Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MAMORIES

Uzman
Merhaba arkadaşlar. Sistemim iyi, sabitlemediğimde 500-600 FPS'ler alıyorum, monitör 180 Hz olduğu için 200-240 sabitliyorum, diğer oyunlarda vb. hiçbir sorun yokken LoL'de ani FPS düşmesi yiyorum. Normalde yüksek olan 240 sabit olan FPS kamera kaydırırken aniden 120'lere düşüyor. Tüm ayarları denedim sabitlemeyi vb. düzelmiyor başına gelen ve çözebilen varsa yardımcı olabilir mi? Şimdiden çok teşekkürler.

Çözüm
Uzun denemeler sonucunda sorunun nedenini ve çözümünü buldum doğal olarak mouse Hz'sinden kaynaklı sorun 8000 Hz di mouse 2000'e düşürünce düzeldi.
Windows 10 da olmuyor diyorlar seninkide benimki gibi Windows 11 mi?
Windows 10 loT LTSC kullanıyorum hocam. Sorunların kaynağı oyunun kendisi. Dediğim gibi, client bozuk. Reddit'de ve Riot forumunda yüzlerce şikayet konusu var. Çoğu son bir yıl içinde açılmış. İnce ayarlarla toparlanabiliyormuş ama şahsen hiç uğraşmadım. Bilgisayarın dengesini bozmak istemiyorum. Sorunlu olarak oynuyorum.

Merhaba arkadaşlar. Sistemim iyi, sabitlemediğimde 500-600 FPS'ler alıyorum, monitör 180 Hz olduğu için 200-240 sabitliyorum, diğer oyunlarda vb. hiçbir sorun yokken LoL'de ani FPS düşmesi yiyorum. Normalde yüksek olan 240 sabit olan FPS kamera kaydırırken aniden 120'lere düşüyor. Tüm ayarları denedim sabitlemeyi vb. düzelmiyor başına gelen ve çözebilen varsa yardımcı olabilir mi? Şimdiden çok teşekkürler.

LoL'de ani FPS düşmemesi için oyun dosyalarını onar, Game. CFG'yi sıfırla, GPU sürücüsünü temiz kur, oyunu yönetici olarak çalıştır ve FPS sabitlemeyi monitör Hz'ine tam çakışmayacak şekilde ayarla. Bu kadar.

Sorunu çözebildiniz mi? Ben de aynı sorunu yaşıyorum.

Hocam tamamen çözemedim fakat oyunu söylenenin tam aksine tam ekran değil de pencereli-çerçevesiz modda oynarsanız bu FPS anlık düşmesi daha az oluyor sisteminiz iyi ise FPS biraz düşse bile sorun olmuyor benim gibi zaten 500-600'lerden 240'a sabitleyip kullandığım için.

Hocam tamamen çözemedim fakat oyunu söylenenin tam aksine tam ekran değil de pencereli-çerçevesiz modda oynarsanız bu FPS anlık düşmesi daha az oluyor sisteminiz iyi ise FPS biraz düşse bile sorun olmuyor benim gibi zaten 500-600'lerden 240'a sabitleyip kullandığım için.
Sistemi sattım hocam :D Yarın sabah başka sistem almaya gidiyorum. Eğer onda da sorun yaşarsam komple bırakacam oyunu.

Hayırlı olsun yeni sistemden memnun musunuz, sorun devam ediyor mu?
Alamadık yeni sistemi 🤣

Uzun denemeler sonucunda sorunun nedenini ve çözümünü buldum doğal olarak mouse Hz'sinden kaynaklı sorun 8000 Hz di mouse 2000'e düşürünce düzeldi.

Çözüm