Tamam işte evet sponsorluk fakat sensör cok farketse adamlar Logitechten Superligth 1 değil Superligth 2 ister, şuan espor aleminde Superligth 1 faresi Superligth 2'den daha çok kullaniliyor. Sebebi sensör değil , sensör olsa piyasada superligth 1 kalmaz herkes 2'ye gecer , Superligth1 kullanmalarinin sebebi clicklerini begenmeleri, yani sensor okadar gereksiz
Superlight 2 genel olarak gereksiz zaten. Onun dışında ben sana diyorum ki adam o mouse'un yapısına alışmış. Formunu koruması lazım, sürekli gelişmesine gerek yok. Formunu korumak için senelerdir ne kullanıyorsa onu kullanıyor. Sensör teknolojileri bir noktadan sonra hiçbir şey değiştirmiyor ama sen para ödediğin için karşılığını alman lazım. E-spor'cularla kendini bir tutma. O adam genel tüketici değil, bütün formunu ve yeteneğini sabit tutmak zorunda olan bir çalışan. Risk almaması gerekiyor.

Ben kullanıyorum, memnunum dedim. Çok sağlam ciddi anlamda. Güncel, en ucuz, müthiş, en hafif demedim. Ayrıca kusursuz bir Mouse yoktur, hepsinin handikapları var. Mükemmel hele hiç demedim. Ben sadece gerçek kullanıcı deneyimimi aktardım.
"Her şeyi en iyi ben bilirim ekolünden de olmadım. " Bizim de az çok bilgi birikimimiz elbette var.
Velhasıl birçok forumda yöneticilikte yaptım yıllarca, kendi sektörünün öncülerinden olanlarda. Öğrenmeyi ve öğretmeyi çok severim. Deneyimlerimi paylaşmayı. Tamam biraz yaşlıyım doğrudur, bu benim empati yapamayacağım anlamına gelmez. Öğreniyorum bende. G502 dünyanın en çok satan mouse modellerindendir aynı zamanda, bu kadar iyi değil ise soruyorum neden bu kadar tercih edilmiş? Bu rekoru egale edebilen başka model yok bildiğim, yanlışım var ise düzeltin arkadaşlar.

Sensör teknolojileri falan çok bir şey değiştirmiyor doğru, ama işin sonunda önemli bir ücret ödediğimiz için paramızın karşılığını veren değerler almamız lazım.

Sakın e-spor'cuların kullandıkları mouse'lara bakmak gibi bir hata yapmayın. O adamlar sadece ama sadece alışkanlığa veya sponsora bakıyorlar. Logitech'in şu modelini kullanıyor dediğin adam o en iyisi olduğu için değil, eli ona alıştığı için onu kullanıyor. Eli o Logitech'e değil somun ekmeğe alışmış olsaydı somun ekmekle oynardı. Çünkü o adamın form koruması lazım, onun için değişiklik yapmak tehlikeli bir şey. Bir oyuncu için böyle bir gereklilik yok. Ondan dolayı mouse alırken e-spor'culara bakılmaz.
Biz de diyoruz ki Logitech ergonomisi iyi olduğu için öneriliyor ve kullanılıyor. Ben CS 2'de 5-10 yıldır oynuyorum ve G402 elime uyduğu için minimum 20 kill alıyorum her maç. Mesela eline uyuyorsa Rampage de alabilir. Bu teknoloji sevdanızı çözemiyorum; sanki mouse son teknoloji olunca kendi kendine vuruyorsun.

G502 dünyanın en çok satan mouse modellerindendir aynı zamanda, bu kadar iyi değil ise soruyorum neden bu kadar tercih edilmiş? Bu rekoru egale edebilen başka model yok bildiğim, yanlışım var ise düzeltin arkadaşlar.
Eskiden bu kadar fazla mouse markası ve seçenekleri olmaması, genel "Logitech ise kalitelidir" algısı, çok iyi reklamının yapılması ve ekipman dünyasının popüler kültürü olması başlıca sebepleri. Satışlar kaliteyle doğru orantılı değil maalesef.

Biz de diyoruz ki Logitech ergonomisi iyi olduğu için öneriliyor ve kullanılıyor. Ben CS 2'de 5-10 yıldır oynuyorum ve G402 elime uyduğu için minimum 20 kill alıyorum her maç. Mesela eline uyuyorsa Rampage de alabilir. Bu teknoloji sevdanızı çözemiyorum; sanki mouse son teknoloji olunca kendi kendine vuruyorsun.
Sensör teknolojilerinin bir noktadan sonra çok bir şey değiştirmediğini söyledim yukarıda. Teknolojilere bu kadar takılmamın tek bir sebebi var: bu lanet ekipmanlar çok pahalı, silkelenme. Elinin en çok rahat ettiği modeli kullanmak eğer çağ dışı değilse iyidir ama ona haketmediği tonla parayı yığmak iyi değildir. Bilinçli tüketici olup sana kazık atmayan, tüketicisine değer veren firmayı tercih etmen lazım. Logitech özellikle eski modellerinde tüketicilerini akılsız, düşünme yetisine sahip olmayan varlıklar yerine koyarak saçma sapan bir fiyat politikası yürütüyor. Eski modelleri saçma derecede pahalı. G502'ye 2.200₺ verilmez abi yıl olmuş kaç gözünüzü seveyim.

Kötü , double click yapabilir, eski.
Sensör teknolojilerinin bir noktadan sonra çok bir şey değiştirmediğini söyledim yukarıda. Teknolojilere bu kadar takılmamın tek bir sebebi var: bu lanet ekipmanlar çok pahalı, silkelenme. Elinin en çok rahat ettiği modeli kullanmak eğer çağ dışı değilse iyidir ama ona haketmediği tonla parayı yığmak iyi değildir. Bilinçli tüketici olup sana kazık atmayan, tüketicisine değer veren firmayı tercih etmen lazım. Logitech özellikle eski modellerinde tüketicilerini akılsız, düşünme yetisine sahip olmayan varlıklar yerine koyarak saçma sapan bir fiyat politikası yürütüyor. Eski modelleri saçma derecede pahalı. G502'ye 2.200₺ verilmez abi yıl olmuş kaç gözünüzü seveyim.
Evet doğru G502 heroya verilmez fakat G502X'e verilir daha yeni daha hafif daha iyi skatez daha yeni switch. Eğer ultra ligth simetrik fare aramayanlar onun yerine ergonomik hibrit mouse arayanlar için tek seçenek. Sensörü evet en iyisi değil fakat kesinlikle yeterli.

Kötü , double click yapabilir, eski.

Evet doğru G502 heroya verilmez fakat G502X'e verilir daha yeni daha hafif daha iyi skatez daha yeni switch. Eğer ultra ligth simetrik fare aramayanlar onun yerine ergonomik hibrit mouse arayanlar için tek seçenek. Sensörü evet en iyisi değil fakat kesinlikle yeterli.
Kablosuz olsa evet derdim ama kablolu yapısıyla 3.000₺ çok pahalı maalesef.

Arkadaşlar, şimdi G502 evet eski teknoloji olabilir ama önerirken minnacık mouse öneriyorsunuz. G502'den zorlasan 2 tane içine sıkıştıracak mouse öneriyorsunuz. Teknoloji mi daha önemli, ele oturuşu mu? Ki günlük kullanım için olsa anlarım ama adam CS ve Fortnite oynuyor. En önemli, ele oturması gereken mouse isteyen oyunlar. Burada güzelleme yapmıyorum ama G402'yi resmen kardeşim yaşında, 10 yıldır kullanıyorum ve elime oturduğu için değiştirmiyorum. Deathadder V3 aldım, yeterince büyük ama elime oturmadı diye iade ettim. Sözde çok iyi teknoloji ama el oturuşu daha önemli bir seçenek. Lütfen önerirken ona göre önerin. Mesela kimse diğerlerine nazaran yeni ergonomik bir mouse önermemiş.

Hocam şimdi letgoda 1.5 aylık 402 buldum olursa 700 e anlaşıcam alınırmı sizce g102 den iyi midir

Eski modelleri saçma derecede pahalı. G502'ye 2.200₺ verilmez abi yıl olmuş kaç gözünüzü seveyim.

Eski olması maliyeti mi düşürüyor? Cloud 2 fiyatı mı düşüyor? Aksine yükseliyor.

Hocam şimdi Letgo'da 1.5 aylık 402 buldum olursa 700'e anlaşıcam alınır mı sizce? G102'den iyi midir?

Eğer garantili ise ve eline uygun olduğunu düşünüyorsan alabilirsin. Elin küçükse arkadaşların önerisine bakabilirsin.

Buradaki tartışma konusunu kimse anlamamış galiba. Tartıştığımız konu şu: Elin büyükse sırf teknolojisi için küçücük mouse alınmaz, @17702 . Elin büyükse alabilirsin.