Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xeonen444

Çalışkan
Selamlar Technolay ailesi,

Son 6 aydır, özellikle oyunlarda (LoL) internetim 3–5 saniyelik kesintilere uğruyor ve bu durum beni çıldırtıyor. Modeme kablolu olarak erişiyorum. Modemi defalarca resetledim ve güncelledim.
Önerilerinize açığım, şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Modeminin yaşı fazlaysa ya da çok ısınıyorsa, bu tür anlık kopmalar olabilir. Farklı bir modem/router ile test etmeni öneririm. Ayrıca kablo arızalı olabilir. Kabloyu değiştirmeyi ya da farklı bir port kullanmayı dene. İlk aklıma gelenler bunlar.
Modeminin yaşı fazlaysa ya da çok ısınıyorsa, bu tür anlık kopmalar olabilir. Farklı bir modem/router ile test etmeni öneririm. Ayrıca kablo arızalı olabilir. Kabloyu değiştirmeyi ya da farklı bir port kullanmayı dene. İlk aklıma gelenler bunlar.

Çözüm
Sorunun nereden kaynaklandığını bulman gerek öncelikle.
En basitinden modem kontrolü yapabilirsin, ısı değerine bak modemin eski mi onu kontrol et.
Sadece LoL oynarken mi oluyor bu durum? Eğer hayır ise, bilgisayarından CMD üzerinden 8.8.8.8 adresini pingle, ne kadar sık kesildiğini görsel olarak not al. (Eğer mümkünatı var ise modem üzerinden pingleyerek denemen daha net sonuç verebilir)
Modemin yeni olduğu halde kesinti yaşatıyorsa aldığın ekran görüntüsü ile internet sağlayıcına e-posta gönder. Gelen hattaki kesintiyi kontrol etsinler.

Aynı sorunu ben de yaşadım, bir kişi daha yaşamış. Sorunun sizden kaynaklandığını düşünmüyorum. TurkNet kullanıyorsanız, servis sağlayıcısından veya oyundan kaynaklanıyor olmalı.

Aynı sorun bende de vardı. Cloudflare dns kullanıyorsanız ondan kaynaklı. 1.1.1.1 olan dns. Google dnsle değiştirdim sorun çözüldü.

Anlasildi riske masrafa girip modemi degistirecegiz o zaman baska carem yok gibi.

Sorunun nereden kaynaklandığını bulman gerek öncelikle.
En basitinden modem kontrolü yapabilirsin, sıcaklık değerine bak modemin eski mi onu kontrol et.
Sadece LoL oynarken mi oluyor bu durum? Eğer hayır ise, bilgisayarından CMD üzerinden 8.8.8.8 adresini pingle, ne kadar sık kesildiğini görsel olarak not al. (Eğer mümkünatı var ise modem üzerinden pingleyerek denemen daha net sonuç verebilir)
Modemin yeni olduğu halde kesinti yaşatıyorsa aldığın ekran görüntüsü ile internet sağlayıcına e-posta gönder. Gelen hattaki kesintiyi kontrol etsinler.

Vallahi modemim eski ve isisini elimle kontrol ettim normal degil gibime geldi havanin sıcak olmasindan veya tavanda olmasindan dolayi da kaynakli olabilir bilmiyorum. Evet genellikle LoL oynarken oluyor bu durum (%80)

Aynı sorunu ben de yaşadım, bir kişi daha yaşamış. Sorunun sizden kaynaklandığını düşünmüyorum. TurkNet kullanıyorsanız, servis sağlayıcısından veya oyundan kaynaklanıyor olmalı.

Evet maalesef TurkNet kullanıyorum, oyundan kaynakli oldugunu dusunmuyorum bir onerin var mi?

Aynı sorun bende de vardı. Cloudflare DNS kullanıyorsanız ondan kaynaklı. 1.1.1.1 olan DNS. Google DNS'le değiştirdim sorun çözüldü.

Cloudflare DNS kullanmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör: