Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Pluxy01

Becerikli
Yer
Kuzey Ren-Vestfalya
Sistemim R5 5600, 3080 Ti ve 16 GB RAM. Başlarda 300-400 FPS alıyorum fakat orta ve geç oyunda 120-140 civarına kadar düşüyor. Monitör 180Hz olduğundan FPS düşüşünü hissedebiliyorum. Oyunun optimizasyonunun rezil hale geldiğini biliyorum fakat bu kadar saçma FPS değerleri almak da akıl alır bir durum değil. Bildiğiniz bir çözümü var mı bu durumun?

Çözüm
BIOS ayarlarında AMD için SMT Intel için Hyper Threading'i kapatınca düzeliyor, 180-200 civarı alıyorum.
Durum bende de öyle. LoL'ün optimizasyonu çok güzel denemez. Oyun ilerledikçe ejder, baron, itemler olsun FPS düşürücek çok şey var. Oyunda hakknı verip FPS'yi düşürüyor.

Artı -1 Eksi
Geçen gün ben de yaşadım. Normalde 250-300 FPS'de geziyordum. 1 hafta kadar ara verdim, yeni yama gelmişti onu kurdum ilk maçıma girdiğimde FPS'in 110 olduğunu gördüm. Sorun sizin sisteminizde değil, oyunda.

Artı -1 Eksi
Bende oyun ilerledikçeden ziyade rakip Nexus'un oralarda FPS aşırı derecede düşüyor. 300'lerden 110'lara falan iniyorum. Keşke skin departmanı yerine optimizasyon ve client departmanına para ayırsalar da düzgün oynasak oyunu. Nereden bakarsan bak fiyasko şirket.

Bende oyun ilerledikçeden ziyade rakip Nexus'un oralarda FPS aşırı derecede düşüyor. 300'lerden 110'lara falan iniyorum. Keşke skin departmanı yerine optimizasyon ve client departmanına para ayırsalar da düzgün oynasak oyunu. Nereden bakarsan bak fiyasko şirket.
Evet o da var. Ama sadece mapte gezerken bile düşük yani 180'i çok nadir görüyorum.

Bakayım biraz yabancı forumlara çözüm bulabilirsem yazarım.

4090 laptop ekran kartıyla oynuyordum yine de fps drop oluyor du lolün optimizasyonu çöp.
İşlemcin ne?