Makaleler
5
Merhabalar, kendim günlük hayatta kullandığım kulaklığımın incelemesini yazacağım. Keyifli okumalar. Umarım makale aklınızda fikir oluşmasına yardımcı olur.

Tasarım ve Malzeme Kalitesi​

Logitech G432, klasik siyah-mavi Logitech tasarımıyla geliyor. Mat plastik yüzeyi, fiyat segmenti için normal sayılabilecek bir kalite sunuyor. Kulağı tamamen saran büyük oval yastıklar uzun kullanımlarda bile rahatlık sağlıyor. Deri görünümlü süngerler yumuşak ama bir tık terleme yapabiliyor diyorlar ama ben yaşamadım. Kafa bandı da sünger destekli, ayarlanabilir ve orta düzeyde esnek. Genel anlamda tasarım ergonomik ve konforlu.

Ses Kalitesi ve Surround Deneyimi​

50 mm neodimyum sürücüler yer alıyor. Logitech’in G HUB yazılımı üzerinden aktif hale getirilen DTS Headphone:X 2.0 teknolojisi ile oyun içi sesler daha net ve konumlandırılabilir hale geliyor. Düşman adımları, silah sesleri, çevresel efektler fark edilir şekilde duyulabiliyor. Müzik performansı iyi vokaller net basslar yeterli. Ekolayzır programları kullanarak bassları arttırabilirsiniz. Oyunlarda ise netlik ve yön hissiyatı fazlasıyla yeterli.

Mikrofon Performansı​

G432’nin 6 mm’lik tek yönlü mikrofonu oldukça esnek ve yukarı kaldırıldığında otomatik olarak sesi kapatıyor. Discord ve oyun içi sohbetlerde ses karşı tarafa net gidiyor, ancak çevresel gürültüleri tam anlamıyla süzemiyor. Bu da kalabalık ortamlarda performansı biraz düşürebiliyor. Yine de fiyatına göre mikrofon kalitesi gayet yeterli. Kendim gürültü engelleme programı kullanarak bu durumu çözüyorum. Arkadaşlarım da sesimin aşırı kaliteli geldiğini, beğendiklerini söylüyorlar.

Yazılım ve Özelleştirme​

Logitech G HUB yazılımı ile birlikte gelen G432, DTS Surround özelliğini açmanızı, ekolayzır ayarları yapmanızı, ses profilleri indirmemizi ve kendi ses profillerinizi oluşturmanızı sağlıyor. Oyun, müzik, film gibi farklı modlar arasında geçiş yapılabiliyor. Yazılım sade ve kullanımı kolay.

Uyumluluk​

USB ve 3.5 mm jak girişi ile gelen kulaklık; PC, PS4/PS5, Xbox, Nintendo Switch, mobil cihazlar ve tabletlerle uyumlu. Ancak 7.1 surround özelliği yalnızca PC’de USB bağlantısı ile aktif edilebiliyor. Konsollarda stereo olarak çalışıyor.

Kutu İçeriği​

• Logitech G432 kulaklık
  • USB ses kartı (dongle)
  • 3.5 mm jak kablosu
  • Kullanım kılavuzu ve garanti belgesi

Eksileri​

• Mikrofon gürültülü ortamlarda sınırlı kalıyor
  • Tamamen plastik yapı uzun vadede çizilmeye açık
  • Deri padler zamanla soyulabiliyor

Kimler İçin Uygun?​

• FPS oyunlarında pozisyonel ses isteyen oyuncular
  • Bütçesini aşmadan 7.1 Surround deneyimi yaşamak isteyenler
  • Hem PC hem konsolda kullanacak çok yönlü bir kulaklık arayanlar
  • Logitech G HUB yazılımı ile kişiselleştirme isteyenler

Sonuç​

Logitech G432, fiyatına göre sunduğu 7.1 Surround ses desteği, geniş uyumluluğu ve rahat yapısıyla oyunlara daha fazla odaklanmak isteyen kullanıcılar için güçlü bir seçenek. Profesyonel düzeyde olmasa da, oyun ve günlük kullanım için fazlasıyla yeterli. Hem sesleri net duymak hem de net duyulmak isteyenler için iyi bir tercih olabilir. Tavsiye ettiğim pişman olmadığım bir kulaklık.

Okuduğunuz için teşekkürler.