YXEL

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Yer
Ankara
Selam. Fare tekerleğini yukarı/aşağı kaydırdığımda scroll girdisi tutarsız çalışıyor. Bazı anlarda takılma oluyor (geri sarma, atlama yapıyor). Birkaç tur çevirince tekrarlayan şekilde mevcut. Bu problemi nasıl çözebilirim? Parça değişimi, onarımı mümkün mü?

Kronik arızalı bir ürün olduğunu zaten duymuşsundur. O çoğu kişi teknik servise falan veriyor ve sorun çözülüyor. Çünkü Logitech'in en azından teknik servisi iyi onlara ürünü verdiğinde sıfırını bile verebilirler.

Selam. Fare tekerleğini yukarı/aşağı kaydırdığımda scroll girdisi tutarsız çalışıyor. Bazı anlarda takılma oluyor (geri sarma, atlama yapıyor). Birkaç tur çevirince tekrarlayan şekilde mevcut. Bu problemi nasıl çözebilirim? Parça değişimi, onarımı mümkün mü?
Zamanında emektar G703'ün fare tekerleğinde aynı sorunu yaşamıştım, yetkili servise verdiğimde modelin kronik sorunu olduğunu belirttiler ve temsili görselindeki gibi parçayı değiştirdiler. (Tabii garanti kapsamındaydı o zamanlar...)
1772521075605.webp

Siz de elbet yetkili servise verin, kullanıcı hatası olmadığını da belirtin mutlaka. Ya ilgili parçayı değiştirirler ya da @CyHaN_Atalay arkadaşımızın dediği üzere yenisini verebilirler.

Ekleme: Geçici çözüm olarak, fare tekerleğini düz bir tabanda (Örn: masa) ileri ve geri şeklinde, çok bastırmadan ve yavaşça sürün.

Kronik sorunlarını duymuştum, haklısınız. Garantisi doldu sanırım, yine de götüreyim. Ücretini öderim gerekirse. Teşekkür ederim ilginize.

Ekleme: Geçici çözüm olarak, fare tekerleğini düz bir tabanda (Örn: masa) ileri ve geri şeklinde, çok bastırmadan ve yavaşça sürün.
İlginç şekilde düzeldi, bunu beklemiyordum. :D Ne kadar sürer bilemiyorum ama şu an normal görünüyor. Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
İlginç şekilde düzeldi, bunu beklemiyordum. :D Ne kadar sürer bilemiyorum ama şu an normal görünüyor. Teşekkür ederim.
Dediğim üzere bu geçici bir çözüm. Birkaç kullanımdan sonra eski durumuna dönüyor maalesef. Nedeninden tam emin değilim, fare tekerleğin modülünde ya temassızlık var ya da hatalı üretilmiş. Öyle ya da böyle siz servise götürmeye bakın çünkü ilerleyen dönemlerde kullanılmayacak kadar sorun çıkabilir.

Dediğim üzere bu geçici bir çözüm. Birkaç kullanımdan sonra eski durumuna dönüyor maalesef. Nedeninden tam emin değilim, fare tekerleğin modülünde ya temassızlık var ya da hatalı üretilmiş. Öyle ya da böyle siz servise götürmeye bakın çünkü ilerleyen dönemlerde kullanılmayacak kadar sorun çıkabilir.
Muhtemelen tekrarlayacaktır dediğiniz gibi. Skatezleri kurtarabilirsem içini açıp temizlemeyi düşünüyorum. Olmazsa gönderirim, yedek ürünüm var.