dolu değil, özellikle skatez çıkmaması bu fiyat bandınaki bir ürün için eksi yazar. 1.500 TL'lik mouselarda bile çıkıyor.

MCU​

Nordic nRF52840 MCU kullanıyor. Bu MCU:
  • ARM Cortex M4
  • 1 MB Flash
  • 256 KB Flash
İle geliyor.

Gayet iyi bir MCU. Verimli ve güçlüdür. Fakat; artık 4.000 TL'lik farelerde bile yeni seri Nordic 54L15 MCU kullanıyor. Bu MCU kötü olmasa da bu fiyata satılan bir farede eksi yazar.

1777835154644.webp

Sensör​

Hero 2 sensör kullanıyor. Bu sensör:

44.000 DPI
888 IPS
88G

Değerleri sunuyor. Fazla söze gerek yok, fazlasıyla üst düzey bir sensör.

1777835400873.webp

Yapı Kalitesi​

Malzeme kalitesini şahsen beğeniyorum. Fazla güç uygulandığında bile herhangi bir esneme/gıcırdama yapmıyor. İncelemelerde bu yönde.

1777835754861.webp

Kaplama Kalitesi​

Mouseun en büyük falsosu bu. Kaplaması tere dayanıklı değil. Bu sebepten dolayı sararma yapıyor maalesef.

1777836085686.webp
1777836053140.webp

Ek olarak kesinlikle premium hissettiren bir kaplama kalitesine sahip değil. Marka olarak rakibi olan Razer Viper V3 Pro ile kıyaslayınca hem kalite hem dayanıklılık olarak epey geride. Eğer elinizde bu fare varsa ve sararma ihtimalini minimuma indirmek istiyorsanız (0 değil) her kullandıktan sonra nemli bez ile silin.

Kaplama sorunu her renkte var. Siyah renginde de parlama yapıyor.

Batarya / Switch / Encoder​

Batarya: 290 mAh batarya kullanılıyor. Az gibi gözükse de, tek önemli olan şey batarya kapasitesi değil. Optizimizasyon da önemli. 95 saate kadar batarya ömrü sunabiliyor. Ek olarak hızlı şarj oluyor. Şimdiki yeni modellerde +300 saatleri görsek de, kullanılan MCU ve bataryaya göre iyi demek mümkün.

Switch: Switch olarak Omron optik switchler kullanıyor. Herhangi bir sorun yok, gayet iyi switchler.

1777837180565.webp

Encoder: TTC Silver kullanıyor. Daha iyi ya da optik bir encoder beklenirdi. Bu encoder kağıt üzerinde 24 milyon grid ömrü sunuyor. Tekerleği aşağı kaydırırken 'tık tık' şeklinde hareket eder. Her bir tık 1 grid eder. Bana göre daha iyi bir encoder kullanılmalıydı.

1777837445049.webp

Sonuç / Alınır mı, alınmaz mı?​

İlk öne genel bir toparlayalım:
  • Nordic nRF52840 MCU
  • Hero 2 Sensör
  • 290 mAh batarya
  • Omron optik switchler
  • TTC Silver encoder
  • Malzeme kalitesi iyi
  • Kaplama kalitesi kötü

Eksileri:
Bu fiyata daha iyi alternatifleri var.
Fiyatına göre eski bir MCU kullanıyor.
En büyük sorunu kaplama. Hem kalitesiz hissettiriyor, hem de sararma yapıyor.

Artıları:
Sensörü çok iyi.
Batarya verimliliği iyi.
Malzeme kalitesi iyi, kötü değil.
Logitech'in çok iyi müşteri desteği.

Genel Sonuç: Anlık olarak 5.500 TL civarında bir fiyata sahip. Kaplama sorunu almamak için yeterli bir sebep. Bu kadar para verdiğiniz bir üründe bu sorun olmamalı. Ek olarak kalite olarak da premium hissettirmiyor. Daha ucuza çok daha fazla ve çok daha iyi alternatifler mevcut. Şahsen tercih etmeyeceğim bir model.

Rehber buraya kadardı. Fazla uzatmadan anlattım. İncelememi istediğiniz farklı bir model var ise, konunun altına yazabilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkür eder, iyi sosyaller dilerim.

Son düzenleme:
Herkese selam,

Bildiğiniz üzere hem Techolay SEO'su adına, hem de bilgilendirme amaçlı 'İstediğiniz mouseları inceliyorum' adlı bir seriye başladım. İlk bölümden, @YXEL'in isteği üzerine bu mouseu inceleyeceğiz.

Hazırsanız başlayalım.

• Grip tape
  • USB-A - USB-C uzatıcı
  • Dongle dönüştürücü
  • Kullanım kılavuzu
Çıkıyor. Dolu dolu değil, özellikle skatez çıkmaması bu fiyat bandınaki bir ürün için eksi yazar. 1.500 TL'lik mouselarda bile çıkıyor.

MCU​

• ARM Cortex M4
  • 1 MB Flash
  • 256 KB Flash
İle geliyor.

Gayet iyi bir MCU. Verimli ve güçlüdür. Fakat; artık 4.000 TL'lik farelerde bile yeni seri Nordic 54L15 MCU kullanıyor. Bu MCU kötü olmasa da bu fiyata satılan bir farede eksi yazar.

Eki Görüntüle 245984

Sensör​

44.000 DPI
888 IPS
88G

Eki Görüntüle 245985

Yapı Kalitesi​

Malzeme kalitesini şahsen beğeniyorum. Fazla güç uygulandığında bile herhangi bir esneme/gıcırdama yapmıyor. İncelemelerde bu yönde.

Eki Görüntüle 245988

Kaplama Kalitesi​

Mouseun en büyük falsosu bu. Kaplaması tere dayanıklı değil. Bu sebepten dolayı sararma yapıyor maalesef.

Eki Görüntüle 245998 Eki Görüntüle 245997

Ek olarak kesinlikle premium hissettiren bir kaplama kalitesine sahip değil. Marka olarak rakibi olan Razer Viper V3 Pro ile kıyaslayınca hem kalite hem dayanıklılık olarak epey geride. Eğer elinizde bu fare varsa ve sararma ihtimalini minimuma indirmek istiyorsanız (0 değil) her kullandıktan sonra ıslak mendil ile silin.

Batarya: 290 mAh batarya kullanılıyor. Az gibi gözükse de, tek önemli olan şey batarya kapasitesi değil. Optizimizasyon da önemli. 95 saate kadar batarya ömrü sunabiliyor. Ek olarak hızlı şarj oluyor. Şimdiki yeni modellerde +300 saatleri görsek de, kullanılan MCU ve bataryaya göre iyi demek mümkün.

Switch: Switch olarak Omron optik switchler kullanıyor. Herhangi bir sorun yok, gayet iyi switchler.

Eki Görüntüle 246005

Encoder: TTC Silver kullanıyor. Daha iyi ya da optik bir encoder beklenirdi. Bu encoder kağıt üzerinde 24 milyon grid ömrü sunuyor. Tekerleği aşağı kaydırırken 'tık tık' şeklinde hareket eder. Her bir tık 1 grid eder. Bana göre daha iyi bir encoder kullanılmalıydı.

Eki Görüntüle 246007

• Nordic nRF52840 MCU
  • Hero 2 Sensör
  • 290 mAh batarya
  • Omron optik switchler
  • TTC Silver encoder
  • Malzeme kalitesi iyi
  • Kaplama kalitesi kötü

Eksileri:

Artıları:
Sensörü çok iyi.
Batarya verimliliği iyi.

Genel Sonuç: Anlık olarak 5.500 TL civarında bir fiyata sahip. Kaplama sorunu almamak için yeterli bir sebep. Bu kadar para verdiğiniz bir üründe bu sorun olmamalı. Ek olarak kalite olarak da premium hissettirmiyor. Daha ucuza çok daha fazla ve çok daha iyi alternatifler mevcut. Şahsen tercih etmeyeceğim bir model.

Rehber buraya kadardı. Fazla uzatmadan anlattım. İncelememi istediğiniz farklı bir model var ise, konunun altına yazabilirsiniz.

Teşekkür ederim fare adam.

Herkese selam,

Hazırsanız başlayalım.

• Grip tape
  • USB-A - USB-C uzatıcı
  • Dongle dönüştürücü
  • Kullanım kılavuzu

MCU​

• ARM Cortex M4
  • 1 MB Flash
  • 256 KB Flash
İle geliyor.

Eki Görüntüle 245984

Sensör​

44.000 DPI
888 IPS
88G

Eki Görüntüle 245985

Yapı Kalitesi​

Eki Görüntüle 245988

Kaplama Kalitesi​

Eki Görüntüle 245998 Eki Görüntüle 245997

Ek olarak kesinlikle premium hissettiren bir kaplama kalitesine sahip değil. Marka olarak rakibi olan Razer Viper V3 Pro ile kıyaslayınca hem kalite hem dayanıklılık olarak epey geride. Eğer elinizde bu fare varsa ve sararma ihtimalini minimuma indirmek istiyorsanız (0 değil) her kullandıktan sonra ıslak mendil ile silin.

Eki Görüntüle 246005

Eki Görüntüle 246007

• Nordic nRF52840 MCU
  • Hero 2 Sensör
  • 290 mAh batarya
  • Omron optik switchler
  • TTC Silver encoder
  • Malzeme kalitesi iyi
  • Kaplama kalitesi kötü

Eksileri:

Artıları:
Sensörü çok iyi.
Batarya verimliliği iyi.

Fareyi ıslak mendil ile silmeyin. Orası hatalı olmuş. Islak mendilin içindeki alkol bazlı madde aseton etkisi yaratıyor ve kaplamaya uzun zamanda zararlı bir şey. Ufak bir bezi nemlendirin ve o şekilde silin. Gözlük camlarını silmek için kullanılan sıvı da olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fareyi ıslak mendil ile silmeyin. Orası hatalı olmuş. Islak mendilin içindeki alkol bazlı madde aseton etkisi yaratıyor ve kaplamaya uzun zamanda zararlı bir şey. Ufak bir bezi nemlendirin ve o şekilde silin. Gözlük camlarını silmek için kullanılan sıvı da olabilir.
Ben direkt limon kolonyası ile siliyorum. Rengi solsun önemli değil, bir tık hijyen iyi olur. 🙃

Ben direkt limon kolonyası ile siliyorum. Rengi solsun önemli değil, bir tık hijyen iyi olur. 🙃
Parladığı veya sarardığı zaman sizin seçiminiz olur. Logitech Glossy(Parlak) superlight çıkarmıyor ben parlatayım madem demişsiniz.
Düz su - Gözlük cam sıvısı veya Monitör gibi ekran temizleyicileri ile silebilirsiniz. Onlarda özel olarak kaplamaya zarar vermemesi için tasarlandıklarından sorun olmaz.