Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ben

Yetkin
Kendi mavi buffumu, karşı red buffunu, karşı kayacılları, kendi grompumu, kurtçukları ve kendi red tarafımı alıyorum. Karşı ormancı ise sadece kendi mavi tarafını temizliyor. Ancak yine de farm seviyemiz neden aynı oluyor? Nerede yanlış yapıyorum? Bu durum genellikle oyun süresinin 0-5. dakikaları arasında gerçekleşiyor.

Çözüm
Arkadaşların bazısı yalan, bazısı yanlış bazısı ise genel bilgiler vermiş. Ben size geri kalmanızın temel 2 sebebini açıklayacağım.

1-) Catch up XP mekaniği: Bu mekanik Riot tarafından oyuna eklenmiş, geride kalan ormancıların oyundan kopmamasını sağlamayı amaçlayan bir mekaniktir. Kısaca eğer ormancının seviyesi oyunun belirli bir dakikasında olması gerektiğinden düşük ise ormancı orman kamplarından daha fazla XP alır. Kısaca siz adamın kamplarını alıp arkadaşı XP olarak geride bıraktığınızı düşünüyorsunuz ama o kalan 1-2 kampını alarak sizi seviye olarak yakalayabiliyor. Kısaca orman kamplarını çalmak ekstrem durumlar hariç ormancıların sadece altın olarak geri kalmasını sağlar.

2-) Kampların level alması. Siz her orman kampı öldürdüğünüzde o kampın verdiği XP miktarı artar. Siz adamın kamplarını kesip döndüğünüz zaman o kamplar tekrar doğduğu zaman rakibe daha fazla XP verir üstüne de "catch up XP" mekaniği eklenince bir bakmışsınız sizi geçmiş. Dolayısı ile eğer kendi tarafınızda kesmediğiniz kamp varsa kesinlikle rakip güçlendirmeler hariç normal kampları kesmemelisiniz. En azından erken oyun için geçerli bir kural bu.

3-) En temel nokta ise şampiyonlarınız güçlü ve zayıf yönlerini öğrenip ona göre oynamanız. Siz WW oynuyorsanız kamp hızınız diğer ormancılara göre daha yavaş olacak dolayısıyla oyun ilerledikçe geri kalmanız kaçınılmaz o yüzden güçlü olduğunuz erken oyunda mümkün olduğunca rakip oyuncular ile kazanabileceğiniz 1V1 ve 1V2 pozisyonlara girmelisiniz. WW matematik şampiyonudur dolayısıyla kazanıp kazanamayacağınızı en baştan anlamanız gerekir. Bunun dışında objektifleri tek başına alma beceriniz de var bunu da kullanmalısınız.
İlk ganki nereye atacaksan veya yampiri savaşında karşındaki Jungle ile 1V1 kaldığın senaryoda onu alıp alamayacağına göre veya rakip Jungle'nin infosu varsa CT gank atacağın Lane'e doğru pathing atman lazım. WW ormanı hızlı dönebilen bir çar değil çok fazla hatta bana sorarsan WW jg çarı bile değil farklı şampiyonlara yönelmeni öneririm elona bağlı olarak. XP'de geri düşmenin sebebi de karşıda farmer Jungle vardır senden daha hızlı döner ekstradan 2X crab alıyordur veya gank attığı yerden XP bölüyordur o yüzden öne geçiyor olabilir dediğim gibi izlemeden bilemem.

WW'yi ejderi kolay alması olsun can çalması olsun o yüzden alıyorum ne alabilirim WW gibi önerebileceginiz char var mı?

Red keserek basla her zaman sebebi ise daha fazla hasar verirsin. Oyundan dusmemek icin ise uygun zamani kolla ve gank at. Mid bunun icin cok uygun. Hic bir zaman koridorlarin farmini calma. Asla ama asla bunu yapma. Bu arada takiminin gelismesi icin asla fazladan kill calmamaya ozen goster.

Diyelim ki mavi taraftasın ve Red keserek başladın.

Botta Vayne Rell var karşılarında ise Lucian Nami.

Şimdi böyle bir kompozisyona baktığımız zaman Vayne ve Rell hem berbat ikili hem de earlyde lanede ezilmekten başka hiçbir şey yapmayacaklar. Üstüne karşıda earlyde inanılmaz güçlü Lucian Nami var. Üstüne ikili şu anda metanın zirvesinde.

Topa baktığımızda ise takımında Kayle karşıda ise Garen var.

Bu kompozisyona baktığımız zaman ise Kayle earlyde E'si ve pasifi ile beraber Garen'i çok rahat bir şekilde dövüyor.

Evet, takımı belirlediğimize göre şimdi böyle bir durumda sen Redden başlarsan tek yapacağın şey gank ihtimalini sıfırlayıp hem top lane'inin hem de senin kaybetmene sebep olacak. Üstüne bir de bota gank denemesi yaparsan geçmiş olsun. Tempoyu karşı ormancıya verdin. Geri dönüşü artık zor.

Bundan dolayı başlayacağınız yeri buna göre yapın. Bot veya top'ın kazanıp kaybettiğini Poroffesor gibi uygulamalarla sizin takımınızdaki adamların winrateleri, matchupları üzerinden yorumlayabilirsiniz.

(Matchuplar tamamen kişilerin oynayışlarından bağımsız yapılmıştır. Lütfen ben Vayne Rell ile Lucian Nami'yi yeniyorum tarzı saçma yorumlar yapmayın.)

Uzun metni okuduğunuz için teşekkür ederim.

Diyelim ki mavi taraftasın ve Red keserek başladın.

Botta Vayne Rell var karşılarında ise Lucian Nami.

Şimdi böyle bir kompozisyona baktığımız zaman Vayne ve Rell hem berbat ikili hem de earlyde lanede ezilmekten başka hiçbir şey yapmayacaklar. Üstüne karşıda earlyde inanılmaz güçlü Lucian Nami var. Üstüne ikili şu anda metanın zirvesinde.

Topa baktığımızda ise takımında Kayle karşıda ise Garen var.

Bu kompozisyona baktığımız zaman ise Kayle earlyde E'si ve pasifi ile beraber Garen'i çok rahat bir şekilde dövüyor.

Evet, takımı belirlediğimize göre şimdi böyle bir durumda sen Redden başlarsan tek yapacağın şey gank ihtimalini sıfırlayıp hem top lane'inin hem de senin kaybetmene sebep olacak. Üstüne bir de bota gank denemesi yaparsan geçmiş olsun. Tempoyu karşı ormancıya verdin. Geri dönüşü artık zor.

Bundan dolayı başlayacağınız yeri buna göre yapın. Bot veya top'ın kazanıp kaybettiğini Poroffesor gibi uygulamalarla sizin takımınızdaki adamların winrateleri, matchupları üzerinden yorumlayabilirsiniz.

(Matchuplar tamamen kişilerin oynayışlarından bağımsız yapılmıştır. Lütfen ben Vayne Rell ile Lucian Nami'yi yeniyorum tarzı saçma yorumlar yapmayın.)

Uzun metni okuduğunuz için teşekkür ederim.
Cok sacma takim kurmussun.

Takımın ne önemi var arkadaşım, Solo Q'da gayet karşına çıkabilecek bir oyun. Neyini beğenmedin?

Tamamen karşı geldiğim için mantıksız yorumlar yapıyorsunuz. Reddit'te olan tartışma kültürünün %1'i yok gerçekten. Üzücü.

Düşük eloda Jungle'ı iyi bilmiyorsanız oynamayın, lig çıkamazsınız. Top Lane'de evrenin en basit çarlarını oynayın, temel oyun bilgisiyle Gold-Plat arası bir şey olursunuz. Elayja LoL'ü takip etmenizi öneriyorum, çünkü Warwick ve Jungle main YouTuber. En ince detayına kadar Jungle bilgisini ve Warwick oynanış bilgisini anlatıyor, size daha çok şey katacaktır.

Her neyse konumuza dönecek olursak Warwick mainim, size bilgilerimi paylaşayım;

Warwick çoklu kampları kesmede berbat bir karakter olduğu için ilk basede direkt Tiamat rushlayın, oradan Hızkesen'e dönün. Mahvolmuş'u, karşıda çok fazla "can kasan" tank, veya dövüşçü yoksa almayın. Warwick skill seti itibarıyla ormandaki neredeyse her karakteri dövüyor 1V1'de. Warwick'i ormanda en hard counterlayan iki karakterden birisi Nocturne, birisi Lilia. Lilia hızı sebebiyle, Nocturne'da saçma skill seti ile Warwick'e karşı koyabiliyor. Ormanda geri düşmenizin sebebi %99 oranla söylüyorum ki, millete gang atmaktan farm almayı unutmanız.

4 levelde, yani dakika 3:30-3:40 civarı Yampri'yi aldıktan sonra haritada kargaşa veya kaos yoksa, veyahut lanelerde adam gibi gang atacak pozisyon yoksa direkt Base tıklayıp 900 kadar goldunuzu harcıyorsunuz. İki uzun kılıç alıp Tiamat rushladıktan sonra Blue side tarafınız yeniden çıkıyor zaten. (Warwick ile Red'den başlamayın. Red'den başlamayı tavsiye etmememin nedeni, henüz 3 level bile olamamışken çoklu kampları almakta işkence çekmesidir Warwick'in.)

Çatır çutur ormanınızı dönmeye devam edin, hangi koridorun pushlu olup olmadığına göre de objektiflere dalın. Hangi koridorunuzun önceliği varsa onu kullanın ve ejder veya kurtçuk alın. Sadece oyun bilgisi oluşturmanız, Warwick gibi aşırı basit ama güçlü bir karakter ile rank atlatır. Sorunuz olursa cevaplarım, iyi günler.

Düşük eloda Jungle'ı iyi bilmiyorsanız oynamayın, lig çıkamazsınız. Top Lane'de evrenin en basit çarlarını oynayın, temel oyun bilgisiyle Gold-Plat arası bir şey olursunuz. Elayja LoL'ü takip etmenizi öneriyorum, çünkü Warwick ve Jungle main YouTuber. En ince detayına kadar Jungle bilgisini ve Warwick oynanış bilgisini anlatıyor, size daha çok şey katacaktır.

Her neyse konumuza dönecek olursak Warwick mainim, size bilgilerimi paylaşayım;

Warwick çoklu kampları kesmede berbat bir karakter olduğu için ilk basede direkt Tiamat rushlayın, oradan Hızkesen'e dönün. Mahvolmuş'u, karşıda çok fazla "can kasan" tank, veya dövüşçü yoksa almayın. Warwick skill seti itibarıyla ormandaki neredeyse her karakteri dövüyor 1V1'de. Warwick'i ormanda en hard counterlayan iki karakterden birisi Nocturne, birisi Lilia. Lilia hızı sebebiyle, Nocturne'da saçma skill seti ile Warwick'e karşı koyabiliyor. Ormanda geri düşmenizin sebebi %99 oranla söylüyorum ki, millete gang atmaktan farm almayı unutmanız.

4 levelde, yani dakika 3:30-3:40 civarı Yampri'yi aldıktan sonra haritada kargaşa veya kaos yoksa, veyahut lanelerde adam gibi gang atacak pozisyon yoksa direkt Base tıklayıp 900 kadar goldunuzu harcıyorsunuz. İki uzun kılıç alıp Tiamat rushladıktan sonra Blue side tarafınız yeniden çıkıyor zaten. (Warwick ile Red'den başlamayın. Red'den başlamayı tavsiye etmememin nedeni, henüz 3 level bile olamamışken çoklu kampları almakta işkence çekmesidir Warwick'in.)

Çatır çutur ormanınızı dönmeye devam edin, hangi koridorun pushlu olup olmadığına göre de objektiflere dalın. Hangi koridorunuzun önceliği varsa onu kullanın ve ejder veya kurtçuk alın. Sadece oyun bilgisi oluşturmanız, Warwick gibi aşırı basit ama güçlü bir karakter ile rank atlatır. Sorunuz olursa cevaplarım, iyi günler.
Ben top oynayamıyorum çünkü çok minyon kaçırıyorum, ormancı hiç yardım ganke falan da gelmiyor, teşekkür ederim bilgi için. Oyunun başında oyun ilk başta nerden başlamanı gösteriyor haritada çıkıyor o neye göre çıkıyor?