whystreo

Uzman
Arkadaşlar selam,
Logitech X530 5+1 ses sistemim mevcut fakat ana hoparlörden kasaya giden jack kabloları eskidiği için kopmalar oldu. İnternet üzerinden yeni 5.1 kablosu alarak bağlantı sağladım fakat çok fazla cızırtı yapıyor ve kabloları çok ince.

Kalın 5.1 için kablo nereden bulabilirim? Cızırtı sorunu neden olur? Kablonun topraklamasına elimle ellediğimde cızırtı tamamen kesiliyor, elimi çekerek normal lehimliyorum, çok fazla cızırtı yapıyor.

Kablodaki renkler:
1. uç: Kırmızı - Siyah + toprak
2. uç: Kırmızı - Yeşil + toprak
3. uç: Kırmızı - Turuncu + toprak

Son düzenleyen: Moderatör:
Evinizin elektrik tesisatında sorun var gibi biraz komik gelebilir ama bende işe yaramıştı.
Bilgisayarın metal aksamından bir noktaya klipsli bir kablo takıp diğer ucunu kalorifere bağladım ve cızırtı kayboldu.
Denemeniz mümkün mü?
(kasanın arka tarafında ekran kartının çıkışı için boş bırakılan açıklıktan bu bağlantıyı sağlamıştım)

Evinizin elektrik tesisatında sorun var gibi biraz komik gelebilir ama bende işe yaramıştı.
Bilgisayarın metal aksamından bir noktaya klipsli bir kablo takıp diğer ucunu kalorifere bağladım ve cızırtı kayboldu.
Denemeniz mümkün mü?
(kasanın arka tarafında ekran kartının çıkışı için boş bırakılan açıklıktan bu bağlantıyı sağlamıştım)
Hocam bende de 2+1 Creative ses sistemi var oldukça eski 12-15 senelik fakat kışın problem yok, yazın cızırtı yapıyor. Bu bahsettiğiniz klipsli kablo için örnek bir link var mı denemek isterim, topraklama yok çünkü ev tesisatında yada cihaz iç donanımsal ısınınca mı sapıtıyor bilemiyorum, yazın çünkü elektrik kaliteside düşüyor odada klima vesaire var yine cızırtılı.