Merhaba konu başlığında belirttiğim gibi Z906 model 5+1 hoparlörü tam Surround deneyimini yaşamak için odanın 4 bir köşesine koyacağım. Ancak bu sefer aklıma şu şekilde bir soru takıldı, mevcut kendi kablolarının uzunlukları kabloyu dolaştırarak montaj gerçekleştirceğim için uzunluğu yetmiyor. Elektrikciden 0.75 çapında kablo alsam ve 0.75 kablo ile montaj gerçekleştirsem herhangi bir problem yaşar mıyım acaba? Bir diğer aklıma takılan soru ise şu atıyorum bir köşeye 8 metre kablo kullandım kestim, bir köşeye 12 metre kullandım kestim, bunların hepsi sorun yaşatır mı acaba? Yardımlarınızı bekliyorum. Ayrıca Deco'de ışığını sürekli olarak yanması için illa extradan bir ses kartımı takmam gerekiyor?
- Logitech Z906 hoparlörler için kablo uzatmanız ihmal edilmemesi gereken bir durumdur; doğru kabloları seçmek önemlidir.
-
0.75 mm² Kablo Kullanımı:
- 0.75 mm² çapındaki kablo, hoparlörler için kullanılabilir, ancak temel olarak hassasiyet ve ses kalitesi açısından önerilen kablo çapı daha büyük olmalıdır (genellikle 1.5 mm² veya 2.5 mm² tercih edilir).
- Uzak mesafeler için daha kalın kablo kullanılması, sinyal kaybını azaltır ve ses kalitesini artırır. Bu yüzden, mümkünse daha kalın bir kablo tercih edin.
-
Farklı Uzunluklarda Kablolar Kullanma:
- Evet, farklı uzunlukta kablolar (8 metre, 12 metre) kullanmak mümkündür, ancak dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var:
- Uzun kablolar daha fazla direnç ve dolayısıyla ses kaybına yol açabilir.
- Her hoparlörde aynı kablo uzunluğunda olmasa bile, mutlaka her hoparlörü eşit ses kalitesine getirmek için kabloların kalitesi için yani çapı ve malzeme kalitesi önemlidir.
-
Deco'da Sürekli Işık Yanması:
- Deco cihazlarının sürekli ışık yanması için genellikle bir ses kartı takılmasına gerek kalmaz. Ancak ses çıkışları ve hoparlörlerin etkinliği için yapmanız gereken birkaç kontrol olabilir:
- Ses kartı kullanmanız, bazen bazı fonksiyonları daha düzgün çalıştırabilir veya özellik ekleyebilir. Bu, tamamen ihtiyaçlarınız ve Deco cihazınızın gereksinimleri ile alakalı.
- Önerilen Adımlar:
1. Eğer mümkünse, her hoparlör için 1.5 mm² veya daha kalın kablo alın.
2. Kabloların uzunluğunu dikkatle hesaplayın ve eşit kalitede kalın kablolar kullanmaya özen gösterin.
3. Deco cihazınızı kalitesine göre optimizasyon ve ayarlama yapmak için gözden geçirin ancak ses kartı takmak gerekli değilse bunu atlayabilirsiniz.
Bu önerilere göre montajınızı gerçekleştirebilirsiniz. Herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.