Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AliCan AKGÜN

Çalışkan
Ürünü sıfır süper bir heves ile yeni aldım. Biraz önce kargodan geldi, heyecanla kurulumunu kablolamasını yaptım.
Optik kablo ile PC'ye bağladım güzel çalışsın diye. Yeşil-pembe-siyah 3'lü jak girişlerini kullanmadım ancak ses gelmiyor. Bildiğiniz direkt ses gelmiyor.
İşin bir kötü tarafı da 7.1 Razer kulaklığımın da ayarı bozuldu, neden ve nasıl olduğunu bilmiyorum. Razer 7.1 kontrole geçtiğimde çalışmıyor ve ses vermiyor, düz kulaklık ayarına geçince çalışıyor ama o zaman da 7.1 vermiyor.

Logitech resmi sitesinde Z906 için yazılım ve güncelleme yok. Logitech Gaming Software var, o da Z906'yı görmüyor, etkileşim yok.

Ne yapmam gerekiyor? Neyi eksik veya yanlış yaptım acaba? Sıkıntı bastı :D

Z906 kontrol cihazından input değiştirdim 1-2-3-4-5-AUX hepsine geçiş yaptım. Bunları her birinde tek tek effect değiştirdim ama nafile.

Bilgi önemli mi değil mi bilmiyorum da "decode" ışığı hiç yanmadı.

Genel bir bilgi: Z906'dan önce SteelSeries Arena 9 vardı, arızalandı 3 kere (evet, üç). Ben de iade ettim, o parayla Z906 aldım.
Normalde resimlerde 4 tane bağlantı var. Kayıttan yürütme kısmında görünen yerlerden bahsediyorum. 7.1 Razer kulaklığım ona geçince Razer uygulaması da devreye giriyordu ve 7.1 çalışıyordu, oyunları onunla oynuyordum. Sonra masaüstüne geçice hoparlöre geçiş yapıyordum. SteelSeries Arena 9'dan ses geliyordu, şu an hiçbir şeyden, hiçbir üründen ses gelmiyor :D

Anakart: MSI X570 Creation Prestige

Ekran görüntüsü 2025-12-04 163226.webp

Ekran görüntüsü 2025-12-04 171237.webp

Ekran görüntüsü 2025-12-04 172250.webp

WhatsApp Görsel 2025-12-04 saat 16.35.02_2a9795d5.webp

WhatsApp Görsel 2025-12-04 saat 16.35.02_9507dc89.webp

WhatsApp Görsel 2025-12-04 saat 16.40.36_e1145f98.webp

Ekran görüntüsü 2025-12-04 174744.webp

Ekran görüntüsü 2025-12-04 174758.webp

Ekran görüntüsü 2025-12-04 174803.webp

Ekran görüntüsü 2025-12-04 175918.webp

Kimse bir şey yazmamış. Belki bir Müslüman'ın başına gelir. Arkadaşlar sorunu yazılım ile çözdüm.
Bilgisayarda ne kadar ses ile alakalı sürücü varsa sildim THX / Razer ( benim ekipmanlar Razer ) / kulaklık steealseries / MSI anakartın onun Nahimic diye ses yongası var / Realtek... Vb her şeyi sildim tek tek sonra sadece Realtek kurdum ve cihaz çalıştı. Sonra Razer kurdum bozuldu Razer sildim steealseris kurdum bir şey olmadı MSI Nahimic kurdum bozuldu THX kurdum bir şey olmadı. Ve şu an aktif sorunsuz çalışıyopr decode ışığı da yanıyor.

Son düzenleme:
Ürünü sıfır süper bir heves ile yeni aldım. Biraz önce kargodan geldi, heyecanla kurulumunu kablolamasını yaptım.
Optik kablo ile PC'ye bağladım güzel çalışsın diye. Yeşil-pembe-siyah 3'lü jak girişlerini kullanmadım ancak ses gelmiyor. Bildiğiniz direkt ses gelmiyor.
İşin bir kötü tarafı da 7.1 Razer kulaklığımın da ayarı bozuldu, neden ve nasıl olduğunu bilmiyorum. Razer 7.1 kontrole geçtiğimde çalışmıyor ve ses vermiyor, düz kulaklık ayarına geçince çalışıyor ama o zaman da 7.1 vermiyor.

Logitech resmi sitesinde Z906 için yazılım ve güncelleme yok. Logitech Gaming Software var, o da Z906'yı görmüyor, etkileşim yok.

Ne yapmam gerekiyor? Neyi eksik veya yanlış yaptım acaba? Sıkıntı bastı :D

Z906 kontrol cihazından input değiştirdim 1-2-3-4-5-AUX hepsine geçiş yaptım. Bunları her birinde tek tek effect değiştirdim ama nafile.

Bilgi önemli mi değil mi bilmiyorum da "decode" ışığı hiç yanmadı.

Genel bir bilgi: Z906'dan önce SteelSeries Arena 9 vardı, arızalandı 3 kere (evet, üç). Ben de iade ettim, o parayla Z906 aldım.
Normalde resimlerde 4 tane bağlantı var. Kayıttan yürütme kısmında görünen yerlerden bahsediyorum. 7.1 Razer kulaklığım ona geçince Razer uygulaması da devreye giriyordu ve 7.1 çalışıyordu, oyunları onunla oynuyordum. Sonra masaüstüne geçice hoparlöre geçiş yapıyordum. SteelSeries Arena 9'dan ses geliyordu, şu an hiçbir şeyden, hiçbir üründen ses gelmiyor :D

Anakart: MSI X570 Creation Prestige

Kimse bir şey yazmamış. Belki bir Müslüman'ın başına gelir. Arkadaşlar sorunu yazılım ile çözdüm.
Bilgisayarda ne kadar ses ile alakalı sürücü varsa sildim THX / Razer ( benim ekipmanlar Razer ) / kulaklık steealseries / MSI anakartın onun Nahimic diye ses yongası var / Realtek... Vb her şeyi sildim tek tek sonra sadece Realtek kurdum ve cihaz çalıştı. Sonra Razer kurdum bozuldu Razer sildim steealseris kurdum bir şey olmadı MSI Nahimic kurdum bozuldu THX kurdum bir şey olmadı. Ve şu an aktif sorunsuz çalışıyopr decode ışığı da yanıyor.

Logitech Z906 Ses Sorunu Çözümü​

1. Bağlantıyı Kontrol Et:
- Ses sistemi ve bilgisayar arasındaki bağlantıları kontrol et. Optik kablonun her iki ucu da doğru bir şekilde takılı mı?
- Ses sistemi üzerindeki giriş ve çıkışları doğru bir şekilde bağladığından emin ol.

2. Ses Aygıtlarını Kontrol Et:
- Bilgisayarınızdaki ses aygıtları listesine gidin (sağ alt köşedeki ses simgesine sağ tıklayarak).
- Logitech Z906’nın varsayılan aygıt olarak ayarlandığından emin olun.

3. Sürücüleri Güncelle:
- Realtek ve ANAKART sürücülerini güncelleyin. En son sürücüleri MSI’nın resmi web sitesinden indirin.
- Tüm inişli çıkışlı ses sürücülerini kaldırıp, sadece Realtek sürücüsünü tekrar kurmayı deneyebilirsiniz.

4. Optik Giriş Ayarlarını Kontrol Et:
- Logitech Z906 kontrol aygıtında doğru giriş kaynağını seçtiğinizden emin olun.
- Gerekirse kontrol ünitesindeki input seçimlerini değiştirin ve her bir girişte sesin olup olmadığını kontrol edin.

5. Yazılım ve Ayarları Kontrol Et:
- MSI Nahimic ses yazılımı üzerinden hoparlör yapılandırmanızı kontrol edin. Doğru ayarların yapıldığından emin olun.
- Logitech için özel bir yazılım gereksinimi olmadığı için standart Windows ses ayarını kullanın.

6. Razer Kulaklık Sorununu Gider:
- Razer kulaklığınızın ayarlarını kontrol edin ve gerekiyorsa Razer yazılımlarını kaldırıp tekrar kurun.
- Sorun çözülmezse, Razer yazılımı ile ses aygıtları arasında geçiş yaparken dikkat edin.

7. Geri Bildirim Alın:
- Değişiklikleri yaptıktan sonra sesi kontrol edin. Sorun devam ediyorsa, başka bir ses kaynağı (örneğin bir telefon veya başka bir bilgisayar) ile Z906’yı test edin.

Not:​

• Ses gelmiyorsa, tüm kablo ve bağlantıların sağlam olduğundan emin olun.
  • Eğer sorun devam ederse, Logitech destek hattı ile iletişime geçebilir ya da bir teknisyenle görüşebilirsiniz.